مطالب جالب ۱۴۸ دیدگاه
نگارنده: باغ شیشه‌ای در تاریخ: ۱۵ مهر ۱۳۹۴

چند نکته درباره نگهداری گلها در منزل….

نکات مهم
با عرض سلام و احوال پرسی، اين مطالب به صورت كلي براي كم شدن مشكلات خرابي گل و گياه در منازل بود و خيلي كلي نوشتم و البته مطمئن هم هستم ٩٥٪ رعايت نميكنند و متاسفانه روزها بعد عكس گياهان خودشون رو با دهها برگ زرد و هزاران افت در مطالب مختلف مي گذارند و دنبال چاره و نهايتا دستور تعويض خاك جديد (كه در ايران مد شده) و از بين بردن گياه خواهند شد .
اميدوارم با اهميت دادن به اين موارد هم گياهانتون رو به امنيت سلامت برسونيد و هم خودتون رو كمتر اذيت كنيد .
چند نكته أساسي و كلي در مورد نگهداري گياهان در منزل . 
١- هميشه در منزل چهار نوع كود و سم رو داشته باشيد
الف) يك سم سيستماتيك يا تماسي حشرات مثل ديازينون يا مالاتيون يا كونفيدور يا پيريپروكسي فن و يا غيره كه البته ديازينون براي مصارف خانگي بهتر هست .
ب) هميشه يك قارچ كش داشته باشيد . مثل بنوميل ، مانكوزب يا توپسين يا هگزاكونازول يا تبوكونازول يا كوپراكسي كلرايد يا هر نوع ديگه .
ج) هميشه يك نوع كود كامل ان پي كا ٢٠/٢٠/٢٠ جهت تقويت داشته باشيد و همچنين كود اهن مثل سكوسترين
د) اب پاش و قيچي باغباني و لوازم أوليه قلمه زدن .
٢–  به خاطر داشته باشيد بهترين روش نگهداري از گياهانتون پيشگيري هست نه درمان …!
متاسفانه فرهنگ استفاده صحيح و منطقي سموم كشاورزي در ايران در بين عموم جا نيفتاده و مردم از استفاده از اين سموم به جهت پيشگيري دريغ مي كنند و به همين دليل مرتب به مشكلاتي در زمينه نگهداري گياهانشون مي خورن ، و هميشه بين بد و بدتر ، بدتر رو انتخاب مي كنند .
اگر اين سموم با دز پايين و در وقت به جا به جهت پيشگيري استفاده بشه نه تنها مشكلي نداره بلكه زيان ناشي از خرابي گياهانتون در اثر قارچ گرفتگي و خرابي بيشتر از زيان استفاده از سموم خواهد بود ، چون در زمان درمان مجبور به استفاده مكرر و با دز بالا خواهيد بود كه همه طرفه زيان بار خواهد بود . پس بهتره با پيشگيري به گياهانتون كمك كنيد نه با درمان .
اگر اواخر اسفند ماه در باغچه منازلتون سم پاشي كنيد از وجود شته در بهار راحت خواهيد بود ، اگر از سم خاك استفاده كنيد از وجود هزاران حشرات و كرم ها در خاك راحت خواهيد بود ، اگر از سموم قارچ كش استفاده كنيد از پيدا شدن هر گونه قارچ مثل گنديدگي ها روي برگها و ساقه و غيره راحت خواهيد بود .
٣– گياه مثل انسان يك جاندار هست و نياز به مراقبت دارد همونطور كه ما نياز به واكسن براي پيشگيري و در زمان ديدن كوچكترين علائم مريضي به دكتر مراجعه مي كنيم و از دست دادن و نزديك شدن به نزديكانمون به جهت احتمال واگير بيماري رعايت ميكنيم در مورد گياه هم همينطور هست و بايد با ديدن اولين نشانه هاي بيماري احتمالي از بقيه جدا كنيد تا به بقيه گياهان سرايت نكند .
٤–  برگهاي سوخته و گنديده و زرد شده و خراب شده هرگز ترميم نميشوند موندن اونها روي گياه باعث اسيب ديدن بقيه ميشود پس   در صورت مشاهده بلافاصله بايد انها را قطع كنيم . تا مانع از زرد شدن بقيه شود.
٥– خاك گياه رو حتي الإمكان عوض نكنيم ، با تعويض خاك باعث شوك وارد كردن به ريشه و در نتيجه خرابي احتمالي گياه خواهيم شد . به جاي تعويض مي تونيم خاك رو تقويت يا در صورت افت سم پاشي و پاكسازي كنيم . تعويض خاك بايد در شرايط ايده ال و در فصل مخصوص به خودش اون هم در زمان نياز مبرم انجام بشه . ضمنا منظور از تعويض خاك تعويض گلدان نيست ، در صورت هوا نخوردن ريشه و قالبي در اوردن گياه از گلدان و انتقال به گلدان ديگر مشكلي پيش نخواهد امد و فصل خاصي هم نداره.
٦–  موقع خريد گياه تحقيق كنيد متناسب با محلي كه گياه رو مي خواين قرار بديد نوع گياه رو انتخاب كنيد تا به مشكلات نگهداري بر نخوريد .
٧– پس از خريد هر گياه از هر كجا و ورود به منزل ابتدا با سم قارچ كش و با چند روز فاصله با سم حشرات سم پاشي كنيد بعد به جمع گياهان قديمي ببريد تا در صورت وجود بيماري باعث انتقال بيماري به بقيه نشه .
٨–  با ديدن كوچكترين لكه سوختگي يا گنديدگي يا پيچيدگي يا زردي يا شته يا شپشك يا نقطه سياهي يا هر نوع تغييرات جديد بلافاصله به فكر حل چاره أساسي  باشيد نه اينكه صبر كنيد تا اين بيماري اينقدر زياد بشه تا تمام گياه رو فرا بگيره بعد به فكر درمان ، قبل از حاد شدن بيماري رفع مشكل خيلي راحت و سريع تَر انجام ميشه .
٩– اين مطالب مهم در مورد همه گياهان بيروني و اپارتماني و كاكتوس و غيره صدق پيدا ميكنه .
يادتون باشه پيشگيري بهتر از درمان هست .
با تشكر و احترام فراوان . سجادی…..????
باغ شیشه‌ای
و بوی باغچه را ، باد، روی فرش فراغت نثار حاشیه صاف زندگی می کرد. و مثل بادبزن ، ذهن ، سطح روشن گل را گرفته بود به دست و باد می زد خود را ......
دیدگاه های شما

148 پاسخ به "چند نکته درباره نگهداری گلها در منزل…."

  1. مهدی گفت:

    مطالب عالی بود.سپاسگزارم

  2. وحیده گفت:

    سلام و ممنون از توضیحات مفیدتان. استفاده از قارچ کش برای این پیشگیری که گفتید، هر چند وقت یک بار؟

  3. مارال گفت:

    با سلام خدمت مهندس سجادی🌹
    طبق معمول تنها جایی که برای راهنمایی درست و علمی میشناسم اینجاست☺️
    چند تا گل آپارتمانی برای ویلا می‌خوام ببرم، چه خاکی براش استفاده کنم که توی تابستان تا دوهفته آب رو نگه داره؟ هر گل‌فروشی‌ یه چیزی میگه و واقعا گیج شدم😐
    الان سانسوریا و عبایی و اپونتیا و سیلندریکا بردم که تقریبا مقاومند ولی برای گلی مثل پتوس چه خاکی رو پیشنهاد می‌دهید؟

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام مارال جان خوبی؟ میتونید از ترکیب پیت ماس ۸۰ درصد و بیست درصد پرلیت استفاده کنید اگه میخاید اب رو نگداری کنه !

  4. آزاده گفت:

    سلام آیا قارچ کش اکسی کلرو امید اریا برای گل های آپارتمانی مفید است یانه ممنون

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام ازاده جان خوبی؟ بله برای گلهای مریض مفیده ولی برای سالم ها لزومی نداره بخوره بهشون 🙂

  5. سهیلا گفت:

    سلام .کج مطبق داشتم که یک طبقه کامل زرد شده و تمام دیگه رو هم تاحدود کمی درگیر کرده . گفتن قارچ کش بزنم و یک سمی بهم دادن و گفتن اینو بپاشم . میخواستم بدونم سم ضرر نداره ؟ و اینکه امیدی هس کاجم خوب بشه؟

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام سهیلا جان خوبی؟ ازکجا میدونی قارچ زده ؟ زردی درین فصل از کم ابی یا گرمای هوا بوده که باید شرایط بررسی و اصلاح شود

  6. معصومه گفت:

    سلام روزتون بخیر
    برای جلوگیری از افات هم باید سموم سیستمیک رو دو ماه یه بار استفاده کرد ایا

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام عزیزم خوبی؟ خیر نبایدهمینطوری سرخود از سم استفاده کنید باید درصورت لزوم سم بزنید

  7. گلی گفت:

    سلام، وقت شما بخیر، حشراتی توی خاک گلدون هست پشه نیستن و رنگشون روشنه، سم کنفیدور دارم ، بزنم به خاک یا سم دیگه ای تهیه کنم، ممنون که وقت میزارین.

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام عزیزم خوبی؟ سم پالیزین بهش بزنین تا از بین ببره این افات رو سم پالیزین ارگانیک هست و ضرری برای منزل نداره

  8. بهناز گفت:

    سلام وقتتون بخیر
    از قارچ کش مانکوزب هم اسپری کردم روی برگها و هم تو خاک گیاه ریختم. میخوام بدونم چقدر بعد از اسپری قارچ کش باید روی برگها بمونه و بعد تمیز بشه؟

  9. لعیا گفت:

    سلام اقای سجادی خوبین؟ من یک گیاه فلرا دارم که قارچ زده و تازه گلدان رو ابیاری کردم و الان که میخوام از قارچ کش استفاده کنم خاکس خیسه. چه زمانی باید قارچ کش رو استفاده کنم؟ زمانی که خاک خشگه یعنی نوبت بعدی ابیاری با الان که خاک خیشه هم میشه. و اینکه اگر مقدار لازم از قارچ کش رو در ۱ لیتر اب حل کنم برای یک گلدان به قطر ۴۰ سانت همون یک لیتر کافیه؟ ممنون میشم راهنماییم کنید🙏🏻

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام لعیا جان خوبی ؟ سری بعدی که اب دادید حتما قارچکش هم ترکیبش کنین تا جلوی پوسیدگی رو بگیره ! همون یک لیتر کافیه براش از سم کاپپتان استفاده کنین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محصولات فروشگاه

تست یکتشت

تست یک

باغ شیشه ای - جامع ترین ژورنال گل و گیاه ایران - سایتی برای با کلاس ها

باغ شیشه ای

برای عضویت دركانال تلگرامی باغ شیشه ای کلیک کنید