مطالب جالب ۱۴۸ دیدگاه
نگارنده: باغ شیشه‌ای در تاریخ: ۱۵ مهر ۱۳۹۴

چند نکته درباره نگهداری گلها در منزل….

نکات مهم
با عرض سلام و احوال پرسی، اين مطالب به صورت كلي براي كم شدن مشكلات خرابي گل و گياه در منازل بود و خيلي كلي نوشتم و البته مطمئن هم هستم ٩٥٪ رعايت نميكنند و متاسفانه روزها بعد عكس گياهان خودشون رو با دهها برگ زرد و هزاران افت در مطالب مختلف مي گذارند و دنبال چاره و نهايتا دستور تعويض خاك جديد (كه در ايران مد شده) و از بين بردن گياه خواهند شد .
اميدوارم با اهميت دادن به اين موارد هم گياهانتون رو به امنيت سلامت برسونيد و هم خودتون رو كمتر اذيت كنيد .
چند نكته أساسي و كلي در مورد نگهداري گياهان در منزل . 
١- هميشه در منزل چهار نوع كود و سم رو داشته باشيد
الف) يك سم سيستماتيك يا تماسي حشرات مثل ديازينون يا مالاتيون يا كونفيدور يا پيريپروكسي فن و يا غيره كه البته ديازينون براي مصارف خانگي بهتر هست .
ب) هميشه يك قارچ كش داشته باشيد . مثل بنوميل ، مانكوزب يا توپسين يا هگزاكونازول يا تبوكونازول يا كوپراكسي كلرايد يا هر نوع ديگه .
ج) هميشه يك نوع كود كامل ان پي كا ٢٠/٢٠/٢٠ جهت تقويت داشته باشيد و همچنين كود اهن مثل سكوسترين
د) اب پاش و قيچي باغباني و لوازم أوليه قلمه زدن .
٢–  به خاطر داشته باشيد بهترين روش نگهداري از گياهانتون پيشگيري هست نه درمان …!
متاسفانه فرهنگ استفاده صحيح و منطقي سموم كشاورزي در ايران در بين عموم جا نيفتاده و مردم از استفاده از اين سموم به جهت پيشگيري دريغ مي كنند و به همين دليل مرتب به مشكلاتي در زمينه نگهداري گياهانشون مي خورن ، و هميشه بين بد و بدتر ، بدتر رو انتخاب مي كنند .
اگر اين سموم با دز پايين و در وقت به جا به جهت پيشگيري استفاده بشه نه تنها مشكلي نداره بلكه زيان ناشي از خرابي گياهانتون در اثر قارچ گرفتگي و خرابي بيشتر از زيان استفاده از سموم خواهد بود ، چون در زمان درمان مجبور به استفاده مكرر و با دز بالا خواهيد بود كه همه طرفه زيان بار خواهد بود . پس بهتره با پيشگيري به گياهانتون كمك كنيد نه با درمان .
اگر اواخر اسفند ماه در باغچه منازلتون سم پاشي كنيد از وجود شته در بهار راحت خواهيد بود ، اگر از سم خاك استفاده كنيد از وجود هزاران حشرات و كرم ها در خاك راحت خواهيد بود ، اگر از سموم قارچ كش استفاده كنيد از پيدا شدن هر گونه قارچ مثل گنديدگي ها روي برگها و ساقه و غيره راحت خواهيد بود .
٣– گياه مثل انسان يك جاندار هست و نياز به مراقبت دارد همونطور كه ما نياز به واكسن براي پيشگيري و در زمان ديدن كوچكترين علائم مريضي به دكتر مراجعه مي كنيم و از دست دادن و نزديك شدن به نزديكانمون به جهت احتمال واگير بيماري رعايت ميكنيم در مورد گياه هم همينطور هست و بايد با ديدن اولين نشانه هاي بيماري احتمالي از بقيه جدا كنيد تا به بقيه گياهان سرايت نكند .
٤–  برگهاي سوخته و گنديده و زرد شده و خراب شده هرگز ترميم نميشوند موندن اونها روي گياه باعث اسيب ديدن بقيه ميشود پس   در صورت مشاهده بلافاصله بايد انها را قطع كنيم . تا مانع از زرد شدن بقيه شود.
٥– خاك گياه رو حتي الإمكان عوض نكنيم ، با تعويض خاك باعث شوك وارد كردن به ريشه و در نتيجه خرابي احتمالي گياه خواهيم شد . به جاي تعويض مي تونيم خاك رو تقويت يا در صورت افت سم پاشي و پاكسازي كنيم . تعويض خاك بايد در شرايط ايده ال و در فصل مخصوص به خودش اون هم در زمان نياز مبرم انجام بشه . ضمنا منظور از تعويض خاك تعويض گلدان نيست ، در صورت هوا نخوردن ريشه و قالبي در اوردن گياه از گلدان و انتقال به گلدان ديگر مشكلي پيش نخواهد امد و فصل خاصي هم نداره.
٦–  موقع خريد گياه تحقيق كنيد متناسب با محلي كه گياه رو مي خواين قرار بديد نوع گياه رو انتخاب كنيد تا به مشكلات نگهداري بر نخوريد .
٧– پس از خريد هر گياه از هر كجا و ورود به منزل ابتدا با سم قارچ كش و با چند روز فاصله با سم حشرات سم پاشي كنيد بعد به جمع گياهان قديمي ببريد تا در صورت وجود بيماري باعث انتقال بيماري به بقيه نشه .
٨–  با ديدن كوچكترين لكه سوختگي يا گنديدگي يا پيچيدگي يا زردي يا شته يا شپشك يا نقطه سياهي يا هر نوع تغييرات جديد بلافاصله به فكر حل چاره أساسي  باشيد نه اينكه صبر كنيد تا اين بيماري اينقدر زياد بشه تا تمام گياه رو فرا بگيره بعد به فكر درمان ، قبل از حاد شدن بيماري رفع مشكل خيلي راحت و سريع تَر انجام ميشه .
٩– اين مطالب مهم در مورد همه گياهان بيروني و اپارتماني و كاكتوس و غيره صدق پيدا ميكنه .
يادتون باشه پيشگيري بهتر از درمان هست .
با تشكر و احترام فراوان . سجادی…..????
باغ شیشه‌ای
و بوی باغچه را ، باد، روی فرش فراغت نثار حاشیه صاف زندگی می کرد. و مثل بادبزن ، ذهن ، سطح روشن گل را گرفته بود به دست و باد می زد خود را ......
دیدگاه های شما

148 پاسخ به "چند نکته درباره نگهداری گلها در منزل…."

  1. غزل گفت:

    سلام
    ببخشید میخواستم بدونم برای از بین بردن کرم خاکی و حشرات داخل خاک میشه از محلول رقیق شده شیر استفاده کرد؟

  2. nt گفت:

    سلام
    ممنون از سایتتون و پاسخگوییتون به مشکلات گیاهان ما
    پس طبق این مقاله هرچندگاهی یکبار باید از قارچ کش برای گلدانهامون استفاده کنیم
    میشه یک سم قارچکش که در داخل خانه بشه استفاده کرد و برای بچه ها مشکلی پیش نیاد یعنی بوی سم زیادی هم نده معرفی کنید و طریقه درست کردنش را به اندازه بطری یک ونیم لیتری بگید و اینکه چند وقت یکبار و چطوری برای گیاهان استفاده بشه
    و اینکه قارچکش برای پوسیدگی ریشه هم هست؟ممنون

  3. MONA گفت:

    سلام من یه هفته پیش گل دیفن باخیا و سانسوریامو که هزار پا کرده بود سم زدم یک بار اونم فقط به خاکش الان هردوشون استپ کردن برگ جدید داشتن اما همون قدری مونده چکار کنم خوب بشه

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام مونا جان خوبی؟ نورشو کمی بیشترکنید وحتما با کود گرین اپارتمانی که حاوی اسیدهیومیک هست تغذیه کنید تا تکون بخوره !

  4. نازنین گفت:

    بهترین قارچ کش گیاهی عصاره دارچین هست. دارچین را خرد کنید و توی آب بگذارید. مقدار ۱۰۰ گرم دارچین در ۵ لیتر آب کافیه. بعد با یک پارچه نخی عصاره را از تفاله ها جدا کنید و روی گیاه بپاشید. میتونید برای اثر بخشی بهتر از آب اکسیژنه هم استفاده کنید. ترکیب شیر (شیر معمولی توی مغازه ها) و آب اکشیژنه هم خوبه. بعضی شرکت ها عصاره دارچین و شیر و آب اکسیژنه را به عنوان قارچ کش گیاهی میفروشن!!! پول خیلی خوبی هم توشه. مواد اولیه اش هم همه جا هست. میتونید خودتون تولید کنید و بدین توی بازار

  5. منصور گفت:

    سلام.لطف کنید توضیح بدید علت ریزش شاخه های کاج مطبق چی میتونه باشه.با قارچ کش درمان میشه؟ تقریبا شرایط برای کاجی که دارم مناسبه ولی برگ ریزون زیادی داره.نور ودما واب مناسبه

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام منصور جان خوبی؟ تهویه چطوره؟ چون این گیاه نیاز به تهویه بالایی داره ! برگها به صور سبز خشک میشن یا خیر؟

  6. میلاد گفت:

    درود بر شما مهندس جان
    ممکن هست نحوه استفاده قارچ‌کش بنومیل رو بفرمایید

  7. عطیه گفت:

    سلام آقای سجادی
    حالتون خوبه؟
    ببخشید من تو باغچه حیاط یه درختچه توری..یه بوته رز..گل های داوودی .. درختچه ازگیل و نارنج و یه درخت انجیر دارم که انجیر ریز زیاد داره
    حالا مشکلم اینه که بجز درخت انجیر بقیه کم و بیش شته دارن..فکر میکنم از رز شروع شده و به بقیه سرایت کرده
    میخواستم بپرسم چه سمی استفاده کنم که هم جوانه های درختچه توری م آسیب نبینه هم میوه های درخت انجیرم؟
    و با چه سیکلی باید سم پاشی رو تکرار کنم؟
    و اینکه باید مثل آب اسپری کنم روشون؟
    خیلی لطف میکنید اگر جوابمو بدین

  8. جواد گفت:

    سلام مهندس جان،من روی زمین اطراف استند گلهام سوسک های کوچولوی مشکی که البته مرده هستن پیدا میکنم و الان تعدادشون کمتر شده اینا چی هستن؟ البته من به گیاهام دونوع سم از مغازه خریدم دادم نمیدونم اسمشون چیه گفته به اندازه هر کدوم نیم سی سی در یک لیتر اب حل کنم بدم به گیاهام که شامل پتوس و آگلونما و بگونیا هلندی و رکس هستن.ضمنا برگ های پتوسم از وسط سوراخ شدن ولی هیچ جانوری من ندیدم علتش چیه؟

  9. شیوا گفت:

    سلام جناب مهندس،گلدون بگونیا رکس تازه تهیه کردم و اونروز یه حلزون صدف دار رو گلدونش دیدم که انداختم دور،میشه بگید چیکار کنم که اگر احتمالا بازم باشه بمیرن؟

  10. محسن گفت:

    سلام جناب تازه چندتا گل خریدم که یکیش پتوسه ووقتی برای دفعه اول اب دادم بهش هزار پا اومد ازش بیرون تو حدود ۴ ساعت ۵تا هزارپا اومد بیرون سم کنفیدور بهم داد گلفروشه به نظرتو سم کنفیدور خوبه دیشب درست کردم دادم به گلم هیچی هزارپا ازش نیومد بیرون مردن دیگه یعنی؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محصولات فروشگاه

تست یکتشت

تست یک

باغ شیشه ای - جامع ترین ژورنال گل و گیاه ایران - سایتی برای با کلاس ها

باغ شیشه ای

برای عضویت دركانال تلگرامی باغ شیشه ای کلیک کنید