مطالب جالب ۱۴۸ دیدگاه
نگارنده: باغ شیشه‌ای در تاریخ: ۱۵ مهر ۱۳۹۴

چند نکته درباره نگهداری گلها در منزل….

نکات مهم
با عرض سلام و احوال پرسی، اين مطالب به صورت كلي براي كم شدن مشكلات خرابي گل و گياه در منازل بود و خيلي كلي نوشتم و البته مطمئن هم هستم ٩٥٪ رعايت نميكنند و متاسفانه روزها بعد عكس گياهان خودشون رو با دهها برگ زرد و هزاران افت در مطالب مختلف مي گذارند و دنبال چاره و نهايتا دستور تعويض خاك جديد (كه در ايران مد شده) و از بين بردن گياه خواهند شد .
اميدوارم با اهميت دادن به اين موارد هم گياهانتون رو به امنيت سلامت برسونيد و هم خودتون رو كمتر اذيت كنيد .
چند نكته أساسي و كلي در مورد نگهداري گياهان در منزل . 
١- هميشه در منزل چهار نوع كود و سم رو داشته باشيد
الف) يك سم سيستماتيك يا تماسي حشرات مثل ديازينون يا مالاتيون يا كونفيدور يا پيريپروكسي فن و يا غيره كه البته ديازينون براي مصارف خانگي بهتر هست .
ب) هميشه يك قارچ كش داشته باشيد . مثل بنوميل ، مانكوزب يا توپسين يا هگزاكونازول يا تبوكونازول يا كوپراكسي كلرايد يا هر نوع ديگه .
ج) هميشه يك نوع كود كامل ان پي كا ٢٠/٢٠/٢٠ جهت تقويت داشته باشيد و همچنين كود اهن مثل سكوسترين
د) اب پاش و قيچي باغباني و لوازم أوليه قلمه زدن .
٢–  به خاطر داشته باشيد بهترين روش نگهداري از گياهانتون پيشگيري هست نه درمان …!
متاسفانه فرهنگ استفاده صحيح و منطقي سموم كشاورزي در ايران در بين عموم جا نيفتاده و مردم از استفاده از اين سموم به جهت پيشگيري دريغ مي كنند و به همين دليل مرتب به مشكلاتي در زمينه نگهداري گياهانشون مي خورن ، و هميشه بين بد و بدتر ، بدتر رو انتخاب مي كنند .
اگر اين سموم با دز پايين و در وقت به جا به جهت پيشگيري استفاده بشه نه تنها مشكلي نداره بلكه زيان ناشي از خرابي گياهانتون در اثر قارچ گرفتگي و خرابي بيشتر از زيان استفاده از سموم خواهد بود ، چون در زمان درمان مجبور به استفاده مكرر و با دز بالا خواهيد بود كه همه طرفه زيان بار خواهد بود . پس بهتره با پيشگيري به گياهانتون كمك كنيد نه با درمان .
اگر اواخر اسفند ماه در باغچه منازلتون سم پاشي كنيد از وجود شته در بهار راحت خواهيد بود ، اگر از سم خاك استفاده كنيد از وجود هزاران حشرات و كرم ها در خاك راحت خواهيد بود ، اگر از سموم قارچ كش استفاده كنيد از پيدا شدن هر گونه قارچ مثل گنديدگي ها روي برگها و ساقه و غيره راحت خواهيد بود .
٣– گياه مثل انسان يك جاندار هست و نياز به مراقبت دارد همونطور كه ما نياز به واكسن براي پيشگيري و در زمان ديدن كوچكترين علائم مريضي به دكتر مراجعه مي كنيم و از دست دادن و نزديك شدن به نزديكانمون به جهت احتمال واگير بيماري رعايت ميكنيم در مورد گياه هم همينطور هست و بايد با ديدن اولين نشانه هاي بيماري احتمالي از بقيه جدا كنيد تا به بقيه گياهان سرايت نكند .
٤–  برگهاي سوخته و گنديده و زرد شده و خراب شده هرگز ترميم نميشوند موندن اونها روي گياه باعث اسيب ديدن بقيه ميشود پس   در صورت مشاهده بلافاصله بايد انها را قطع كنيم . تا مانع از زرد شدن بقيه شود.
٥– خاك گياه رو حتي الإمكان عوض نكنيم ، با تعويض خاك باعث شوك وارد كردن به ريشه و در نتيجه خرابي احتمالي گياه خواهيم شد . به جاي تعويض مي تونيم خاك رو تقويت يا در صورت افت سم پاشي و پاكسازي كنيم . تعويض خاك بايد در شرايط ايده ال و در فصل مخصوص به خودش اون هم در زمان نياز مبرم انجام بشه . ضمنا منظور از تعويض خاك تعويض گلدان نيست ، در صورت هوا نخوردن ريشه و قالبي در اوردن گياه از گلدان و انتقال به گلدان ديگر مشكلي پيش نخواهد امد و فصل خاصي هم نداره.
٦–  موقع خريد گياه تحقيق كنيد متناسب با محلي كه گياه رو مي خواين قرار بديد نوع گياه رو انتخاب كنيد تا به مشكلات نگهداري بر نخوريد .
٧– پس از خريد هر گياه از هر كجا و ورود به منزل ابتدا با سم قارچ كش و با چند روز فاصله با سم حشرات سم پاشي كنيد بعد به جمع گياهان قديمي ببريد تا در صورت وجود بيماري باعث انتقال بيماري به بقيه نشه .
٨–  با ديدن كوچكترين لكه سوختگي يا گنديدگي يا پيچيدگي يا زردي يا شته يا شپشك يا نقطه سياهي يا هر نوع تغييرات جديد بلافاصله به فكر حل چاره أساسي  باشيد نه اينكه صبر كنيد تا اين بيماري اينقدر زياد بشه تا تمام گياه رو فرا بگيره بعد به فكر درمان ، قبل از حاد شدن بيماري رفع مشكل خيلي راحت و سريع تَر انجام ميشه .
٩– اين مطالب مهم در مورد همه گياهان بيروني و اپارتماني و كاكتوس و غيره صدق پيدا ميكنه .
يادتون باشه پيشگيري بهتر از درمان هست .
با تشكر و احترام فراوان . سجادی…..????
باغ شیشه‌ای
و بوی باغچه را ، باد، روی فرش فراغت نثار حاشیه صاف زندگی می کرد. و مثل بادبزن ، ذهن ، سطح روشن گل را گرفته بود به دست و باد می زد خود را ......
دیدگاه های شما

148 پاسخ به "چند نکته درباره نگهداری گلها در منزل…."

  1. فاطمه گفت:

    ممنون مطلب خیلی کمک کننده هست با تشکر از شما

  2. حامد گفت:

    مهندس جان سلام
    با توجه به فصل رشد کاج های زینتی و همچنین مشاهده شته میتونم از سم دیازینون برای پاکسازی کلی استفاده کنم؟باعث کندی رشد یا گیاه سوزی تو این فصل نمیشه؟یک هفته بعد از دیازینون هم میخوام از قارچکش بردو استفاده کنم.
    ممنون از سایت و راهنمایی های مفیدتون

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام عزیزم خوبی شما؟ اگه با دز مناسب استفاده بشه موثره و افات رو از بین میبره و باعث گیاه سوزی نمیشه..

  3. مارال گفت:

    سلام
    و ممنون از سایت خوبتون و همتی که برای پاسخ به سوالات به خرج می‌دهید?
    برای پیشگیری، کی و چه مقداری مجاز به استفاده از سم و قارچ‌کش هستیم؟

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام عزیزم خوبی شما؟ ببینید برخی سموم مثه مانکوزب رو میتونید دوماه یبار به گیاه بزنید تا محافظت کنه ولی بقیه سموم با مشاهده علائم بیماری باید زده بشن

  4. سعید گفت:

    با عرض سلام و تشکر بابت راهنمایی هاتون
    قارچ کش بنومیل و سم‌های دیازینون و کنفیدور را چگونه به عنوان پیشگیری استفاده کنم؟ و اینکه به عنوان درمان پشه های ریز میتونم دیازینون و کنفیدور را ترکیب کنم؟

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام عزیزم خوبی شما؟ برای اون پشه ها فقط دیازینون بسه ، نیازبه این همه خشونت نیست اون سموم که گفتین فقط کونفیدور رو میتونید بزنید جون سیستمیک هست ولی بجای بنومیل از مانکوزب استفاده کنید.

  5. سمیه گفت:

    سلام
    وقت بخیر
    سپاسگزار از مطالب خوب و راهگشا و راهنمایی تون
    من یک گلدان سانسوریا دارم که روی برگهاش لکه های نارنجی مایل به قهوه ای ظاهر میشه و بعد از بزرگ شدن لکه، برگها از همون محل سوراخ می شوند،خاکش هم خیلی پشه ریز داره،از چه سمی استفاده کنم؟ ایا کنفیدور مناسبه؟

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام عزیزم خوبی شما؟ ببینید با سم سبزو سفید سمپاشی کنید تا درست بشه تغذیه هم بسیار موثره ، تهویه هوا درست کنید تا پشه ها از بین برن یه پیف پافم بهش بزنید

  6. سعید گفت:

    سلام وقت بخیر
    اوایل بهار خاک گلدون ها رو عوض کردم. زیر تمام گلدون ها رو پوکه ریختم و ترکیب خاک برگ و کمپوست استفاده کردم. الان چند تا مشکل دارم. گلدونها پشه ریز داشتن که چسب زرد و سم کونفیدور زدم، ولی هنوز بعضی گلدونها پشه دارن. خاک گلدون ها خیلی دیر خشک میشه و بعد از چهار روز هنوز سطح خاک خشک نمیشه. رشد گیاهان کمه و نگرانم که خراب بشن. به نظرتون چیکار کنم؟ لطفاً راهنمایی کنید

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام عزیزم خوبی شما؟ بینید تهویه هوا کمه و پشه ها دوست دارن بیان یه جای خنک و مرطوب مثه سطح گلدون ، پس تهویه هوا رو زیاد کنید بین دو ابیاری خاک خشک بشه و نور زیاد بشه تا اب سریعتر خشک شه ،یه پیف پاف بزنید روی خاک تا از بین برن

  7. حدیثه گفت:

    با سلام تشکر از سایت خوبتون
    من دوتاگلدون آزالیا دارم که بعد از خرید در عرض یکماه تمام برگ و گلهاش خشک شده و ریختن آبدهی رو زیاد کردم درحد ۴تا ۵ روز در هفته تا وقتی برگ داشت و کودمخصوص گلدهی یکبار بهشون دادم که بدتر شدن و غنچه ها باز نشده خشک شدن واقعا براشون ناراحتم و نمیدونم میتونم دوباره زنده شون کنم یا نه
    حالا تمام برگها ریختن و یکسری برگهای ریز کرک دار روی شاخه ها هستن به نظرتون چکار میتونم انجام بدم؟
    ممنون

  8. آیدا گفت:

    Attachment

    سلام و وقت بخیر
    من دوتا سوال داشتم، از راهنمایتون ممنون میشم.
    ۱.معمولا بعد از استفاده از قارچ کش روی برگها لکه ها ایجاد میشه. بعد از چه مدتی می توان برگها را تمیز کرد و چطور؟
    ۲. مشکل این دو تا کاج ها می خواستم. البته نمی دونم هر دو عکس ضمیمه شده یا نه

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام ایدا جان خوبی؟ بعد ۴ روز میتونید برگها رو تمیز کنید این دو تا احتمالا تهویه هوا ندارن و محیط بستست براشون برای همین خشک میشن بهتره براشون تهویه درست کنید

  9. آیدا گفت:

    Attachment

    این هم عکس اونویکی کاج

  10. آیدا گفت:

    سلام ممنون. امیدوارم حال شما هم خوب باشه.
    بله کاملا درست هست. داخل دفتر کار هستن که طی روز کولر گازی روشن هست و متاسفانه هیچ پنجره ای هم نیست که بشه باز کرد.
    باز هم ممنون از راهنمایتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محصولات فروشگاه

تست یکتشت

تست یک

باغ شیشه ای - جامع ترین ژورنال گل و گیاه ایران - سایتی برای با کلاس ها

باغ شیشه ای

برای عضویت دركانال تلگرامی باغ شیشه ای کلیک کنید