مطالب جالب ۲۴۶ دیدگاه
نگارنده: باغ شیشه‌ای در تاریخ: ۱۲ بهمن ۱۳۹۳

معرفی درختچه های همیشه سبز

همیشه سبزها

 

سلام عرض میشود خدمت همه دوستان و بازدیدکنندگان و جدیدا هم مشتریان باغ شیشه ای:) سجادی هستم در خدمتتون ،این مقاله رو صرفا برای داشنجوهای کشاورزی و طراحان و باغبانها نوشتم.چون واقعا این طور دسته بندی ها نیازش احساس میشه چه اشکال داره در چهارچوب یه مقاله تمام درختچه های همیشه سبز رو کنار هم جمع کنیم.معمولا برای طراحی فضای سبز یه جاهایی هستش که نقطه کور حساب میشه و دست طراح رو برای کاشت میبنده، یا از نظر سایه دوست بودن یا همیشه سبز بودن به هر حال اگه از آدم عادی سوال کنند چند تا درخت همیشه سبز اسم ببر فکر نکنم به جز کاج و سرو چیزی به ذهنشون برسه،ولی از دانشجوی کشاورزی و باغبون توقع خیلی بیشتر و صحبت آبروی و پرچم رشتمون به میونه:) به هر جهت این مقاله سعی داره درختچه های همیشه سبز فضای سبز ایران رو به طور مختصر معرفی کنه .اگه خیلی با لحن محاوره صحبت میکنم یا  کم و کسری داشت به بزرگی خودتون ببخشید.  :X

 

آکوبا:

 

درختچه ای زیبا با برگهای سبز خالدار ،از خانواده ی Garryaceae،بومی شرق آسیا بوده ،برگ ها متقابل و گیاهی همیشه سبز و مقاوم به سایه میباشد.گلهای این گیاه به صورت جدا روی دو پایه سبز میشود.کاربرد این گیاه در باغهای ژاپنی و یا باغ های صخره ای خیلی زیبا و دوست داشتنی میشود و لطافت خاصی به باغچه میدهد.

برای مطالعه ی بیشتر اینجا کلیک کنید

آکوبا

آکوبا

 

الاگنوس:

 

الاگنوس یا سنجد زینتیفگیاهی با برگهایی با سطح زیری نقره ای و مقاوم به خشکی و نور زیاد، از خانواده ی الاگناسه،بومی مناطق معتدل آسیا و گیاهی همیشه سبز میباشد.

 

سنجد زینتی

سنجد زینتی

 

آیلکس:

 

درختچه ای همیشه سبز از خانواده ی Aquifoliaceae و بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری آسیا و آمریکای جنوبی و از همه مهمتر جنگلهای هیرکانی خودمان میباشد.

 

آیلکس

آیلکس

 

اکالیپتوس:

 

اکالیپتوس هم درختی همیشه سبز و بومی استرالیا میباشد که بسیار طالب هوای گرم و سخت ریشه زا میباشد.برگ این درخت باعث دفع آفات و حشرات میباشد برای همین برای کاشت نزدیک پنجره ها مناسب است.

 

اکالیپتوس

اکالیپتوس

 

برگ نو :

 

گونه ای از همان ترون خودمان و از خانواده ی زیتون سانان است که همیشه سبز شده و دارای گونه های ابلق میباشد.

 

برگ نو

برگ نو

 

برگ بو:

 

درختچه ای از خانواده ی لوراسه و بومی آمریکای جنوبی میباشد،از برگ این درختچه برای خوشبو و معطر کردن برخی غذاها مثل کله پاچه استفاده میکنند.و بیشتر در فضاهای عمومی و پارکها استفاده میشه.

 

برگ بو

برگ بو

 

شمشاد:

 

خیلیا هنوز فرق بین شمشاد و ترون رونمیدونم برای همین پیشنهاد میکنم مقاله شمشاد و ترون ما رو به طور مجزا مطالعه کنند.این درختچه هم همیشه سبز و مقاوم به کم آبی میباشد.

 

شمشاد

شمشاد

 

ماهونیا:

 

درختچه ای سایه پسند و همیشه سبز بومی سواحل غربی آمریکای شمالی و از خانواده ی زرشک سانان هستش که توی باغهای ژاپنی خیلی کاربرد داره و کار رو زیبا میکنه.

 

ماهونیا

ماهونیا

 

ناندینا:

 

ناندینا یا بامبوی مقدس بوی شرق آسیا و از خاتواده ی زرشک سانان هستش که این گیاه هم توی باغ های ژاپنی بسیار کاربرد داره و تقریبا نیمه همیشه سبز هستش

 

ناندینا

ناندینا

 

خرزهره:

 

خرزهره هم که دیگه معروفه و جای معرفی نداره توی مناطق خشک و گرم با آفتاب سوزان و یا زمین شور میکارن که خیلی مقاوم و البته سمی هستش کاشت اون توی حیاط منزل کار درستی نیست.

 

خرزهره

خرزهره

 

پیراکانتا:

 

پیراکانتا درختچه ای خشن ،زیبا و همیشه سبز بومی شرق آسیا و از خانواده ی روزاسه هستش که در نیمه اول سال با گل ها و نیمه دوم با میوه هاش زینت بخش باغچه های ما میشه.البته به خاطر تیغ های وحشی دم دست نباید کاشت.

 

پیراکانتا

پیراکانتا

 

زرشک زینتی:

 

همیشه توی طرحام اگه دنبال قرمز کردن یا شکستن تونالیته ی رنگ بودم یا میخواستم از کلیشه بودن خارج کنم طرح رو ازین درختچه استفاده میکردم :))  همیشه پای ثابت طرح های منه :))

 

زرشک زینتی

زرشک زینتی

 

زرشک همیشه سبز:

 

این زرشک هم برگهای سبز و تیغ های بلندی داره و از خانواده ی زرشک سانان هستش و یه نوع میوه قرمز رنگ توی پاییز تولید میکنه و همیشه سبز هم هست.

 

زرشک همیشه سبز

زرشک همیشه سبز

 

مورد:

 

درختچه ی مورد از خانواده ی میرتاسه ، درختچه ای مناسب جهت هرس شکل دهی و توپیاری بوده و به خاطر پیوندی بودن و تنه و ساقه ی قطور جلوه ی خیلی خوبی به فضای سبزتون میده و برای فضاهای لوکس میشه استفاده کرد. تنها مشکلش اینه که گاهی اوقات کچلی میزنه تو زمستون مخصوصا که برای درمانش باید کود مرغی یا ورمیکمپوست ریخت پای درخت پابیل کرد باید حسابی تقویت بشه تا این مشکلش برطرف بشه و دوباره جوونه بزنه، من اوایل نمیدونستم اینو و فقط سمپاشی میکردم  خخخخخخخ

 

مورد

مورد

 

میخک هندی:

 

هروقت تو طرحاتون گیاه کم آوردید میتونید از این درختچه استفاده کنید…:))))  من هروقت مشتری میگه یه طرح متوسط میخوام همیشه این درختچه رو توی طرح استفاده میکنم و جلوه ی خوبی میده بیشتر توی پارکها و فضای سبزهای متوسط آپارتمانها استفاده میشه به خاطر برگهای واکسی به خشکی هم مقاومه.

 

میخک هندی

میخک هندی

 

ماگنولیا:

 

ماگنولیا یک درختچه ی اعیونی و زیبا و همیشه سبز و مقاوم به خشکی هستش و کلا هرچی بگم ازین کم گفتم چون گلهای خیلی خوش بو و معطری داره نوع بهاره صورتی و نوع پاییزه سفید هستش (بابا جون بخدا ما توحیاط داشتیم توی بهار گلهای صورتی رنگ میداد و اونیکی توی پاییز  گلهای سفید میداد!!!  سر این مساله بحث نکنید دیگه)

 

ماگنولیا

ماگنولیا

 

زیتون:

 

زیتون هم که دیگه میوه ی یونانی و نیاز به معرفی نداره، میشه هرجا کاشتش حتی مناطق جنوبی و گرم و خشک در ضمن دو پایه هستش و نر وماده جدان!!

 

زیتون

زیتون

 

سرخدار ها:

 

هروقت خواستید طرحاتون شیک و مجلسی و آنتیک بشه،یا اگه خواستید توی باغ صخره ای گیاهی همیشه سبز و زیبا کار کنید من این سرخدار رو بهتون معرفی میکنم که دست بر غذا بومی ایران عزیز و جنگلهای شما هستش (بهتون نمیگم که چوبش برای معرق کاری خیلی خوبه :)))) دونوع باکاتا و لوله ای داره که هر کدوم زیبایی خاص خودشونو دارن

 

تاکسوس لوله ای

تاکسوس لوله ای

 

سه رنگ:

 

اگه دنبال یه گیاهی با توانایی داشتن سه رنگ در سال میگردید بنده این درختچه ی زیبای سه رنگ رو بهتون پیشنهاد میکنم و این درختچه بسیار اعیونی و لوکس و آنتیک هستش ،دارای ۳ رنگ قرمر و سبز و زرد در طول سال میشه.

 

سه رنگ

سه رنگ

 

یاس هلندی:

 

این درختچه هم که دیگه به نوعی سرقفلی حساب میشه :)))  هرجا دیدید نمیشه گیاه دیگه ای کاشت بیاید همین یاس رو بکارید که هم مقاوم به خشکی و سایه و سرماست :))

 

یاس هلندی

یاس هلندی

 

شیشه شور:

 

شیشه شور معروف که توی شمال و شیراز زیاد میبینیم به خاطر هوای گرمشون از خانواده ی پروتاسه و بومی استرالیا هستش درختچه ای تو مایه های اکالیپتوس و مقاوم به سرما و خشکیه که با گلهای قشنگش زینت بخش حیاط ما خواهد بود.

 

شیشه شور

شیشه شور

 

کاملیا:

 

کاملیا یا چای زینتی ،بومی شرق آسیا و دارای گلت های درشت و تامسون هستش:) اول آدم با گل رز اشتباه میگیره الان این درختچه توی زمستون غنچه داده و ایشالا واسه عید گلهای زیبایی میده بیرون، قلمه زدن و تکثیرشم که کار حضرت فیله…

 

کاملیا

کاملیا

 

گاردنیا:

 

اگه میخوای تو اتاق نگهداری ازون درختچه های گوشت تلخه روزگاره، البته واسه تو حیاط خیلی خوب میشه من تاحالا زیاد باهاش سرو کار نداشتم ولی شنیدم ازون سر سختاست حالا اگه شما تجربه ای باهاش دارید  نظر بزارید تا بقیه هم استفاده کنند.

 

کاردنیا

کاردنیا

 

یوکا و کنف زینتی:

 

کنف زینتی توی طرح حا خیلی قشنگ میشه و یوکا دیگه خیلی خز شده با اینکه مقاومه

 

کنف زینتی

کنف زینتی

يوكا

يوكا

 

باغ شیشه‌ای
و بوی باغچه را ، باد، روی فرش فراغت نثار حاشیه صاف زندگی می کرد. و مثل بادبزن ، ذهن ، سطح روشن گل را گرفته بود به دست و باد می زد خود را ......
دیدگاه های شما

246 پاسخ به "معرفی درختچه های همیشه سبز"

  1. شهال گفت:

    Attachment

    دورود مجدد.یک عکس هم میزارم .لطفا بفرمایید این سرو ناز هست یا شبه سرو هست.از این کامیس پاریس ها یا الودیها یا…و با قلمه میشه تکثیر کرد؟چند عکس دیگه هم میدم لطفا نام درخت رو بگید.

  2. شهال گفت:

    Attachment

    شرمنده جناب.

  3. شهال گفت:

    دورود بر شما استاد.سپاس از جواب شما‌.بی تعارف به وسعت دانش درخت شناسی شما ایمان آوردم.و امید دارم با قدرت تا نهایت توان خودتون بر دانش و وسعت دانسته های خودتون اضافه کنید.بنده حالا حالاها از شما در مورد نام درختان و …سوال دارم.

  4. شهال گفت:

    Attachment

    دورود بر شما استاد
    گرانقدر.باز مزاحم حضرتعالی شدم با یک تص‌ویر دیگه.لطفا نحوه تکثیر با بذر این درخت رو بفرمایید.آیا لیلکی هستش؟؟چون خار هم داره.چطور از اقاقیا تشخیص داده میشه؟

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      اگه تنش تیغ داشته باشه مخصوص نواحی پایین تنه نزدیک زمین ، لیلکی هست اگه تیغ نداره کلا سوفورا اگه هم تیغ های کمی داره اقاقیا هست

  5. سودابه گفت:

    با سلام
    استاد ارجمند
    من دنبال دوتا درخت می گردم برای محیط حیاط مهدکودک
    دوتا باغچه ۶۰ در ۶۰ دارم دقیقا کنار دیوار واقعا نمی دونم چی بکارم؟زیتون ویا کاج طلایی و …. کلا نیازمند راهنمایی هستم.

  6. فاضل گفت:

    سلام
    گیاهی میخوام گلدونی برای حصارکشی بالکن که گرمای ۴۰و۴۵درجه راتحمل کند
    میشه راهنمایی کنید

  7. علیرضا گفت:

    سلام
    آقای مهندس
    من برای منطقه اطراف مشهد
    کاملیا و مگلونیا گرفتم برای باغ
    هوا اینجا بی نهایت گرم و خشکه
    میخواستم بدونم بدرد این منطقه میخوره
    اگر آبیاری زیاد باشه و در سایه کاشته شود

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام خوبی؟ این دوتا بدرد نمیخورن ! کاملیا خاک اسیدی میخاد و محیط خنک و مرطوب ماگنولیا هم خاک اسیدی میخاد و توی خاک شما کمبود اهن میگیره…

  8. نجمه گفت:

    سلام خوب هستید؟
    میخوام برای حیاط و یک باغچه کوچیک بگید بهترین درخت یا درختچه و گیاه برای آب و هوای کرمان مناسبه زمستونای سرد و تابستونای گرم
    خیلی گل دوست دارم مخصوصا گلهای بزرگ مثل مگنولیا و کاملیا و صدتومانی
    ودیگه از اونایی که همیشه سبز هستن هم معرفی کنید ممنون میشم
    چیزایی که خودم دوست دارم مگنولیا کاملیا یاس هلندی گیلاس و….

  9. نجمه گفت:

    دیگه اینکه یک باکس این شکلی هم داریم البته عکس کامل شدش رو ندارم عمقش ۷۰ سانته و عرضش نیم و طولش ۳ متر
    و اینیکی کفش ایزوگام هست
    داخلش چی بکاریم بهتره؟واینکه کاملیا و یاس هلندی میشه داخلش گزاشت؟

  10. مهسا گفت:

    سلام میشه درختان میوه که چهار فصل سبز هستند رو معرفی کنید ممنون میشم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محصولات فروشگاه

تست یکتشت

تست یک

باغ شیشه ای - جامع ترین ژورنال گل و گیاه ایران - سایتی برای با کلاس ها

باغ شیشه ای

برای عضویت دركانال تلگرامی باغ شیشه ای کلیک کنید