سلام عرض میکنم خدمت همه دوستان و بازدید کنندگان باغ شیشه ای .امیدوارم حالتون خوب باشه.حسابی هوا گرم شده و گیاهان هم وارد یه فاز استراحت شدن و این رو از زردی برگ برخی از درختان در سطح شهر مثل اقاقیا میشه فهمید.با انتخاب درخت مناسب برای حیاطتتون یا توی بلوار شهرتون از خشکی و آسیب رسیدن به اونها و در نتیجه ضرر مالی جلوگیری کنید.توی مقاله ی قبلی درباره گلها و بوته های مقاوم فضای سبز نوشتیم و این یکی رو درباره ی برخی درختان و درختچه های مقاوم فضای سبز نوشتیم و معیار ما هم گرما و هم مقاومت به خشکی هستش.تمام سعی ما اینه که گیاهانی رو معرفی کنیم که توی بازار گلها و نهالستانها موجود باشه و بشه براحتی پیدا کرد.دوستان به گلکاری در شرایط سخت و خشک رو Xeriscaping میگن پس ازین به بعد جایی به گوشتون رسید بدونید منظور همینه.محل فروش این گلها رو من نمیدونم ، توی هر شهری نهالستان ها باید داشته باشن و وظیفه ی معرفی اونها رو ما دیگه نداریم لدفا سوال نکنید .امیدوارم خوشتون بیاد.ارادتمند شما سجادی 😎
ابریشم مصری
گلی زیبا با گلهای نارنجی و قرمز که تو تابستون ظاهر میشه و برگهاش هم بوی بدی داره .گلی مقاوم به شرایط خشکی و گرما و مناسب برای کاشت در بلوارها و همینطور طرح گل پارکها.به خاطر نوع فرم گلش دست طراح در انتخاب فرم گل و برگ همیشه بازه….
گل کاغذی
گل کاغذی در رنگهای مختلف زینت بخش سر در منازل در شمال و جنوب کشور هستش میتونید ازین گیاه مقاوم به گرما و خشکی برای تزیین پرگولا و آلاچیق هاتون استفاده کنید.در تهران و شهرهای سردسیری این گل کمی مشکل داره تو پاییز و زمستون .و گلدهیش ملت فکر میکنند با آبدهی زیاد و افزایش رطوبت و خنکی هوا گلهاش بیشتر میشه ولی نمیدونند که این گیاه ساخته شده واسه گرمای طاقت فرسای آبادان…………
بلوط همیشه سبز
تکو توک شاید گریتون بیاد این گیاه.دو نوع داریم بلوط همیشه سبز اروپایی و یکی هم آسیایی .گیاهی بسیار بسیار مقاوم به شرایط سخت و بی آب هستش و ضمن اینکه میوه های بلوط مانند قشنگی هم آخرای تابستون تولید میکنه که جنبه ی زینتی دارند.همیشه مقدمه ی معرفی این گیاه به مردم و گروه ها گارتون عصر یخبندان رو مثال میزنم….
پنج انگشت یا ویتکس
پنج انگشت هم توبازار هستش ولی تکو توک .ویتکس یا فلفل پنج انگشت نام این گیاه هستش که بسیار به شرایط سخت مقاومت داره.
ختمی درختی
ختمی درختی روز بلند اجباری هستش و مقاومت خوبی در برابر کم آبی و خشکی از خودش نشون میده.
شیشه شور
این درختچه در اصل بومی بیابونهای استرالیا هستش که به خوبی در جنوب وشمال کشور آداپته شده و توی مقاومت گرما و کم آبی (البته نه گلدانی! )نظیر نداره.
سنجد
سنجد و سنجد زینتی هم در طراحی فضای سبز و هم در زری اسکیپینگ بسیار کاربرد دارند.به خاطر رنگ ابلق زینتیش دست طراح رو برای استفاده از رنگها باز میزاره.
شاهپسند درختی
باور نمیکردم این درختچه مقاوم باشه! خیلی خوب خودشو سازگار میکنه با محیط و بسیار انعطاف پذیره.اینو وقتی فهمیدم که توی دفتر یکی ا همکارام دیدم با اون شرایط سخت چقدر خوب مقاومت کرده ! دارای گلهای چند رنگه و این هم دست طراح رو توی طراحی ها باز میکنه.
طاووسی
طاووسی درخت بسیار مقاوم که شهرداری همیشه ازون در هر شهری هرجا که بخواد آب نده استفاده میکنه :)) دارای گلهای زرد رنگیه که تا خرداد حضور دارن و بسیار معطر هستند.بعد از اون باید ظاهر سبز ایشون رو تحمل کنید.
ارس
جونی پروس ها گیاهان بسیار مقاوم و برخی گونه ها خیلی گرون قیمتی هستند.یکی از آپشن هاشون توانایی رشد در سراشیبی ها و نقاط پستی بلندی دار هستش که از نظر بصری باید توی اینطور جاها جونی پروس کاشت تا شیب رو بشکنه و زمین رو صاف نشون بده.و بسیار گیاه مقاوم به خشکی و کم آب هستش
خرزهره
زهرش خر رو از پا میندازه! این معنی و توصیف نام خرزهره هستش.گیاهی بسیار زیبا و گلدار و معطر و از همه مهمتر مقاوم به شرایط سخت مثل شهر قم و یزد که هم آبهای سنگین رو میتونه تحمل کنه هم نور و گرما رو.به خاطر گلهای زیبا و معطر توی فضای سبز شهری و مخصوصا بلوارها میشه اونو کاشت
زیتون تلخ
توی باغ گیاهشناسی یزد کاشته شده و خوب جواب گرفته.ما هم بر همین اساس اون رو توی لیست قرار دادیم.توی تهران هم از ۳ سال پیش شروع شده به کاشت و جایگرین کردن این درخت مقاوم با درختانی مثل چنار.درختی خیلی مقاوم و دارای سایه انداز خوب و میوه های خوشه ای زیبا هستش.
پر
اگه توی شهرهای جنوبی مثل قم، بستک ، شیراز و غیره دنبال یه درختچه ی مقاوم و جون سخت و ازهمه مهمتر اعیونی و شیک و زیبا برای ویلاهاتون یا توی پارکاهاتون هستید بنده این درختچه ی پر رو بهتون توصیه میکنم مخصوصا با اون گلها و برگهای قرمز و زیباش که دست هر طراحی رو برای طراحی باز میزاره…
توری
این درختچه ی زیبا هم از خانواده ی انار یا حنا هستش و خیلی به شرایط مقاومه.مخصوصا که سرتاسر تابستون گلهای صورتی رنگ قشنگی میده البته رنگ سفیدش هم هستش. توی بلوار ها و پارک هاتون میتونید ازین درختچه استفاده کنید.
اکالیپتوس
دوستان این درخت از استرالیا وارد شد اولین بار و بومی بیابونای اونجاست…برگهاش حشرات موذی رو دفع میکنه و خیلی برای کاشت در اتوبانها یا نقاط کور که میخواید ولشون کنید مناسب هستش.کلا هرجا نمیدونستید چی بکارید اکالیپتوس بکارید.
زیتون
دوستام اگه میخواید ببینید یه گیاه تا چقدر از بی آبی نمیمیره زیتون رو بکارید تو باغچه به خاطر رنگ نقره ای برگهاش بسیار مقاوم هستش و مناسب برای بلوار ها و اتوبانها و حتی پارکها هستش
پلاخور
شاید اسمش به گوشتون نخورده باشه بومی منطقه ی البرز هستش و برخی بازار گلها و نهالستانها ناخواسته دارنش. گلهای خیلی معطری میده توی بهار و گلها تبدیل به میوه های ریز نارنجی رنگ میشه از خانواده ی امین الدوله ها هستش و بسیار به خشکی و این حرفا مقاومه.
سرو
درختان سرو مثل سرو شیراز ویا زربین بسیار بسیار مناسب کاشت در بلوارها و نقاط کم آب هستند. و البته نه شبه سروها !! مثه تویا و کامیس پاریس!! اونها سرو نیستند!! برای همین همیشه توی باغ های ایرانی ازین درخت استفاده میشده.حتما اجداد ما یه چیزی ازش دیده بودن
کاج
کاج های مثل کاج تهران، کاج افغان، کاج مشهد و غیره مناسب برای کاشت در فضای سبز خشک هستند.البته کاج های نوئل و کاج های لوکس دیگه اصلا توصیه نمیشه.
زبان گنجشک.
درخت ون یا اصطلاحا خسیس یا همان زبان گنجشک ، معمولا ما به کارشناسان توصیه میکنیم گیاهی پای این درخت نکارند! چون سریع همه آب رو برای خودش میکشه و گیاهان دیگه بی اب میمونند. ولی درخت بسیار مقاوم هم به خشکی هم به گرماو ازهمه مهمتر به آفات شهری هستش مثه نارون و اقاقیا آفت نمیزنه.پس حتما توی شهرهای جنوبی مدنظر داشته باشید
انواع پالم و فونیکس
قبلا که تنوع گیاهی کمتر بود و گیاهان بالا اکثرهنوز وارد نشده بودند ، همین پالم ها و فونیکس رو در جنوب میکاشتند و چقدر برای وسط بلوار اتوبانها خوب میشه هم مقاوم به گرما و هم خشکی هستند
دم موشی یا بودلیا
این درختچه با داشتن گلهای خوشه ای اویزون و بنفش که توی تابستون ظاهر میشه و هم جاذب پروانه هستش و هم به خاطر فرم گل دست ،طراح را برای طراحی باز میگذارد مخصوصا بسیار مقاوم به خشکی و کم آبی هستش.
سلام وقت بخیر ؛ برای منطقه شهر قدس که هم باد زیادی داره هم سرمای زمستون سخت و گرمای تابستان زیاد؛ درختی رو میخوام بکارم که خیلی قد نکشه.ممنون میشم راهنماییم کنید
درود بر سید
جسارت میکنم و تجربیاتم رو در مورد گیاهانی که داشتم میگم چون من سواد آکادمیک در مورد گل و گیاه ندارم.
ابریشم مصری گیاه قشنگ و خیلی مقاومیه، جوری که ما فقط سال اول آبیاریش کردیم. مشکلش بوی بدیه که داره، البته تا دست نگیریش بوش اذیت نمیکنه. مشکل بعدیش اینه که گیاه ول نکنیه! ما بعد چند سال میخواستیم از دستش راحت بشیم، نتونستیم! اول از بیخ قطعش کردیم نشد. بعد به خیال خودمون از ریشه در آوردیمش نشد و دوباره اومد بالا. مشکل بعدیش تکثیرشه. بذرش موقعی که میرسه، میترکه و یه صدای جالبی هم داره و تا چند متر پرت میشه و عملا دور و برش پر میشه از بچه ها و نوه نتیجه هاش! و از اونجایی که اونا هم ول نکن هستن باید حواست باشه و همون در نطفه بزنیشون ورنه با جنگلی از ابریشم مصری روبرو میشی. از مقاومت این گیاه همینقدر بگم که ما روش دیوار هم ساختیم، ولی از کنار دیوار زد بیرون!
درود مهندس
تجربه ام در مورد درخت زیتون رو هم به اشتراک میذارم. یادمه تو دهه هفتاد که طرح طوبی تازه راه افتاده بود حدودا بیست تا درخت زیتون بهمون دادن که توی باغچه بکاریم. ما تا یه ده پونزده سالی آبیاریشون میکردیم، بعد از اون مستقل شدن و دیگه به آبیاری نیازی ندارن. به جز دو سه تا که برای مصرف میوه ها هرس کردیم بقیه رو دست نزدیم (بیشتر به خاطر تنبلی!). بعد حدودا سی سال بزرگترینشون ۵ متر شده، نمیدونم بلندتر میشن یا نه. شکر خدا تا حالا آفت نزدن. یعنی بقیه درختهامون گاها شته میزنن ولی زیتون ندیدم بزنه. زیتون جاهای دیگه دیدم عسلک میزنن ولی زیتونهای ما هنوز نزدن. اونایی که هرس نشدن انواع اقسام پرنده روشون لونه میکنن. و چون میوه هاشون رو نمیچینیم تا اواخر زمستون پرنده ها میان میخورن (مخصوصا مرغ مینا و سار تو روزهای برفی که چیزی پیدا نمیکنن). چون همیشه سبز هستن، زمستونا جلوه خاصی به باغچه میدن.
در مورد زبان گنجشک هم باید بگم که بذرهاش به صورت خوشه ایِ و من یه خوشه از یه درخت جدا کردم و اسفندماه یه گوشه کاشتم. تقریبا تمومشون جوونه زدن. اینم هشت نه سال بیشتر آبیاری نکردیم. درختش وقتی بزرگ میشه خیلی چتری قشنگی میشه و چون رنگ برگهاش سبز تیره تری به نسبت بقیه داره، یه جلوه خوبی داره. سایه خنکی هم داره به نسبت زیتونها. بذرهاشم موقع افتادن چرخ میخورن و چون قدرت جوونه زنی نسبتا خوبی دارن، ناخواسته زیاد میشن.
عالی
ممنون میشم تجربیات دیگه هم به اشتراک بگذارید