مطالب جالب ۱۷۳ دیدگاه
نگارنده: باغ شیشه‌ای در تاریخ: ۲ تیر ۱۳۹۴

معرفی گیاهان مقاوم فضای سبز

گیاهان مقاوم

سلام عرض میکنم خدمت همه دوستان عزیز امیدوارم حالتون باشه.همیشه مردم ازما درباره گلهایی که میشه توی شهرهای جنوبی کشور توی باغچه کاشت سوال میکنن که چه گیاهانی هستند که میتونن گرمای آبادان و اهواز و غیره رو تحمل کنند.دیگه تصمیم گرفتیم یه مقاله جامعی دراین باره بنوسیم تا به هرکسی از هرخطه ای از ایران عزیز  برای گلکاری توی باغچش مشکلی نداشته باشه.دوستان ببینید گیاهان هرکدوم یه نقطه ی موازنه گازکربنیک دارن که تو اون نقطه میزان فتوسنتز با تنفس برابر میشه.نور و گرمای زیاد هم باعث افزایش تنفس گیاه میشن که اگه از فتوسنتز اون بیشتر بشن باعث ضعف گیاه وهمینطور افزایش تنفس نوری و سوختن برگ میشه.این  مسائل باعث میشه که مجبور باشید گیاه مقاوم به این مسائل فوق رو پیدا کنید.تو این مقاله یه سری از بوته ها و گلهای مناسب با گرما و خشکی(نه درخت و درختچه) که توی بازار گلها موجودند رو معرفی کردم .گیاهانی مثل طاق و گز و آتریپلکس و گون و انواع درختان هم بودند که اونها رو توی یه مقاله ی دیگه معرفی میکنم و اینجا  دیگه فاکتور میگیریم ازشون  . امیدورام خوشتون بیاد.ارادتمند شما،سجادی X:

 

انواع آمارانتوس:

 

 

این گلهای انواع مختلفی داره مثل آشلانتوس، تاج خروس،آمارانتوس،آلترنانترا و غیره همگی مخصوص و بومی مناطق گرمسیری هستند و حسابی هوای گرم و خشک رو خوب تحمل میکنند هوای سرد باعث زردی برگها اونها میشه.همینطور خاک خیس هم باعث زردی برگهاشون میشه.پس بافت خاک باید سبک باشه.ازهمه مهمتر بعد از پایان فصل بذرهاشون میریزه پاش و سال بعد همونجا سبز میشه.به خاطر فرم خاص گلها توی فضای سبز خیلی طرفدار داره.پس اگه ساکن جنوب ایران هستید میتونید رو این گل حساب کنید!!

 

امارانتوس

امارانتوس

 

نازخرفه ای:

 

یکی از مقاوم ترین گلها به شرایط خشکی و گرما و شوری خاک هستش اصلا اگه جایی دارید که خاکش خرابه و شوره و هیچ گل دیگه ای نمیشه کاشت ختما این گل رو بکارید تازه اینکه بذرش میریزه کنارش و سال بعد دوباره رشد میکنه و حسابی هم پر رشده! جاش باید زیر آفتاب مستقیم باشه و آبیاری روزانه هم فراموش نشه

 

نازآفتابی

نازآفتابی

 

اختر:

 

گل اختر هم یکی از مقاوم ترین گلها به خشکی هستش مخصوصا ریشه هاش غده ای هستش و میتونه آب ذخیره کنه .بسیار به گرما و خشکی مقاومه گلدهیش از خرداد شروع میشه و با شروع سرما سرش از بین میره و باید پیاز رو از سرما پوشوند.از کنار پیازش دوباره جوونه میزنه و هی بیشتر میشه سال به سال که ازین ظریق میشه اونارو تکثیر کرد.دوجوره برگ قرمز و برگ سبز قرمز هاش برای فضای سبز در مناطق گرم و خشک جنوب خیلی بهتره و باعث اختلاف رنگ در طراحی میشه.

 

اختر

اختر

 

انواع سلوی و سج و کلا گیاهان برگ نقره ای:

 

انواع سلوی و سج البته منظورم مریم گلی با گلهای قرمز نیست! این گیاه با رنگ نقره ای به خوبی زیر آفتاب مستقیم رشد میکنه و نور رو بازتاب میده.به کم آبی هم تاحدودی مقاوم هستش بذرهاشم میریزه پاش اصطلاحا میگن خودکشته! جدا از خاصیت دارویی خودش توی ترکیب رنگها با گلهایی مثه امارانتوس و آشلانتوس خیلی فضای سبز رو قشنگ میکنه!! حتما امتحان کنید!!گیاهان برگ نقره ای مثل آرتمیزیا یا همون ترخون زینتی یا ابری نقره ای و فستوکا و غیره بسیار برای کاشت در مناطق گرم مناسب هستند.

 

مریم گلی

مریم گلی

 

انواع سدوم و گل ناز:

 

سدوم یکی از بهترین گلها برای کاشت در باغ صخره ای ویا مناطق گرم و آفتابی جنوب هستش.دارای گلهای صورتی و برگهاش هم زیرآفتاب به سرخی میزنه و خیل کار قشنگی میشه از خرداد گلدهیش شروع میشه و تا شروع سرما ادامه داره که باید بعد از اون کفبر بشه و سال بعد دوباره از بهار سبز میشه.گل های ناز هم جز گلهای پوششی و رونده محسوب میشن و به خوبی آفتاب شدید اهواز و بوشهر رو تحمل میکنه و و گلهاش خودنمایی میکنند.

 

ناز آفتابی

ناز آفتابی

 

پامپاس گراس:

 

توی باغ ملی همیشه این گیاه رو کامل توضیح میدم به مردم ،این گیاه از خانواده ی گندمیان هستش و براش زیاد فرقی نداره تو کجا کاشته بشه کلا خیلی مقاومه هم به آفتاب شدید و هم به نور زیاد  موقع سرما کفبرش میکنند و دوباره بهار سبز میشه و خرداد ماه گل میده.گلهاشم که جز بهترین گلهای خشک محسوب میشه بدون اینکه گلهاش بریزه میتونید همینطوری تو خونه ازش نگهداری کنید.

 

پامپاس گراس

پامپاس گراس

 

پینه ستوم:

 

این گیاه هم از خانواده ی گندمیان هستش و جدیدا وارد ایران شده و بسیار به خشکی و گرما مقاوم هستش.

 

پنی ستوم

پنی ستوم

 

رزماری و اسطوخودوس:

 

این  دو گیاه هم دارای خاصیت دارویی و هم خاصیت ادویه برای آشپزی داره.از طرفی هم به خاطر رنگ سبز و نقره ایشون توی فضای سبز هم برای ترکیب رنگ بسیار کاربردی هستش.از طرفی به نور زیاد و خشکی و گرمای هوا هم خیلی مقاومه و میشه توی مناطق جنوبی کشور و کلا هرجای گرم و خشکی کشت و کار بشه.برای نوشتن لوگو های شرکتها با گیاه باید ازین گیاهان استفاده کرد همینطور ترکیب رنگشون با ابری نقره ای یا آشلانتوس خیلی قشنگ میشه.

 

رزماری

رزماری

 

ایپومیا یا سیب زمینی شیرین:

 

این گیاه به خاطر داشتن فرم زیبای برگها و دارابودن رنگهای مختلف و اینکه دائمی هستش در دنیا خیلی پرطرفداره.مخصوصا اینکه مناسب برای مناطق گرم و خشک جنوبی ایران هستش.گلهای آبی و درشت و شیپور مانندی داره.ریشه هاش به صورت غده ایه و با شروع سرما کفبر میشه و دوباره سال بعد رشد میکنه معیار زیباییش برگهاش هستند.میتونید از بازار گلها یا نهالستانها تهیه کنید.

 

ایپومیا

ایپومیا

 

اشرفی،جعفری و کوکب کوهی:

 

این دو گل زیبا که دارای گونه های مختلفی هستند بسیار مناسب برای مناطق گرم و خشک بوده و به خاطر گلهای زیر رنگ و زیبا برای طرحهای ترکیبی خیلی مناسب هستند.گل زیبای جعفری از خانواده ی آفتابگردان بوده و به خاطر فرم توپی گلهاش و رنگ زردش توی فضای سبز یه رنگ و لعاب دیگه ای میده ! خصوصا اینکه گیاه مقاومی به گرما و خشکی هستش فقط ایرادش اینه که یکساله هستش و تا پاییز بیشتر روی گل نیست…

 

جعفری

جعفری

اشرفی

اشرفی

کوکب کوهی

کوکب کوهی

 

بومادران و آرتمیزیا:

 

بومادران جز گیاهان پوششی گلدار هستش که پوشش خوبی رو روی زمین ایجاد میکنه و بافت خشنی داره گلهای زرد رنگی هم میده و برگهای معطری هم داره ،کلی به گرما و خشکی هم مقاومه همینطور آرتمیزیا که واقعا یه گیاه پوششی اعیونی هستش و بافت مخملی خیلی نازی داره یه بار باهاش توی باغچه کار کردم ازش راضیم مقاوم به خشکی و گرما هستش و بدیش اینه که هم گرونه و هم هرجایی نداره !تازه کلی هم به سوختن در برابر آتش مقاومه طوری که به این دسته گیاهان آتش کاه میگن و توی جنگل ها برای خاموش کردن آتیش و یا کاهش سرعتش ازین گیاهان میکارند…البته توی ایران رو نگفتم :))

 

بومادران

بومادران

آرتمیزیا

آرتمیزیا

 

آکالیف:

 

دوستان همیشه هرکس توی سایت از من درباره ی گیاهان مقاوم سوال میکنه من اولین گیاهی که بهش معرفی میکنم همین آکالیف هستش که واقعا توی اهواز و آبادان خوب جواب داده و به خاطر قرمز بودنش حسابی دست طراح رو توی ترکیب رنگ باز میزاره

 

آکالیف

آکالیف

گیاهان مقاوم

گیاهان مقاوم

آکالیف

آکالیف

 

استاکیس

 

استاکیس یا گوش بره از خانواده ی نعناسان بوده و گونه هایی بومی بیابان های ایران داره.دارای برگها نقره ای رنگ و پهن میباشد که بسیار بسیار به شرایط سخت مقاومه.گیاهان برگهای رنگ نقره ای عموما به شرایط سخت و نور زیاد مقاوم هستند.

 

گوش بره

گوش بره

 

اونوترا دورنگ

 

گل مغربی یا اونوترا دارای دورنگ زرد و صورتی هستش که جدیدا شهرداری رنگ صورتیش رو داره میکاره.هر دوی این عزیزان بسیار به خشکی و نور زیاد مقاوم هستندو به خاطر رنگ صورتی و زردش رنگ و لعاب خوبی به باغچه میده و دست طراح رو توی جنوب کشور باز میزاره.عزیزانی که توی کرج بلوار مهرشهر ساکنند هر روز این گل رو سرتاسر بلوار میبینند :)))))

 

گل مغربی

گل مغربی

گل مغربی

گل مغربی

 

پیچ ساعتی و اناری

 

این دو گل هم گیاهان رونده و پیچ هستند که از بهار تا پاییز یه سر روی گل هستند و هموطنان جنوبی میتونند ازین گیاه برای پرچین و آلاچیق یا روی دیوار استفاده کنند.هر دوی این گلها به خشکی و گرما مقاوم هستند.

 

پیچ اناری

پیچ اناری

 

پیچ ساعتی

پیچ ساعتی

 

انواع کاکتوس

 

خب دوستان کلا کاکتوس ها رو ما توی فیلم ها تو بیابون میبینیم و واقعا هم همینطوره بسیار مقاوم هستند و مخصوصا توی مناطق جنوبی و بیابونی کشور میشه به راحتی از کاکتوس ها استفاده کرد .بهترین گونه ها هم اپونتیا و سرئوس هستند .اپونتیا میوه هم میده و ازین نظر اولویت داره &#۱۲۸۵۷۸;

 

کاکتوس گاردن

کاکتوس گاردن

 

فستوکا و فرانکینیا،سراستیوم

 

این سه گیاه هم به عنوان گیاهان پوششی معرفی میکنم هر سه این گیاهان مقاوم به نور زیاد و گرما و خشکی هستند و سراستیوم تنها آپشنی که داره سراسر گلهای سفید میده.

 

 

فستوکا

فستوکا

فرانکینیا

فرانکینیا

سراستیوم

سراستیوم

باغ شیشه‌ای
و بوی باغچه را ، باد، روی فرش فراغت نثار حاشیه صاف زندگی می کرد. و مثل بادبزن ، ذهن ، سطح روشن گل را گرفته بود به دست و باد می زد خود را ......
دیدگاه های شما

173 پاسخ به "معرفی گیاهان مقاوم فضای سبز"

  1. بهروز گفت:

    با سلام و احترام ،
    میخواستم بپرسم برای یک باغچه کوچیک گوشه حیاط (مثلثی شکل کنار رمپ پارکینگ) در تهران (مرکز شهر) چه گل و درختی بکاریم که نیاز به آبیاری زیاد نداشته باشه چون لوله آب نزدیک باغچه نیست .
    ممنون میشم راهنمایی کنید.

  2. امیر گفت:

    سلام مهندس
    درخت یا درختچه تزیینی برای پارکینگ (داخل گلدان) که نور زیادی هم نخواهد چی پیشنهاد میکنید؟

  3. سلام سایت خوبی دارین. مطلب مفیدی و خوبی ارائه دادین. موفق و پیروز باشین. خوشحال میشم به سایت ما هم سر بزنین.
    https://novinlooleh.com/

  4. م گفت:

    سلام
    مطالب شما عالیه، به روزشون نمیکنید گیاهان پیشنهادیتون رو؟

  5. جوادزاده گفت:

    سلام و عرض ادب
    آیا اسطوخودوس و رزماری توی گلدون می شه نگه داشت؟ اگ بله اندازه گلدان و مکانش چطور باید باشه؟

  6. زهرا گفت:

    Attachment

    سلام روزتون بخیر
    من شبدر زینتی خریدم که توی خاکش این گیاه هم بود. حالا از هم جداشون کردم و نمیدونم اسم این گیاه چیه. میشه کمکم کنید؟ و اینکه چطور بهش رسیدگی کنم. الان کود گرین کامل بهش میدم. و تو بالکن تو سایه هست. یه اسم پیدا کردم ولی مطمئن نیستم همین باشه. Curio radicans یا string of bananas.

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام خوبی؟ این نوعی کراسولا هست کارخوبی کردید جداشون کردید ! با کود گرین کامل تغذیه کنید و یواش یواش بیارید توی افتاب !

  7. m. گفت:

    سلام و خسته نباشید
    من برای یک باغچه آفتابگیر و خشک در تهران، بذر گلهای خودرو/خودکشت ی مانند گچ دوست،چند نوع آمارانتوس، مریم گلی و گل مغربی رو تهیه کردم،

    میخواستم اونها رو در آذر توی زمین به صورت سطحی بکارم تا بعداز سرمادیدن، در فصل بهار سبز بشن- ببخشید این کار رو تایید میکنید؟ با توجه به اینکه تعداد بذرهای هر بسته هم چندان زیاد نیست به ریسکش می ارزه؟

    راستش چون قبلا از کاشت بهاره ی مستقیم و یا زمستانه(توی گلخانه) نتیجه نگرفتم میخوام این راه رو امتحان کنم
    خیلی ممنون

    • سید مجتبی گفت:

      سلام
      الان بذاررید تو یخچال(داخل بسته بندی باشن)
      برای رفع نیاز سرمایی
      بهار تو گلدون بکارید و وقتی دو تا چهار برگی شدند به زمین منتقل کنید

  8. مریم گفت:

    سلام.من یه درختچه دیدم برگاش شبیه نخل مرداب بودولی گل میداد و میوه هم داشت مث زالزالک.میدونید اسمش چیه؟

  9. Immigrant گفت:

    سلام و سال نو مبارک،
    ببخشید توی سرچهایی که در مورد گل های مقاوم کردم به گل گچدوست هم رسیدم که گویا تولید بذر زیادی هم داره،

    فقط میخواستم بدونم مثل گل ناز توی محدوده همون باغچه ای که کاشته بشه باقی می مونه؟
    یا دونه هایی که تولید میکنه به جاهای دیگه هم سرایت میکنه و باعث مزاحمت میشه؟
    با تشکر فراوان

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      باسلام بله توی خاک میمونه و اگه سال بعد زمین رو بیل نزنن مجدد سبز میشه ولی گچ دوست هم بذر زیادی میده میتونین تهیه کنین از فروشکاه ما

  10. بهناز گفت:

    سلام خوبین؟
    برای بالکن جنوبی که تا ساعت ۲ بعدازظهر آفتاب مستقیم داره توی اصفهان چه گیاهانی توصیه میکنید؟ من پاپیتال، پامچال، اطلسی گرفتم ولی بعد از چن هفته خراب شدن. البته پاپیتال قسمتی که توی آفتابه برگاش میسوزن. جایگزین پاپیتال چه گیاه رونده ای رو که مقاوم به نور مستقیم آفتاب باشه معرفی میکنید؟
    لطفا چنتا گیاه ترجیحا گلدار مقاوم به نور مستقیم هم معرفی کنید
    تشکر

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      باسلام الان دیگه فصل پریوش و اطلسی هست وپاپیتال توی افتاب جواب نمیده پامچال هم همینطور. میتونی از لادن و نیلوفر استفاده کنین و بذرشو بکارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محصولات فروشگاه

تست یکتشت

تست یک

باغ شیشه ای - جامع ترین ژورنال گل و گیاه ایران - سایتی برای با کلاس ها

باغ شیشه ای

برای عضویت دركانال تلگرامی باغ شیشه ای کلیک کنید