مطالب جالب ۱۷۳ دیدگاه
نگارنده: باغ شیشه‌ای در تاریخ: ۲ تیر ۱۳۹۴

معرفی گیاهان مقاوم فضای سبز

گیاهان مقاوم

سلام عرض میکنم خدمت همه دوستان عزیز امیدوارم حالتون باشه.همیشه مردم ازما درباره گلهایی که میشه توی شهرهای جنوبی کشور توی باغچه کاشت سوال میکنن که چه گیاهانی هستند که میتونن گرمای آبادان و اهواز و غیره رو تحمل کنند.دیگه تصمیم گرفتیم یه مقاله جامعی دراین باره بنوسیم تا به هرکسی از هرخطه ای از ایران عزیز  برای گلکاری توی باغچش مشکلی نداشته باشه.دوستان ببینید گیاهان هرکدوم یه نقطه ی موازنه گازکربنیک دارن که تو اون نقطه میزان فتوسنتز با تنفس برابر میشه.نور و گرمای زیاد هم باعث افزایش تنفس گیاه میشن که اگه از فتوسنتز اون بیشتر بشن باعث ضعف گیاه وهمینطور افزایش تنفس نوری و سوختن برگ میشه.این  مسائل باعث میشه که مجبور باشید گیاه مقاوم به این مسائل فوق رو پیدا کنید.تو این مقاله یه سری از بوته ها و گلهای مناسب با گرما و خشکی(نه درخت و درختچه) که توی بازار گلها موجودند رو معرفی کردم .گیاهانی مثل طاق و گز و آتریپلکس و گون و انواع درختان هم بودند که اونها رو توی یه مقاله ی دیگه معرفی میکنم و اینجا  دیگه فاکتور میگیریم ازشون  . امیدورام خوشتون بیاد.ارادتمند شما،سجادی X:

 

انواع آمارانتوس:

 

 

این گلهای انواع مختلفی داره مثل آشلانتوس، تاج خروس،آمارانتوس،آلترنانترا و غیره همگی مخصوص و بومی مناطق گرمسیری هستند و حسابی هوای گرم و خشک رو خوب تحمل میکنند هوای سرد باعث زردی برگها اونها میشه.همینطور خاک خیس هم باعث زردی برگهاشون میشه.پس بافت خاک باید سبک باشه.ازهمه مهمتر بعد از پایان فصل بذرهاشون میریزه پاش و سال بعد همونجا سبز میشه.به خاطر فرم خاص گلها توی فضای سبز خیلی طرفدار داره.پس اگه ساکن جنوب ایران هستید میتونید رو این گل حساب کنید!!

 

امارانتوس

امارانتوس

 

نازخرفه ای:

 

یکی از مقاوم ترین گلها به شرایط خشکی و گرما و شوری خاک هستش اصلا اگه جایی دارید که خاکش خرابه و شوره و هیچ گل دیگه ای نمیشه کاشت ختما این گل رو بکارید تازه اینکه بذرش میریزه کنارش و سال بعد دوباره رشد میکنه و حسابی هم پر رشده! جاش باید زیر آفتاب مستقیم باشه و آبیاری روزانه هم فراموش نشه

 

نازآفتابی

نازآفتابی

 

اختر:

 

گل اختر هم یکی از مقاوم ترین گلها به خشکی هستش مخصوصا ریشه هاش غده ای هستش و میتونه آب ذخیره کنه .بسیار به گرما و خشکی مقاومه گلدهیش از خرداد شروع میشه و با شروع سرما سرش از بین میره و باید پیاز رو از سرما پوشوند.از کنار پیازش دوباره جوونه میزنه و هی بیشتر میشه سال به سال که ازین ظریق میشه اونارو تکثیر کرد.دوجوره برگ قرمز و برگ سبز قرمز هاش برای فضای سبز در مناطق گرم و خشک جنوب خیلی بهتره و باعث اختلاف رنگ در طراحی میشه.

 

اختر

اختر

 

انواع سلوی و سج و کلا گیاهان برگ نقره ای:

 

انواع سلوی و سج البته منظورم مریم گلی با گلهای قرمز نیست! این گیاه با رنگ نقره ای به خوبی زیر آفتاب مستقیم رشد میکنه و نور رو بازتاب میده.به کم آبی هم تاحدودی مقاوم هستش بذرهاشم میریزه پاش اصطلاحا میگن خودکشته! جدا از خاصیت دارویی خودش توی ترکیب رنگها با گلهایی مثه امارانتوس و آشلانتوس خیلی فضای سبز رو قشنگ میکنه!! حتما امتحان کنید!!گیاهان برگ نقره ای مثل آرتمیزیا یا همون ترخون زینتی یا ابری نقره ای و فستوکا و غیره بسیار برای کاشت در مناطق گرم مناسب هستند.

 

مریم گلی

مریم گلی

 

انواع سدوم و گل ناز:

 

سدوم یکی از بهترین گلها برای کاشت در باغ صخره ای ویا مناطق گرم و آفتابی جنوب هستش.دارای گلهای صورتی و برگهاش هم زیرآفتاب به سرخی میزنه و خیل کار قشنگی میشه از خرداد گلدهیش شروع میشه و تا شروع سرما ادامه داره که باید بعد از اون کفبر بشه و سال بعد دوباره از بهار سبز میشه.گل های ناز هم جز گلهای پوششی و رونده محسوب میشن و به خوبی آفتاب شدید اهواز و بوشهر رو تحمل میکنه و و گلهاش خودنمایی میکنند.

 

ناز آفتابی

ناز آفتابی

 

پامپاس گراس:

 

توی باغ ملی همیشه این گیاه رو کامل توضیح میدم به مردم ،این گیاه از خانواده ی گندمیان هستش و براش زیاد فرقی نداره تو کجا کاشته بشه کلا خیلی مقاومه هم به آفتاب شدید و هم به نور زیاد  موقع سرما کفبرش میکنند و دوباره بهار سبز میشه و خرداد ماه گل میده.گلهاشم که جز بهترین گلهای خشک محسوب میشه بدون اینکه گلهاش بریزه میتونید همینطوری تو خونه ازش نگهداری کنید.

 

پامپاس گراس

پامپاس گراس

 

پینه ستوم:

 

این گیاه هم از خانواده ی گندمیان هستش و جدیدا وارد ایران شده و بسیار به خشکی و گرما مقاوم هستش.

 

پنی ستوم

پنی ستوم

 

رزماری و اسطوخودوس:

 

این  دو گیاه هم دارای خاصیت دارویی و هم خاصیت ادویه برای آشپزی داره.از طرفی هم به خاطر رنگ سبز و نقره ایشون توی فضای سبز هم برای ترکیب رنگ بسیار کاربردی هستش.از طرفی به نور زیاد و خشکی و گرمای هوا هم خیلی مقاومه و میشه توی مناطق جنوبی کشور و کلا هرجای گرم و خشکی کشت و کار بشه.برای نوشتن لوگو های شرکتها با گیاه باید ازین گیاهان استفاده کرد همینطور ترکیب رنگشون با ابری نقره ای یا آشلانتوس خیلی قشنگ میشه.

 

رزماری

رزماری

 

ایپومیا یا سیب زمینی شیرین:

 

این گیاه به خاطر داشتن فرم زیبای برگها و دارابودن رنگهای مختلف و اینکه دائمی هستش در دنیا خیلی پرطرفداره.مخصوصا اینکه مناسب برای مناطق گرم و خشک جنوبی ایران هستش.گلهای آبی و درشت و شیپور مانندی داره.ریشه هاش به صورت غده ایه و با شروع سرما کفبر میشه و دوباره سال بعد رشد میکنه معیار زیباییش برگهاش هستند.میتونید از بازار گلها یا نهالستانها تهیه کنید.

 

ایپومیا

ایپومیا

 

اشرفی،جعفری و کوکب کوهی:

 

این دو گل زیبا که دارای گونه های مختلفی هستند بسیار مناسب برای مناطق گرم و خشک بوده و به خاطر گلهای زیر رنگ و زیبا برای طرحهای ترکیبی خیلی مناسب هستند.گل زیبای جعفری از خانواده ی آفتابگردان بوده و به خاطر فرم توپی گلهاش و رنگ زردش توی فضای سبز یه رنگ و لعاب دیگه ای میده ! خصوصا اینکه گیاه مقاومی به گرما و خشکی هستش فقط ایرادش اینه که یکساله هستش و تا پاییز بیشتر روی گل نیست…

 

جعفری

جعفری

اشرفی

اشرفی

کوکب کوهی

کوکب کوهی

 

بومادران و آرتمیزیا:

 

بومادران جز گیاهان پوششی گلدار هستش که پوشش خوبی رو روی زمین ایجاد میکنه و بافت خشنی داره گلهای زرد رنگی هم میده و برگهای معطری هم داره ،کلی به گرما و خشکی هم مقاومه همینطور آرتمیزیا که واقعا یه گیاه پوششی اعیونی هستش و بافت مخملی خیلی نازی داره یه بار باهاش توی باغچه کار کردم ازش راضیم مقاوم به خشکی و گرما هستش و بدیش اینه که هم گرونه و هم هرجایی نداره !تازه کلی هم به سوختن در برابر آتش مقاومه طوری که به این دسته گیاهان آتش کاه میگن و توی جنگل ها برای خاموش کردن آتیش و یا کاهش سرعتش ازین گیاهان میکارند…البته توی ایران رو نگفتم :))

 

بومادران

بومادران

آرتمیزیا

آرتمیزیا

 

آکالیف:

 

دوستان همیشه هرکس توی سایت از من درباره ی گیاهان مقاوم سوال میکنه من اولین گیاهی که بهش معرفی میکنم همین آکالیف هستش که واقعا توی اهواز و آبادان خوب جواب داده و به خاطر قرمز بودنش حسابی دست طراح رو توی ترکیب رنگ باز میزاره

 

آکالیف

آکالیف

گیاهان مقاوم

گیاهان مقاوم

آکالیف

آکالیف

 

استاکیس

 

استاکیس یا گوش بره از خانواده ی نعناسان بوده و گونه هایی بومی بیابان های ایران داره.دارای برگها نقره ای رنگ و پهن میباشد که بسیار بسیار به شرایط سخت مقاومه.گیاهان برگهای رنگ نقره ای عموما به شرایط سخت و نور زیاد مقاوم هستند.

 

گوش بره

گوش بره

 

اونوترا دورنگ

 

گل مغربی یا اونوترا دارای دورنگ زرد و صورتی هستش که جدیدا شهرداری رنگ صورتیش رو داره میکاره.هر دوی این عزیزان بسیار به خشکی و نور زیاد مقاوم هستندو به خاطر رنگ صورتی و زردش رنگ و لعاب خوبی به باغچه میده و دست طراح رو توی جنوب کشور باز میزاره.عزیزانی که توی کرج بلوار مهرشهر ساکنند هر روز این گل رو سرتاسر بلوار میبینند :)))))

 

گل مغربی

گل مغربی

گل مغربی

گل مغربی

 

پیچ ساعتی و اناری

 

این دو گل هم گیاهان رونده و پیچ هستند که از بهار تا پاییز یه سر روی گل هستند و هموطنان جنوبی میتونند ازین گیاه برای پرچین و آلاچیق یا روی دیوار استفاده کنند.هر دوی این گلها به خشکی و گرما مقاوم هستند.

 

پیچ اناری

پیچ اناری

 

پیچ ساعتی

پیچ ساعتی

 

انواع کاکتوس

 

خب دوستان کلا کاکتوس ها رو ما توی فیلم ها تو بیابون میبینیم و واقعا هم همینطوره بسیار مقاوم هستند و مخصوصا توی مناطق جنوبی و بیابونی کشور میشه به راحتی از کاکتوس ها استفاده کرد .بهترین گونه ها هم اپونتیا و سرئوس هستند .اپونتیا میوه هم میده و ازین نظر اولویت داره &#۱۲۸۵۷۸;

 

کاکتوس گاردن

کاکتوس گاردن

 

فستوکا و فرانکینیا،سراستیوم

 

این سه گیاه هم به عنوان گیاهان پوششی معرفی میکنم هر سه این گیاهان مقاوم به نور زیاد و گرما و خشکی هستند و سراستیوم تنها آپشنی که داره سراسر گلهای سفید میده.

 

 

فستوکا

فستوکا

فرانکینیا

فرانکینیا

سراستیوم

سراستیوم

باغ شیشه‌ای
و بوی باغچه را ، باد، روی فرش فراغت نثار حاشیه صاف زندگی می کرد. و مثل بادبزن ، ذهن ، سطح روشن گل را گرفته بود به دست و باد می زد خود را ......
دیدگاه های شما

173 پاسخ به "معرفی گیاهان مقاوم فضای سبز"

  1. میر محمد علی گفت:

    با سلام
    جنابعالی زحمت فراوانی برای سایت خود کشیده و اطلاعات بسیار مفیدی در اختیار بازدیدکنندگان قرار می دهید که جای تشکر در این خصوص باقیست اما قبلا نیز اعلام نمودم گیاهان معرفی شده دارای یک مشکل می باشند و آن هم طریقه تهیه آنها ست و عدم ارایه اطلاعات در خصوص طرز تهیه و خریداری گیاهان مزبور می باشد , به هر حال به نوعی می بایست چگونگی بدست آوردن و تهیه آن در اختیار قرار گیرد تا افراد علاقه مند بتوانند گیاهان مورد علاقه خودشان را تهیه نمایند… .

  2. سمانه گفت:

    خیلی خوب بود، آکالیف خیلی قشنگه .
    گیاهانی که در هوای مرطوب (شمال ایران) مقاوم هستن رو معرفی کنید.و همین طور درختانی که تاج کوتاه و کم سایه دارند رو معرفی کنید

  3. امین گفت:

    سلام۰ ممنون از سایت خوبتون ۰ جناب من میخوام یک باغچه کوچک رو گل کاری کنم ۰ از ترکیب کدام گل ها استفاده کنم ? نیاز آبی کمی داشته باشه و منطقه امون هم گرم و خشک است ۰ منتظر جوابتون هستم۰

    • باغ شیشه ای گفت:

      سلام خوبید شما؟ ببینید الان تو این فصل دیگه دستتون واسه گلکاری بستست. چون هرچی بکارید تا آبان ماه بیشتر نمیمونه. سعی کنید از گلها داوودی و کلم زینتی و بنفشه و مینا و همیشه بهار استفاده کنید تا بهار سال بعد هستند

  4. محمد صابر گفت:

    واقعا مطالب گیرا و خوب بود
    بسیار سپاس گزارم

  5. محمد گفت:

    سلام ، بابت این همه اطلاعات مفید ممنونم! فقط یه خواهشی داشتم … اگر میتونید یک کتاب خوب در زمینه گل و گیاه و درختان و از این جور مسائل بهم معرفی کنید ، زیاد تخصصی نباشه ، حالت یه فرهنگ جامع و کاربردی باشه بهتره … ممنون…

    • باغ شیشه ای گفت:

      سلام خوب هستید.کتاب گلهای آپارتمانی اسماعیل پیش بین بهترین کتاب تو این عرصه هستش. ولی سایت ما بیش از ۱۲۰ گل آپارتمانی رو معرفی کرده و درکل ۴۵۰ گونه گیاهی درش معرفی شده که از صد ازین کتابا براتن مفید تر خواهد بود.

  6. رها گفت:

    سلام
    روزتون بخیر
    مطالبتون بسیار خوب و مفید هستش
    راهنمایی میخواستم ازتون
    من ساکن اهوازم خونم بالکن بزرگی داره و کاملا آفتاب گیر هست میخوام یک باغچه درست کنم ،بنظرتون میشه؟یا باید گیاها ن را داخل گلدان نگه دارم؟
    واز چه ترکیب گیاهانی استفاده کنم بهتر هست؟
    ممنون

    • باغ شیشه ای گفت:

      سلام خوب هستید شما؟ اول اینکه ترکیب گیاهاشو تو این مقاله و مقاله دیگه ای در این زمینه گذاشتم. ولی درکل میشه بله. یه باغچه ی کوچیک رو تراش پر از گلهای رنگارنگ….

  7. با سلام می خواهیم در حیاط مدرسه گل بکاریم شهرمونم زمستوناش سرد و خشکه تابستوناش گرم و خشک
    به نظرتون الان برای زیبا سازی فضای حیاط مدرسه چی بکاریم بهتره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    • باغ شیشه ای گفت:

      سلام حالتون خوبه.؟الان بهترین زمان کاشت داودی و شمشاد و ترون و زرشک و گل رز و بقیه گیاهان معرفی شده در سایت هستش

  8. سلیمانی گفت:

    سلام ممنون از اطلاعات کامل و مفیدتون
    بنظر شما برای اب و هوای مرطوب و معتدل شمال ایران چه گیاهی مناسب برای حیاط اپارتمان بانورنسبتا کم میباشد.
    گیاهی که خیلی حساس نباشه و نیازمند رسیدگی کمتری باشه.اگه ممکنه چند گیاه گل دار اپارتمانی هم معرفی کنید.تشکر

    • باغ شیشه ای گفت:

      سلام خوب هستید .میتونید از گلهای آزالیا و گاردنیا و انواع کاج های مینیاتوری و کاج مطبق استفاده کنید ..شمال چوب خشک تو زمین راحت میگیره و محدودیتی ندارید….

  9. سلیمانی گفت:

    ممنون ازراهنمایی تون.نظرتون در باره گیاه رونده گل دار برای پوشاندن دیوار چیه؟؟؟من از گل های پیچ ساعتی و امین الدوله و گلیسین و سفید برفی خوشم میاد.اما نمیدونم کدوم مناسبه و یا گلی مشابه که منتسب تر باشه برای کاشتن.

    • باغ شیشه ای گفت:

      سلام حال شما؟خیلی خوب هستش اتفاقا و یه تنوعی ایجاد میشه و کلا گیاه گلدار حال و هوا رو عوض میکنه….بهترین کار استفاده از پیچ ساعتی هستش هم طول دوره گلدهیش بالاست و هم خیلی خوب رشد میکنه فقط یکم گرونه ولی در عوش مقاوم هستش

  10. علی گفت:

    گلی میخوام که تو دزفول خوزستان تو فصل پاییز و زمستون گل بده بذرش بریزه زیاد بشه گلهاش کمکم کنید واسه پادگان میخوام

    • باغ شیشه ای گفت:

      سلام خوبید شما؟ بهترین گزینه بنفشه و مینا چمنی هستش هم مقاومن هم مناسب فصل و هم زیاد میشن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محصولات فروشگاه

تست یکتشت

تست یک

باغ شیشه ای - جامع ترین ژورنال گل و گیاه ایران - سایتی برای با کلاس ها

باغ شیشه ای

برای عضویت دركانال تلگرامی باغ شیشه ای کلیک کنید