اسفناج زلاند جدید کاملاً با اسفناج معمولی تفاوت دارد. در مواقعی که دسترسی به اسفناج معمولی نیست، این سبزی میتواند جایگزین شود چون نحوه مصرف آن همانند اسفناج معمولی میباشد. قسمتهای قابل استفاده این سبزی جزء سبزیهای فصل گرم محسوب میشود، بنابراین زمانی کشت میشود و محصول آن قابل استفاده میگردد که اسفناج معمولی در اختیار نیست و از این نظر حائز اهمیت است. نام علمی اسفناج زلاند جدید Tetragonia tetragonioides Pall یا Tetragonia expansa میباشد که متعلق به تیره Aizoaceae است.
برگ و ساقه اسفناج زلاند جدید بسیار پر آب میباشد. قسمت قابل مصرف ساقه آن که دارای ۷ تا ۱۰ سانتیمتر طول با تعدادی برگ است، در اطراف آن قرار دارد. با قطع ساقه و مصرف آن ساقههای جدید در طول ماههای بعدی به وجود میآیند که قابل مصرف هستند.
این سبزی جزء سبزیهایی است که کشت آن بسیار ساده است و احتیاج به مواظبت و مراقبت چندانی ندارد. زمینی که برای آن انتخاب میشود، لازم نیست که کاملاً غنی از مواد غذایی باشد، ولی این نوع اسفناج نسبت به زمینهای غنی و حاصلخیز عکسالعمل مثبت نشان میدهد. در خاکهای ضعیف که از رطوبت خوبی برخوردار نیستند، محصول خوبی نمیدهد.
زمان کاشت این نوع اسفناج وقتی است که خطر سرمای بهاره رفع شده باشد. بذر اسفناج زلاند جدید به کندی جوانه میزندو توصیه شده است که بذور قبل از کشت چند ساعتی در آب نیمگرم خیسانده شوند. بعضی ممکن است بذور را به مدت ۲۴ ساعت در آب بخیسانند. عمق کاشت آن بین ۲ تا ۳ سانتیمتر انتخاب میشود و فاصله بوته روی خطوط کشت ۱۰ الی ۱۵ سانتیمتر میباشد که بعد از سبز شدن به فاصله ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتر از یکدیگر تنک میگردند. فاصله خطوط کشت ۷۰ تا ۸۰ سانتیمتر از یکدیگر میباشند. اگر زمین کاملاً حاصلخیز و غنی از مواد آلی باشد، بوتهها رشد خوبی میکنند و ممکن است از هر طرف تا ۴۰ سانتیمتر رشد کنند. مقدار بذر لازم برای یک هکتار حدود ۱۵ کیلوگرم میباشد. کاشت ممکن است به روش نشاکاری انجام شود. آبیاری باید مرتب صورت گیرد و با علفهای هرز مبارزه شود. در مورد این سبزی آفات و بیماریها تا کنون گزارش نشده است، بنابراین مواظبت خاصی ندارد.
سلام اقای سجادی
دستتون درد نکنه واقعا ممنون مطالب مفیدی بود
درضمن تاحالا کسی راجبش صحبتی نکرده بود
مرسی دادش
سلام، ممنون از مطلب مفیدتون. آیا شما تو فروشگاهتون بذر این اسفناج رو دارین؟
سلام مرسی…والا بذر این بابا هنوز نیومده ایران…ما مطلب نوشتیم مردم آشنا بشن دیدن بشناسن!
سلام. اتفاقا زمستان سال قبل (در جنوب ایران) من این اسفناج رو از بذر پرورش دادم و بذرش در دسترس هست.البته در فضایی محدود مثل گلدان (در حیاط) و فقط برای شناخت بیشتر این سبزی. ۲ تا عکس از اسفناج های خودم رو براتون آپلود کردم.
موفق باشید.
درود بر شما
Attachment
عکس از اسفناج نیوزلندی
Attachment
با سلام
ضمن تشکر، بنده اسفناج مالابار گرفته ام متسفانه سریعا پژمرده شده و در حال از دست رفتن است. لطفا میشه راهنمایی بفرمایید چیکار کنم؟
سلام عزیزم خوبی شما؟ گردش هوا و نور زیاد میخاد. داخل اتاق نباید برده بشه بذارید بین دو اب خاکش خشک بشه بعد اب بدید…
ممنون از لطف و محبت شما.
سلام وقت بخیر
اسفناج مالابار که قبلا هم عکسش رو براتون فرستادم الان اندازه ی سه متر رشد کرده…
ولی الان برگ هاش ریخته و پژمرده شده چجوری میتونم تکثیرش کنم یا از این حالت درش بیارم؟
Attachment
سلام اینم عکس اسفناج مالابار
سلام بهار خوبی؟ باید هرس میکرردید نه اینکه اینقدر دراز بشه ! تغذیه کنید و هرس کنید و نورشم زیاد کنید تا درست بشه
سلام
مرسی بابت توضیحاتتون
تهویه و نورش خوبه
الان چجوری هرسش کنم؟
ساقش خالیه برگ نداره فقط سر ساقه برگ داره که اونم پژمرده است.
ممنون میشم جواب بدین.🙏
سلام بهار جان خوبی؟ ببین گره ها یا جوانه هارو پیدا کن روی گیاه و بعد از بالای یکیش قیچی کن تا مجدد از زیرش برگ جدید بزنه
Attachment
سلام وقتتون بخیر 🌷
میشه لطف کنین اسم این گیاه رو بگید🙏
ممنون میشم 🌷
سلام بهار جان خوبی؟ این نوعی گل گندمی هست ، به نام کلروفیتوم یا به قول بازاریا فلامینگو !
تهویه هوا نیاز داره و نورمتوسط و اب با خشکی خاک
Attachment
سلام وقتتون بخیر
گل فلامینگو که عکسش و چند ماه پیش براتون فرستادم لکه های قهوه ای داره، برگای جدیدم در میاره همراه با لک قهوه ای هست هنگام آبیاری آب رو برگاش نمیریزم قارچ کش هم زدم ولی فایده نداشت با تشکر
سلام بهار جان از سم کاپتان یا کاربندازیم استفاده کردید ؟ چون این پوسیدگی ریشه ناشی از خفگی ریشه هست و باید ازین سمها بخوره ضمنا بین دو اب باید خاک خشک بشه