سلام عرض میکنم خدمت همه دوستان با یک مقاله ی دیگه در خدمت شما هستم درباره ی یک درختچه ی شیک و آنتیک و مجلسی مخصوصا برای کسایی که دنبال درختچه ای خاص و تک برای حیاط ویلاشون میگردند .این درختچه همیشه سبز و سایه دوست ،دارای ۷ گونه در دنیا میباشند خاستگاه آن آمریکای شمالی و دارای گونه ای بومی جنگلهای شمال ایران هم هستند مثل تاکسوس باکاتا که تا ارتفاع ۳۰۰۰ متری از سطح دریا رویش دارند که به نام های محلی سوخ، یا سوختال یا سرخدار موسوم هستند.تا چندسال قبل برداشت برگ ها و شاخه های آن برای تزیین دسته گلها از طبیعت بود که خطر انقراض را در پی داشت ولی بعدها برای جلوگیری از انقراض آن این گیاه تولید انبوه شده و در فضای سبز استفاده شد.(خداروشکر)جنس سرخدار دوپایه و دارای پایه های نر و ماده بوده که پایه نر میوه های قرمز و ماده میوه های زرد دارد.دوستان یک درختچه ی دیگه به نام تاکسوس لوله ای در ایران معروف هستش که در نام علمیش سفالوتاکسوس هستش که بومی شرق آسیا هستش و کمی با اون تاکسوس باکاتا تفاوت داره البته طبق تجارب باغ شیشه ای در فضای سبز تاکسوس لوله ای نسبت به تاکسوس باکاتا مقاوم تره….درایران به دلیل مقاومت چوب سرخدار در برابر نفوذ موریانه و انعطاف پذیر بودن در ساخت قایق های بادوام و منبت کاری و مصنوعات زینتی بکار برده میشود.همینطور ساقه و شاخو برگ این درخت حاوی ماده ی سمی به نام تاکسول هستش که برای ساخت داروهای ضدسرطان استفاده میشه.چوب این درخت به خاطر سفتی و انعطاف پذیری در قرون وسطا باری ساخت تیرو کمان استفاده میشده مخصوصا در نبرد معروف آگین کورت درسال 1415 انگلیس ها فرانسوی ها رو شکست میدن،چون انگلیس ها اون موقع بهترین متریال رو برای ابزارهاشون انتخاب میکردند.امیدورام خوشتون بیا داز این مقاله،ارادتمند سجادی……… 😉
نیازها:
نور: خب دوستان اندر مزایای این گیاه همین بس که مقاومت خوبی نسبت به سایه داره میتونید زیر سایه درختاتون توی باغ بکارید اگه توی گلدون باشه آفتاب مستقیم رو نمیتونه تحمل کنه ولی توی باغچه آفتاب رو هم میتونه تحمل کنه.بنابراین برای کاشت تو هر نقطه ای دستتون باز هستش.
آبیاری:این گیاه در خاکهای جنگلی شمال رویش داره و تقریبا پاش همیشه مرطوبه.البته توی باغچه و در طول تابستون به آبیاری یکروز درمیون نیاز دارند ولی در داخل گلدون سعی کنید بین دو آبیاری خاک خشک بشه
دما: این گیاه همیشه سبز هستش و به طیف بالایی از دماها مقاومه در صورت کاشته شدن در باغچه و خاک تا -۲۵درجه رو میتونه تحمل کنه و همینطور گرمای زیاد رو هم اگر در باغچه باشه میتونه تحمل کنه فقط درصورت نگهداری گلدانی باید باهاش مثه کسی که یه کلیه داره رفتار کنید!!
خاک:بهترین خاک مورد نظر برای این گیاه خاک سبک با زهکشی خوب و غنی از مواد غذایی هستش به اسیدیته بالا و خاک خیس حساسیت داره و موجب زردی برگها میشه پس سعی کنید بین دو آبیاری زیر سطح خاک خشک باشه.ترکیب خاک مناسب ترکیب ماسه و خاک برگ و پیت ماس یا ماسه و خاکبرگ و کود هستش و بهترین pH خاک هم بین 6 و 7 هستش.
تعویض گلدان: اون عزیزانی که این گل رو توی گلدون کاشتن و توی تراس نگهداری میکنند باید هر سه یا ۴ سال یبار توی بهار خاکش رو عوض کنند تاکید میکنم توی بهار خاکش رو عوض کنید تا گیاهتون آسیب نبینه.گیاه ریشه های فیبری و سطحی داره و برای رشد بهتر گیاه دوست داره جاش تنگ باشه.
هرس : دوستان این گیاه کمی کند رشد هستش شاید تو سال ۳۰ سانت بیشتر رشد نکنه، و به خاطر سبز و خشن و پرپشت بودن میتونه هر سطحی از هرس رو تحمل کنه ولی یادتون باشه نه تو هر فصلی! باید هرس کردنش توی آخر تابستون یا اوایل پاییز انجام بشه تا خطر سوختگی افتاب به حداقل برسه و یادتون باشه هرس توی تابستون باعث کاهش چشمگیر رشد درخت و درختچه ها میشه بنابراین توی تابستون هرسش نکنید مگراینگه هدفتون ساخت بونسای باشه.یا حتی یکی از بهترین گزینه ها برای ایجاد پرچین هستش البته هزینه ی بالاش کمی محدودیت ایجاد میکنه.
کود دهی: توی هوای خنک بهار و پاییز دوهفته یبار و توی تابستون ماهی یبار و توی زمستون هم اصلا نباید کود بدید.
تکثیر: خب میرسیم ب بحث شیرین تکثیر،برای اون دسته از عزیزانی که دنبال بذر این بابا هستند باید بدونن که بار یتولید بذر باید هر دوپایه نر وماده رو کنار هم بزارند. تا عشق در یه نگاه اتفاق بیوفته و اینا بذر تولید کنند ۱۲۸۵۳۹; 😛 این بذر ها برخلاف سایر قسمتهای گیاه سمی نیست چون باید توسط پرنده ها به جاهای دیگه حمل و نقل بشن در حین حمل توسط یه پرنده پوشش دور بذر باید توسط اسید معده ی این پرنده هضم بشه تا بتونه راحت جوونه بزنه میوه ها روی شاخه های یکساله تشکیل میشن و.برای کاشت دستی هم باید تیمارهای آب جوش اسید و این حرفا اعمال بشه و البته بین یک تا دوسال طول میکشه تا سبز بشه یادتون باشه دوستان بذر این گل اورتودوکس هستش یعنی قوه ی نامیه بالایی داره و میتونه سالها انبار بشه..برای همین بهترین راه تکثیرش همون قلمه ی خودمون توی اوایل پاییز از قسمت های یکساله گیاه هستش.هستش یا همینطور خوابانیدن شاخه در آخر بهار.
تاکسوس بذر
آفات و بیماری ها:
خب دوستان میرسیم به بحث نه چندان شیرین بیماریها …ایشالا اینورا پیدات نشه اصلا
دوستان بیشترین دلیل مرگ و میر در این گیاه آبیاری زیاد و خیس موندن خاک هستش.شما روی سطح خاک رو میبینید فکر میکنی خاک خشکه و باید آب بدی در صورتی که زیر سطح خاک هنوز خیسه و این گیاه به خفگی ریشه حساس هستش. همین عامل باعث بروز قارچ فیتوفترا میشه! که درمانش اینه که بزارید خاک خشک بشه و برگ های خشک رو بکنید و سم قارچکش استفاده کنید.
مشکل دیگه ی این گیاه قارچیه به نام کریپتوکالین ، که باعث خشکی و به سرخی زدن برگ گیاه میشه و به مرور اون رو از بین میبره.که اونم باید باز با قارچکش سمپاشی بشه.
آفت هم یه سری سوسک برگ خوار هستند و همینطور آفت سپردار که باید هر دو رو با سموم شیمیایی مثه کونفیدور یا متاسیستوکس سمپاشی کنید.
سلام
می خوام یه سوال فوق العاده بی ربط بپرسم تو صفحه ی تاکسوس (عجب اسمی هم داره انگار که من روش اسم گذاشته باشم! :)) )
چرا در قسمت توضیحات مربوط به درخت های میوه جایی برای کامنت گذاشتن نیست آخه؟
من این تابستون تعدادی دانه ی انبه کاشتم و سر جمع فکر کنم یازده تاشون دراومد. البته ماشالله خیییلی خوب دراومدن فقط یکیشون درنیومد که بعدا دیدم توی خاک فاسد شده. اما الان که حدودا سنشون به دو ماه میرسه با کلکسیونی از بیماری های عجیب و غریب مواجه شدم و هیچ سایت و منبعی هم نیست که یه راهنمایی یا اطلاعات درستی بم بده! خلاصه اینطور شد که مزاحم شما شدم.
بیماری۱: یکی از دانهال ها از حدود یک ماه پیش زیر تمام برگ هاش به صورت نقطه نقطه های زیاد و ریز ریز با پراکندگی تقریبا یکنواخت، براق و چسبناک شده. یعنی که منافذ باز شدن و داره شیره پس میده! رشدش کاملا متوقف شده و جوانه ی انتهایی که باید فلش رشدی بعدی رو می ساخت تقریبا خشک شده. اول که دیدمش به حشره ی آفت شک کردم و با سم حشره کش نفوذی که داشتم سمپاشی کردم. اما علائم برطرف نشد. بعد از مدتی کنجکاو شدم به دانه ی باقیمانده ذخیره غذاییش سر بزنم که دیدم بله! دانه کاملا کپک زده. به هنر حال دانه رو درآوردم و کلی خاک رو با ضد قارچ آبیاری کردم. بعدشم رفتم وسافرت و برگشتم و دیدم خوب که نشده هیچ، برگاش از دور شروع کردن به خشک شدن. به نظر شما مشکلش چی ممکنه باشه؟ خدا رو شکر هنوز انقدر داغون نشده که در صورت درمان صحیح قابل برگشت نباشه
بیماری۲: یکی دیگه از دانهال ها، دقیقا تنها دانهالی که توی خاکبرگ نو نکاشته بودم و توی یه خاک من درآوردی کاشته بودم، به طرز جالب تری شروع کرد به خشک کردن برگ هاش! تصور کنید برگی رو که مثل انسان لاغری که استخوناش از پوستش میزنن بیرون، رگبرگ هاش از سطح برگ بیرون بزنه و بعد با یه طرح دایره دایره و دانه تسبیحی در فاصله ی وسط حاشیه برگ و آوند مرکزی خشک و قهوه ای میشه و کم کم دایره ها بزرگتر میشن و تا انتهای لبه ی برگ میرن، اما قبل از اینکه آوند مرکزی هم سبزی خودشو از دست بده برگ ها سقوط می کنن. این گیاه رو هم قارچ کش زدم، هم خاک رو و هم برگ ها رو، اما سرعت پیشرفت بیماریش بالا بود و من دیگه امیدی به زنده موندنش ندارم. فقط دو تا برگ علیل واسش مونده، جوانه ی انتهایی هم که خیلی وقته خشک شده.
بیماری۳: این یکی دیگه واقعا پدیده است! قبلا جوجه هایی دیده بودم که به دلیل کمبود ویتامین مادرشون فلج به دنیا میان، اینم از نوع گیاهیشه! چند هفته پیش دو تا دانه انبه برزیلی کاشتم و بعد از هفت و ده روز در اومدن. یکیش سالم و نرماله و دیگری مشکلی داره که نمیتونه «سبز» بشه. در واقع نمیتونه هیچ رنگدانه ای تولید کنه، ارغوانی هم نمیشه. همینطور شفاف مایل به زرد برگاش تا یه حدی بزرگ میشن و بعد دیگه طاقت نمیارن و از ناحیه دمبرگ شروع میکنن به تیره شدن و خشک شدن، بعدش می افتن و دانه از جای دیگه ای چند تا شاخه و برگ دیگه درمیاره و دوباره همین داستان! حتی قسمت بالای دانه ی گیاه هم که در معرض نور هست اصلا سبز نشده، برخلاف همه ی انبه های عالم! شاید اگه بدونم دقیقا اون چه ماده ای هست که این دانه کم داره بتونم با ریختن یه چیزی توی خاکش کمکش کنم. برای مطالعه هم که شده مورد جالبیه.
بیماری۴: یکی از دانهال هام- دقیقا مسن ترین اونها- تا حالا دو تا فلش رشد زده و تا قبل از سفر رفتن من حالش کاملا خوب بود. اما وقتی برگشتم دیدم حاشیه ی برگ های مربوط به فلش رشدی اولش، و دقیقا فقط اونا، به عمق سه چهار میلیمتر قهوه ای رنگ و خشک شده. بعد که بیشتر معاینه اش کردم دیدم دانه هم کپک زده که درش آوردم. الان نمیدونم این بیماری قصد پیشروی داره یا نه، و برای جلوگیری از پیشروی احتمالیش چیکار میتونم بکنم. آب و هوای محلی که نگه میدارم برای کاشت انبه عالیه، گرم و مرطوب با نور کامل غیر مستقیم. خاک گلدان ها هم همونطور که گفتم خاکبرگ هست. آبی که بشون میدم هم آب شهریه و شوره، اما انبه باید مقداری به شوری خاک مقاوم باشه فکر میکنم.
سه متر حرف زدم امیدوارم منو ببخشید. خواهش میکنم اگر نکته یا راهنمایی ای به ذهنتون میرسه ما رو هم بهرمند کنید. با سپاس فراوان
سلام گل من خوبی شما؟ بیماری : قارچ زده و باید با اسید هیومیک تغذیه کنید و با اسپری قارچکش سمپاشی کنید تا درست بشه ،
بیماری۲ و ۳ و ۴ رو باید با عکس نشون بدید
🙂
Attachment
گیاه دوم
Attachment
گیاه سوم
Attachment
گیاه چهارم
Attachment
اینم تصویری از پشت برگ گیاه یک. امیدوارم چیزی معلوم باشه.
Attachment
سلام. ممنون از پاسخگویی تون. این هم عکس ها:
گیاه اول:
داداش سرخدار مازندرانی برا فروش داری
سلام خوبی شما؟ نه عزیزم این گیاه تحت نظر محیط زیسته اصلا درست نیست بیزینس با این گیاه.
سلام نهال کوچیک تأکسوس رو دارید هر چی کوچکتر بهتر
سلام
در حال حاضر موجود نداریم
سلام حدود یک ماه پیش تاکسوس گرفتم تقریبا حدود ۸۰ سانت می شه گلدان تعویض شد تازگی برگهاش خشک شده تغییر رنگ نداره سبزه ولی روی شاخه خشک شده امکان برگشتش هست ؟
سلام عزیزم خوبی شما؟ سبزخشک میشه و باید بین دو ابیاری خاکش خشک بشه از اب زیاد و پوسیدگی ریشه اینطوری میشه ! این گیاه بهتره بره توی خاک کاشته بشه گلدون ریشه رو خراب میشکنه الان یه سم کاپتان بزنید توی خاک اب و کمتر کنید تا درست بشه
سلام . ممنون از شما بخاطر اطلاعات دقیقی که در اختیار ما دوستدارن گل و گیاه میگذارید .
میخوام بدونم امکان این هست که این درختچه رو داخل گلدان مناسب و تو آپارتمان نگهداری کرد ؟
ما متاسفانه حیاط نداریم ولی از این گیاه خیلی خوشم اومد و خریدمش . الان گذاشتمش داخل پذیرایی کنار پنجره
سلام عزیزم خوبی شما؟ اصلا شوخیش هم قشنگ نیست فقط تو فضای بیرون باغچه بکارید !!! ببرید بیرون این گل جنگلیه و وحشی!!
سلام وقت بخیر… شما تو تکثیر از تیمار اب جوش و اسید گفتید…از چه اسیدی باید استفاده بشه؟
سلام عزیزم خوبی شما؟ منظور اسید اب لیمو یا سرکه و برش بذر !
سلام عزیزم خوبی شما؟ منظور اسید سیتریک یا سرکه اب لیمو هست و در مواقع حرفه ای اسید فسفریک و یا نیتریک…
سلام مرسی از اطلاعات مفید و عالی شما
خواهش میکنم عزیزم
سلام وقت شما بخیر. یک درختچه تاکسوس لوله ای که سن درختچه حدود شش سال هست.که در فضای سبز حیاط کاشته شده. و آفتاب صبح تا ظهر رو داره. سال پیش فقط چهار تا پنج عدد میوه کپسولی قرمز رو شاخه هاش رشد کرد. دوست دارم پر میوه بشه چه کنم که بار دهی بیشتری داشته باشه تا زیباتر باشه. متشکرم. از لطف شما ممنونم.
سلام عزیزم خوبی شما؟ ببینید باید هرس کنید ، تا شاخه های یکساله بیشتر بشه سال بعد ، ضمن اینکه تغذیه هم روی میوه دهی خیلی مهمه حتما توی بهار تقویتش کنید با کود کامل تا میوه های بیشتری داشته باشه ! این میوه هارو پرنده ها میخورن و دونه هاش رو با خودشون به نقاط دیگه میبرن که یکی از راههای پپراکنش این درختچه هست
سلام مهندس جان ،
قبلا توقسمت یو کا ،عکس تاکسوس هم واستون فرستادم ، اطلاعاتتون کاملتونم هم درباره شرایط نگهداری تاکسوس خوندم ، فقط یه سوال دارم اگه تو حیاط بکارمش تو تابستون گرمای حدود ۴۰ درجه و سرمای زیر ۱۰ درجه زمستون رو میتونه تحمل کنه
عایا؟؟
سلام ببینید تاکسوس اصلا مرگ نداره توی هیچ شرایطی ! ببرید بیرون فقط سعی کنید جایی بکارید کمی سیاه باشه مخصوصا سرظهر.