بومی مناطق گرمسیری آمریکای جنوبی و شمالی است. گیاهی علفی چندساله، ریزوم دار با ساقه های طویل و بدون انشعاب است. برگ ها بزرگ، پهن با رگبرگ های برجسته و بدون بریدگی بوده ار قسمت های پایین، ساقه را در میان می گیرند و طول آنها ممکن است به ۴۰ تا ۵۰ سانتی متر برسد. رنگ برگ سبز تا مسی یا ارغوانی است. بنابراین برگ آن نیز به باغچه زینت می دهد. گل های نامنظم آن به صورت خوشه در انتهای ساقه قرار دارند و شاید طول خوشه به ۳۰ سانتی متر برسد. گل ها به رنگ های قرمز، زرد، کرم، سفید، صورتی، نارنجی و گاهی دو رنگ دیده می شوند. هر گل دارای سه کاسبرگ کئچک گلبرگ مانند، سه گلبرگ و ۲ تا ۵ پرچم است که به صورت گلبرگ درآمده اند. میوه کپسول است و دارای بذر سخت و گرد و گلوله مانند است که به هین دلیل به آن Indian shotمی گویند.
گلدهی: در طول مدت تابستان و تا زمان یخبندان گلدهی دارد.
نیازها: این گیاه به آب و نور فراوان نیاز دارد. خاک آن باید حاصلخیز و مرطوب باشد. در طول مدت رشد، استفاده از کود های شیمیایی به صورت سرک باعث بهتر شدن گلدهی و نیز وقوی و ضخیم شدن ریزوم ها می شود. این گیاه گرمسیری بوده و نمی تواند سرمای زمستان را در مناطق معتدل تحمل کند.
افزایش: اختر به دو روش کاشت بذر و تقسیم ریزوم قابل افزایش است. اغلب از طریق ریزوم افزایش می یابد و استفاده از بذر فقط جهت به نژادی و نیز جهت افزایش گونه هایی که از طریق رویشی قابل افزایش نیست، کاربرد دارد.
تقسیم ریزوم در بهار انجام می شود. طول ریزوم جهت کاشت باید ۷-۵ سانتی متر و هر قطعه باید دارای ۱تا ۳ جوانه باشد. هنگام کاشت ریزوم، جوانه ها باید به طرف بالا قرار گیرد. عمق کاشت ریزوم باید ۳ تا ۵سانتی متر باشد. در مناطق با طول فصل رشد کوتاه، آن را داخل گلدان کاشته و در محل گرم نگهداری می کنند و پس از مناسب شدن هوا به باغچه منتقل می شود.
کاشت بذر زمانی انجام می شود که دما به ۲۰ درجه رسیده باشد. با توجه به اینکه پوسته بذر بسیار سخت است باید پیش از کاشت آن را به مدت ۲۴ ساعت در آب نیم گرم خیس کرده و یا آن را خراش داد. دان نهال ها پس از ۴ سال به گل خواهند رفت. در سال های اخیر ارقامی توسط شرکت بذر تاکی به بازار ارائه شده که بذر آن به آسانی می تندد و در اصفهان با کاشت بذر در گلخانه، پس از ۲۰ روز تندیده و گیاهان بعد از حدود پنج ماه به گل می رود.
برداشت و نگهداری ریزوم
در مناطق خیلی سرد در پاییز پس از سیاه شدن برگ ها در اثر سرما، ساقه و برگ ها حذف و ریزوم ها را از خاک خارج کرده و تا آغاز بهار آنها را در زیر خاک یا پیت مرطوب در انبار با دمای ۵ تا ۱۰ درجه سانتی گراد نگهداری می کنند.
گونه های مهم
مهمترین گونه اختر C. indica (اختر هندی) است که دارای برگ های سبز تیره و گل های قرمز روشن یا نارنجی است.
رقم Purpurea دارای برگ های ارغوانی تیره است.
بذر اختر purpureaرا به صورت فروش اینترنتی می خواستم
عزیزم این گل رو با بذر تکثیر نمیکنند
این گل رو یا این نوع رو. اگر این گل رو می گین اولا من خودم با بذر گاشتم ثانیا به قسمت افزایش معرفی این گل در سایت خودتون مراجعه کنید
عزیزم با بذر برای کارای اصلاحی تکثیر میشه وگرنه ۳ سال طول میکشه تا بالغ بشه و گل بده! بنابراین بسته به هدفتون بهترین راه تقسیم بوتست.خشکیدن قسمت های مختلف این گل تو این فصل هم طبیعیه!وقتی خشک شد کامل کفبرش کنید تا ایشالا دوباره بهار سبز بشه
قسمت های انتهایی برگ گل اختری که کاشتم خشک شده است علتش چیه
خدمتتون بگم که من بذر نوع هندیش رو کاشتم و بعد از چند ماه به گل نشست الان هم از اطرافش دوباره شاخه هایی سبز شده ولی من بذر نوع purpurea رو می خواستم که ظاهرا نیست
به هر حال کاری از دستمون بر میاد درخدمتتون هستیم
با سلام
اگر گل اختررقم purpurea را داشته باشی وهم اکنون اوایل خرداد است وگل حدود۴۰تا ۵۰ سانتیمتر رشد کرده باشد آیا می شود نسبت به جابجائی به گلدان دیگر اقدام کرد . واگر جواب مثبت است چه اقداماتی باید انجام شود.
با تشکر از سایت خوبتان
سلام امیر جان حالت چطوره؟ اگه داخل گلدان هستش و میخاید جابجاش کنید میتونید در شب این کار رو انجام بدید و سعی کنید با همون خاک دورش این کار رو انجام بدید و انتقال از زمین به گلدون رو اصلا تو این فصل توصیه نمیکنم
Attachment
سلام. این گل سه ساله که توباغچه خونمونه ولی گل نمیده، کود کریستالون صورتی هم که از فروشگاهتون تهیه کردم دادم. اول که گرفتم یه ریزوم بود توی سه سال فقط زیاد شده. به من گفتن گلای سفید میده. آیا از خانواده اختره؟
سلام روزتون بخیر. این گل و توی کلدون توی خونه هم میشه نگهداشت…تو زمستون و پاییز چقدر آب میخواد؟ ممنون
سلام گل اخترم داخل گلدان تو خونه با هوای نسبتا گرمه …خاکشم مرطوبه….اولش یه برگ بود خیلی خوب رشد کرد یه پاجوشم زد که اونم رشدش خوب بود ولی الان یه مهی میشه رشدش ثابته و فرقی نکرده . برگ پایین ساقه هم داره خشک میشه (حالت قهوه ای و سوخته گرفته)…افتاب غیر مستقیم از پشت پنجره داره …میشه گفت نور تو سایه…میشه بگین مشکلش چیه؟ اصلا شرایطش مناسب هست؟ میشه تو آپارتمان نگهش داشت؟
سلام خوبی شما؟عزیزم این گل پیازی هستش و این فصل باید یواش یواش بزاریش بیرون تا خشک بشه و استراحت کنه بعد برگها رو کامل کفبر کنید تا بهار استراجت کنه
Attachment
این گل اختر هم برگاش اینجوری شده ، قهوه ای برگاش به نظر من غیر عادیه !!! بیماری نیست ؟؟؟
این سوختگی ناشی از کود هستش الان هوا گرمه نباید کود حیوونی بدید گرما تولید میکنه و برگ رو خراب میکنه!!
خیلی ممنونم . تازگیا کود حیوونی ندادم بهش . سه ماه قبل موقع کاشتنش تو خاکش کود ریخته بودن . الان باید خاکشو عوض کنم ؟؟؟ خاکشو عوض کنم گیاه خراب نمیشه ؟؟؟
نه نمیخاد خاکش رو عوض کنید فقط هروقت خشک شد ابش بدید این برگای زرد رو هم بکنید تا خودش درست بشه
Attachment
سلام به گروه پرتلاش باغ شیشه ای لطفا اسم این گل رو بگید و تکثیرش ممنون.
سلام عزیزم خوبی شما؟ این اسمش اختر هستش و تکثیرشم با تقسیم ریزوم پند ساله هستش.