گل های بیرونی ۵۷ دیدگاه
نگارنده: باغ شیشه‌ای در تاریخ: ۲۲ تیر ۱۳۹۲

معرفی گل آهار

آهار

نام انگلیسی

Zinnia

نام علمی

Zinnia spp

فارسی رایج

آهار

فارسی اصیل

ندارد

معیار زیبایی

گل

رنج قیمت

3000-5000

از خانواده

Asteraceae/Compositae

خاستگاه

مکزیک

    زادگاه آن مکزیک است. گیاهی است یک ساله با برگ های به نسبت پهن، دراز و نوک تیز که تا حدودی خشن بوده و به صورت متقابل و بدون دمبرگ هستند. رنگ برگ های آن کمی به خاکستری می گراید. دارای انواع کم پر و پرپر است. رنگ گل ها متنوع بوده، به طوریکه مجموعه آن منظره بسیار جالبی ایجاد می کند. برخی رقم ها دارای گلبرگ های دو رنگ و در برخی گلبرگ ها کمی پیچیده هستند. دارای رقم های پاکوتاه با ارتفاع 30 سانتی متر و رقم های پابلند با ارتفاع 80 سانتی متر و نیز انواع گل درشت و گل ریز است و به طور کلی گیاهی با تنوع زیاد است. این گل از زیباترین گل های بهاره و تابستانه بوده در حاشیه کاری، باغچه و به عنوان گل بریدنی استفاده می شود.

گلدهی

    به علت رشد زیاد آهار، از زمان کاشت بذر تا گلدهی آن 1.5 تا 2 ماه طول می کشد. گرمای تابسان گلدهی آنرا متوقف نکرده و مرتب گل های جدید را روی آن می توان مشاهده کرد. بدین ترتیب در تمام مدت تابستان و نیمی از پائیز گلدهی دارد.  Z. elegnas روز کوتاه اختیاری است و در روزهای کوتاه سریع تر به گل می رود. بهترین کیفیت گل آهار در روزهای کوتاه اواخر تابستان به دست می آید. Z. angustifolia نسبت به طول روز بی تفاوت است.

نیازها

    زمین های مرطوب و آفتابگیر را دوست دارد. شدت های بالای نور در مرحله نونهالی از طریق افزایش میزان فتوسنتز باعث تغییر سریع تر مرحله نونهالی به زایشی می شود اما به هر حال نمی تواند بر واکنش روز کوتاهی غالب شود. گیاه به ویژه در دماهای بالا رشد سریع دارد.دمای کمتر از 10 درجه سانتی گراد باعث افزایش زمان تا گلدهی می شود و دمای بهینه برای بیشترین گلدهی 21 درجه سانتی گراد در روز و 16 –18 در جه در شب است. در دمای 15 درجه رشد آن ضعیف بودهو گیاه زردخواهد شد. همانند اغلب گیاهان افزودن کود دامی پوسیده به خاک به میزان 3 – 4 کیلوگرم در متر مربع برای بهبود ویژگی های فیزیکی و شیمیایی خاک رشد گیاه را بهبود می بخشد. نسبت به خشکی مقاوم است و آب نمی تواند یک عامل محدودکننده بویژه در روزهای گرم و آفتابی تابستان باشد.

افزایش

    بذر آن هم در خزانه و هم به صورت مستقیم در زمین اصلی کشت می شود. زمان کشت بذر پس از رفع خطر یخبندان در اوایل فروردین یا اوایل اردیبهشت است. در کشت مستقیم، نیاز به تنک دارد که وقتی گیاهچه 2 –3 برگی شدند این عمل انجام می شود. اگر تنک انجام نشود باعث خوابیدگی گیاه می شود. نشاء کاری آن مشکل است چون وقفه رشد و تلفات زیاد است. بنابراین بهتر است به صورت مستقیم کشت شود. زمان انتقال نشاء وقتی است که گیاهان 3-4 برگی شده قسمت هوایی به 6-7 سانتی متر رسیده باشد. چنانچه این کار به تعویق افتد و گیاه بزرگ شده انتقال یابد، پس از مدتی برگ های پایینی آن می ریزد و شکل گیاه در ابتدای رشد نامطلوب خواهد بود. برای حل مشکل نشاءکاری می توان هر عدد بذر را در گلدان کوچک کشت کرده و پس از رسیدن گیاه به اندازه مناسب آن را به زمین منتقل کرد. زمان انتقال نشاء به زمین روی تولید محصول اثر می گذارد. نشاءهایی که در مناطق گرمسیری در اواخر اسفند منتقل شده اند باعث بیشترین ارتفاع و افزایش انشعابات و تعداد گل و عملکرد بذر در مقایسه با ماه فروردین، اردیبهشت و خرداد گردیده است.

آهار

آهار

آفات و بیماری ها

    از بیماری های مهم آهار که کشت و کار آن را محدود می کند سفیدک پودری (Eryziphe cichoracearum) می باشد. بیشترین آلودگی در اواخرتابستان و اوایل پائیز رخ میدهد. استفاده از قارچ کش به صورت پیشگیرانه می تواند در کنترل آن مؤثر باشد. Z. angustifolia به سفیدک مقاوم است.

    قارچ های پینیوم و فیتوفتورا باعث پوسیدگی ریشه این گیاه شوند که علامت آن سیاه شدن ریشه و پایین ساقه است. در شرایط زه کشی نامطلوب همراه با آبیاری زیاد این حالت بیشتر اتفاق میافتد.

    استفاده از قارچ کش های اتازول یا متالاکسیل در خاک یا محلول پاشی گیاه با Fosetyl-Al می تواند در کنترل بوته میری و پوسیدگی ریشه ناشی از این قارچ ها مؤثر باشد. فوزاریوم و رایزوکتونیا نیز می تواند باعث سیاه شدن ریشه و پایین ساقه و کاهش سبز شدن بذر، توقف رشد، زرد شدن، پژمردگی و مرگ گیاهان مسن تر شوند.

سفیدک آهار

سفیدک آهار

نگهداری پس از برداشت

    زمانی که آهار به منظور استفاده از گل بریده آن پرورش داده می شود باید پس از باز شدن کامل گل و در ساعت های خنک روز مانند صبح یا بعد از ظهر و زمانی که گیاهان عاری از رطوبت یا شبنم باشند برداشت شود. شاخه باید تا بیشترین طول برداشت شود اما تعداد گره کافی برای تولید دوباره گل بر روی گیاه باقی بماند.

    از آهار می توان برای تولید گل خشک استفاده کرد که به علت تنوع در رنگ و شکل و اندازه گل این گیاه زیاد مورد توجه قرار گرفته است. به جز رنگ قرمز و تیره و رنگ سرخابی که به حالت نامطلوبی تغییر رنگ می دهند دیگر رنگ های آهار را به خوبی می توان خشک نمود.

آهار

آهار

باغ شیشه‌ای
و بوی باغچه را ، باد، روی فرش فراغت نثار حاشیه صاف زندگی می کرد. و مثل بادبزن ، ذهن ، سطح روشن گل را گرفته بود به دست و باد می زد خود را ......
پیشنهاد شاعر...

رقیبت گر هنر هم دزدد از من من نخواهد شد

به گلخن گر چه گل هم بشکفد گلشن نخواهد شد

مگر با داس سیمین کشت زرین بدروی ورنه

به مشتی خوشه درهم کوفتن خرمن نخواهد شد

دیدگاه های شما

57 پاسخ به "معرفی گل آهار"

  1. ایرج گفت:

    باسلام روزتون خوش ببخشید میشه بذر تاج خروس رو هم میشه توی باغچه و اردیبهشت کاشت ؟

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام ایرج خوبی؟ عاره داداش میتونید بکارید الان فصلشه و ما توی سایت دمبرگ مدلهای مختلفش رو داریم.

  2. ایرج گفت:

    باسلام روزتون خوش ببخشید بذر تاج خروس رو هم میشه توی باغچه ودر اردیبهشت ماه کاشت ؟

  3. مجتبی گفت:

    سلام.ببخشید چرا برگهای پایینی گل آهار اینطوری خشک میشن؟

  4. حیدذی گفت:

    سلام گل اهار رو میشود در بالکن با نور فیلترشده کاشت بالکن کاملا غرق نور فیلتر شده و گرم است

  5. محمد گفت:

    سلام خسته نباشید .خیلی ممنون از مطالب بسیار آموزنده.
    حدود ۱ماه هست که بذر آهار رو کاشتم به صورت خطی .در عرض ۵روز جوانه زنی شروع شد و تا ۲هفته اول خوب رشد میکرد اما رشدش متوقف شده بعد از ۱ماه اندازه ساقه ها بیشتر از ۵سانت نیست.اگه راهنمایی کنید ممنون میشم.

  6. مسعود گفت:

    سلام خداقوت
    طول عمر گل آهار چیدر است؟

  7. بهنام گفت:

    سلام بذرهای گل آهار الوان بارور هستند یا عقیم ؟آیا بذر بارور هم موجود دارید؟

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام عزیزم خوبی؟ این بذر بارور هست ولی ب علت گرده افشانی ازاد تفرق صفات خواهد داشت

  8. نگار گفت:

    Attachment

    سلام آیا این گل هم به بیماری قارچی که توضیح دادید مبتلا شده؟ چند تای قبلی باهمون بیماری که توضیح دادید سبز خشک شدند اما این پوسیدگی ریشه وساقه ندارد

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام خوبین ؟ ببینید وقتی توی گلدان کاشته بشن بعد از مدتی دچار شوری خاک میشن و ای سی خاک میره بالا و این طور علایم به وجود میاد بهتره که خاک رو خوب ابشویی کنید موقع ابیاری تا املاح اضافی شسته بشن بیرون ! قارچ دیده نمیشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محصولات فروشگاه

تست یکتشت

تست یک

باغ شیشه ای - جامع ترین ژورنال گل و گیاه ایران - سایتی برای با کلاس ها

باغ شیشه ای

برای عضویت دركانال تلگرامی باغ شیشه ای کلیک کنید