گل های آپارتمانی, گل های تصفیه کننده هوا, گلهای تراریومی, گلهای گلدار آپارتمانی ۲۴۲ دیدگاه
نگارنده: باغ شیشه‌ای در تاریخ: ۵ تیر ۱۳۹۲

معرفی کامل گلهای ارکیده

ارکیده ها

نام انگلیسی

Orchid

نام علمی

Orchid sp

فارسی رایج

ارکیده

فارسی اصیل

دارزی

معیار زیبایی

گل

رنج قیمت

70000

از خانواده

Orchidaceae

خاستگاه

مناطق استوایی

  سلام عرض میشه خدمت همه دوستان و یاران همیشگی باغ شیشه ای ازونجا که بنده علاقه ی خاصی به گلهای ارکیده دارم تصمیم گرفتم در مورد تمام ارکیده به طور ویژه مقاله بزارم توی سایت و بتونم این حس علاقه رو در مردم هم ارضا کنم در مورد ارکیده ها باید خدمتتون عرض کنم که  در علم رده بندی گیاهان، ارکیده ها گروهی منحصر به فرد از گیاهان محسوب می شوند و از لحاظ رویشی به طور گسترده ای با هم متفاوتند. با وجود این، تمام گونه های آن به دلیل ویژگی های گل ها به هم وابسته و تیره بزرگی را به وجود می آورند. در تیره ارکـیده، بیش از 800 جنس و 17500 گونه شناخته شده که تک لپه ای علفی دائمی را شامل می شود. این گیاهان از نظر عادت رشد می توانند تک پا (Monopodial)، هم پا (Sympodial)و برخی بالا رونده (Vanilla)باشند.

    اگرچه بیشتر از ارکیده ها سبزینه دار می باشند ولی تعدادی ساپروفیت و بدون برگ هستند. ساقه ها ممکن است دارای یک یا چند میانگره متورم به نام سوخ نما و دارای یک یا چند برگ باشند. برگ ها دارای شبکه رگبرگی موازی بوده و از شکل های مختلف کشیده، بیضی و گرد برخوردار بوده و یک در میان ساقه قرار دارند. گـل هـا نـیـز بـسیـار مـشخـص و دارای رنـگ هـای مـتنـوع و بـرخی دو یا سه رنـگ مـی بـاشـنـد (Vanda tricolor ,Cattleya bicolor). هر گل از 7 قسمت تشکیل شده که شامل 3 عدد گلبرگ، 3 کاسبرگ و یک ستون است که کاسبرگ ها و گلبرگ ها هر دو رنگی هستند.

    گل آذین ارکیده ها به صورت انتهایی یا محوری است. گل ها ممکن است به صورت منفرد(Cypripedium, Anguloa)، خوشه ای (Vanilla)یا خوشه گرزن (Phalaenopsis ,Oncidium)باشد. برخی از ارکیده ها اصلا عطر و بویی ندارند در حالی که برخی دیگر بسیار معطرند که از آن جمله می توان Maxillaria tennuifoliaو Aeridesرا نام برد. ارکیده ها از 5 ویژگی منحصر به فرد برخوردارند که باعث تمایز آن ها از دیگران گیاهان می گردد. این ویژگی ها عبارتند از:

 

۱.  گل های زیگومورف با یک محور تقارن.

۲.  گرده های گل ارکیده کم و بیش به صورت توده ای مومی و فشرده به نام پولینی (Pollinia)بوده و به صورت دانه های کوچک و مجزا نیستند. تعداد پولینی از 2 تا 12 عدد متغیر بوده و اغلب یک عامل تعیین کننده مهم جنس در این تیره است.

۳.  اندام های تناسلی نر و ماده (Column): اندام های تولید مثل ارکیده (پرچم و مادگی) هردو درون ستونی متحد به نام Columnیا Gynandriumقرار دارند. در داخل این ستون، مجرایی وجود دارد که از کلاکه تا تخمدان کشیده شده است.

۴.  شاخک (Rostellum): شاخک در سطح زیرین ستون ژیناندریوم بین بساک پرچم و سطح کلاله وجود دارد. این شاخک دو نقش منحصر به فرد را ایفا می کند. اول اینکه مانند سد و مانعی بین اندام زایای نر و ماده قرار گرفته و مانع گرده افشانی است. دوم اینکه تولید ماده چسبنده ای می کند که حشرات را به سمت این اندام ها جلب می کند و به نحوی عمل می کند که حشره زمانی که می خواهد از گرده استفاده کند. این ماده به پشت او می چسبد وبنابراین گرده یک گل را می تواند به کلاله مادگی گل دیگر منتقل کند.

۵.  بذر: ارکیده مقادیر زیادی بذر تولید می کند که این بذرها بر خلاف گیاهانی چون ذرت و نخود فرنگی، هیچ اندوسپرمی ندارند. از این رو به آن بذر لخت نیز می گویند. بنابراین، این بذره در طبیعت بدون کمک قارچ ها قادر به تندش نیستند. در حالی که در آزمایشگاه و در محیط رشد مصنوعی با مواد غذایی مورد نیاز می توانند تندش داشته باشند.

انواع ارکیده:

 

    هر گیاهی که حداقل 4 ویژگی از این پنج ویژگی را داشته باشد به تیره ارکیده تعلق دارد. جنس های معروف ارکیده عبارتند از:

  Cattleya: بومی مناطق استوایی، دارای رنگ های متنوع مانند سفید، ارغوانی و زرد و برخی دو رنگ هستند. برخی نیز دارای حساسیت فتوپریودیک بوده و می توانند در سال دو بار گل بدهند.

معرفی کامل کاتلیا کلیک کنید

ارکیده کاتلیا

ارکیده کاتلیا

 Phalaenopsis: گـل های سفید هیبرید P. amabilisدر تمام طول سـال در بازار آمریکـا یافت می شود. این گل ها در رنگ های صرتی و دیگر رنگ ها در طول پائیز و بهار یافت شده و بیشتر برای دسته گل به کار می روند.

برای معرفی کامل فالانوپسیس کلیک کنید

ارکیده فالانوپسیس

ارکیده فالانوپسیس

  Dendrobium: دارای گل های با عمر طولانی جهت گل بریدنی است. تایلند، سنگاپور و هاوایی از جمله بزرگترین تولیدکنندگان این جنس به شمار می آیند. یک خوشه گل تایلندی از این جنس به طور معمول با هفت گل با و هفت جوانه بریده می شود.

ارکیده دندروبیوم

ارکیده دندروبیوم

  Vanda: دارای گل های سه رنگ می باشد. نیاز به هوای گرم و مرطوب دارد.

ارکیده واندا

ارکیده واندا

Phaius

ارکیده فایوس

ارکیده فایوس

 Cymbidium: برخلاف بقیه آن ها که دمای بالاتر نیاز دارند، طالب مناطق خنک یا دمای شبانه (°C)10 و روزانه (°C)21 –24 است. اغلب برای فروش در بهار پرورش داده می شود.

ارکیده سیمبیدیوم

ارکیده سیمبیدیوم

 Ascocenda: این جنس در واقع دو رگه Vandaو Ascocentrumمی باشند و حالتی شبیه Vandaمینیاتوری دارند.

ارکیده آسکوسندا

ارکیده آسکوسندا

  Paphiopedilium: بیشتر رقم های آن دو رگه می باشد که از آن جمله می توان P. insigneرا نام برد که برای بهترین گلدهی به شب های خنک (°C)10 نیاز دارد. در ضمن دارای انواع گرمادوستی همچون P. invium  و P. callosum  نیز می باشد.

پافیلیوپدیوم

پافیلیوپدیوم

 Arachnis و دو رگه های آن.

ارکیده آراکنیس

ارکیده آراکنیس

  Oncidium: در گل آرایی کاربرد زیادی دارد.

ارکیده اونسیدیوم

ارکیده اونسیدیوم

Epidendrum

 

ارکیده اپیدندروم

ارکیده اپیدندروم

نیازها:

 

نور :نیاز نوری ارکیده ها بسته به جنس آن ها متفاوت است. درزمستان که گرمای خورشید زیاد نیست، از نور مستقیم خورشید می توان استفاده کرد. در ایران به دلیل آسمان روشن و شدت نور زیاد ارکیده هایی را در گلخانه هایی پرورش می دهند که شیشه های آن با رنگ سفید پوشانده شده و داخل گلخانه ها کم و بیش سایه باشد.  اغلب نور کم می خواهند ولی انواع خوشه ای مانند Dendrobiumکه در فضای آزاد کشت می شوند نور کامل می خواهند. Cattleyaو Cymbidiumنور کمی لازم دارند.

دما :حداکثر دما در تابستان ۲۷ و در زمستان ۱۰ درجه است.

رطوبت :در بهار و تابستان هر دو روز یکبار با اب ولرم و سبک فاقد املاح گیاه را غبارپاشی نمایید،جهت تامین رطوبت دائمی و پایدار به زیر گلدانی حاوی سنگریزه اب اضافه نمایید تا زمانی که در پائیز و زمستان گیاه در گل است و در صورت پائین بودن بودن درجه حرارت (۱۳ درجه)غبارپاشی مضر است.

تغذیه :به شرط فراهم بودن سایر شرایط رشد،هر دو هفته می توان از کود مایع و یا کود کند رها شونده استفاده کرد. نسبت کود مصرف شده بستگی به نوع محیط کشت دارد. در صورتی که ارکیده در بستر ریشه های سرخس Osmundaپرورش یابد نیاز به کود ندارد. بهترین کود نیتروژنی برای آن نیترات آمونیوم است که به محلول کمی حالت اسیدی می دهد و با غلظت 1000 میلی گرم در لیتر استفاده می شود.

تعویض گلدان :هر دو سال یکبار بعد از گلدهی احتیاج به تعویض گلدان دارد

تمیز نمودن برگها:برگها را با پارچه نرم و یا اسفنج مرطوب تمیز نموده و از مواد براق کننده ی شیمیایی استفاده نکنید.

 آبیاری: آبیاری و کیفیت آب مورد استفاده، از مهمترین عوامل محیطی مربوط به پرورش ارکیده است. ارکیده را باید مانند هر گل پرورشی دیگر به طور کامل آبیاری کرد و پس از آن تا شروع خشک شدن سطح خاک گلدان، نباید به آن آب داد. از نظر کیفیت آب، خوشبختانه ارکیده های Cattleyaرا میتوان با آب دارای pH4 تا 9 آبیاری نمود و به نظر می رسد که آب سبک یا سنگین اثر کمی روی رشد ارکیده ها دارند. مهمترین عامل قابل توجه میزان نمک های محلول در آب (شوری) است که تحمل ارکیده به آن به صورت جدول زیر است:

 

میزان نمک محلول (pmm)مناسب یا نامناسب

۱۲۵>         ———–                  بسیار خوب

۱۲۵ – 500       ——          خوب

۵۰۰ – 800       ———–                 مصرف با احتیاط

۸۰۰<             ————      مضر

 

    ریشه های هوایی بیشتر ارکیده ها باید در فاصله دو آبیاری خشک شود. این امر به ویژه در مورد کاتلیا که دارای سوخ نما است ضروری است ولی در مورد  Vandaکه فاقد این اندام بوده و نمی تواند آب در خود ذخیره کند باید زودتر آبیاری انجام شود.

 

محیطهای کشت ارکیده:

 

   محیط های کشت ارکیده بسته به اینکه گیاه از نوع دارزییا خاکزی باشد متفاوت است.

۱)  دارزی (مانند Cattleya، Dendrobium، Phalaenopsis، Vanda): محیط کشت مناسب آن ها می تواند فیبر ریشه سرخس Osmunda، فیبر سرخس درختی، تراشه های سرخس درختی، پوست درخت نراد باشد.

۲)  خاکزی (مانند Cymbidium، Paphiopedilium، Phaius): در خاک غنی از مواد آلی (50%) یا خزه و یا پیت و پرلایت یا ترکیب از آن دو به خوبی رشد می کنند.

 

خاک ارکیده

خاک ارکیده

تکثیرارکیده ها:

 

ارکیده به دو روش رویشی و بذر قابل افزایش است. در افزایش بذری سبز کردن بذر مشکل است. بنابراین، بیشـتر سعی بر افزایش رویشی می باشد که به روش های مختلف مانند قلمه، تقسیم بوته و کشت بافت انجام می شود.

  قلمه: بیشتر ارکیده های تک پا مانند Vandaو Arachnisبا قلمه انتهایی ازدیاد می شوند. قلمه های استفاده شده باید دارای ریشه هوایی باشند.

دو جنس Phalaenopsisو Phaiusرا می توان با قلمه های ساقه دارای گل افزود. در ساقه گل جنس Phaiusمعمولا حداقل 7 گره بین پایین ترین گل تا پایه ساقه وجود دارد. هر یک از این گره ها با براکته های برگ مانند که جوانه گلی را محافظت می کند در برگرفته شده است، با قطع قسمت گل داده بقیه را در خزه اسفاگنوم مرطوب می خوابانند تا از هر گره یک گیاه به وجود آید که آن ها را جدا می کنند و جداگانه کشت می کنند. البته در Phalaenopsisدر بیشتر مواقع بالاترین گره که درست زیر اولین گل قرار دارد دارای یک جوانه گل است و گره پایینی اغلب جوانه با دوامی ندارد. بتابراین بهتر است از گره های میانی استفاده شود.

 تقسیم بوته: Paphiopedilium، Cattleyaو Cymbidiumو دیگر ارکیده های هم رشد را با تقسیم بوته افزایش می دهند. این عمل روی گیاهانی انجام می شود که 6 سوخ نما یا بیشتر داشته باشند. محل برش ریزوم از بین سومین و چهارمین سوخ نما بوده و هر دو قسمت را به صورت گیاهانی مجزا در گلدان می کارند. از آنجایی که اکثر Cattleyaها تنها سالی یک برگ به وجود می آورند. تقسیم ریزوم بیشتر گیاهان هر سه سال یک بار انجام می شود. جنس هایی چون Paphiopediliumو Cymbidiumرا می توان به دفعات بیشتر، زمانی که تنها دارای یک دسته برگ یا یک سوخ نما باشد، تقسیم بوته کرد.

  تنه جوش (Offshoot): تنه جوش ها گیاهک هایی هستند که از قسمت های بالایی یا میانی ساقه ها یا سوخ نماهای برخی گونه های دندروبیوم و اپیدندروم حاصل می شود و در هاوایی به نام Kaikiمعروف است. این تنه جوش ها در حالی که به گیاه متصل هستند ریشه می دهند که با تشکیل 4 یا تعداد بیشتری ریشه می توان آن ها را جدا کرده و در گلدان دیگری کشت کرد. بسیاری از پاجوش ها مانند انواع Epidendrumدر زمان جداسازی دارای گل هستند که اگر با دقت عمل شود آسیبی به گل ها نمی رسد.

 

برداشت گل:

از نکات مهم در برداشت گل این است که باید به گونه ای انجام شود که بیماری بین گونه ها منتقل نشود یعنی یا از تیغه های یک بار مصرف استفاده شود و یا اینکه پس از قطع گل های هر بوته چاقو گندزدایی گردد.

    چیدن گل ها بیش از رسیدنشان، باعث پژمرده شدن آن ها می شود. در گل های خوشه ای اگر 3 یا تعداد بیشتتری گل در هر خوشه باز شده باشند گل های پایینی آن ها نیز رسیده است و زمان چیدن آن فرا رسیده است. گل های Cattleyaبه نسبت مراقبت بیشتری نیاز دارند، چون تعداد زیادی گل وجود دارد که شناسایی تک تک آن ها که کدامیک به حد بلوغ رسیده اند مشکل است و به طور معمول یک گل و یا بیشتر در روی شاخه باز می شود. بهترین راه، علامت گذاری کردن گل های باز شده است تا درزمان مناسب این گل ها چیده شوند و با گل های تازه باز شده اشتباه نشوند. به طور کلی انواع کاتلیا، سیمبیدیوم، فالائنوپسیس و پافیوپدیلوم 3 تا 4 روز پس از باز شدن گل و دندروبیوم یک تا دو روز پیش از باز شدن گلچه ها باید برداشت شوند.

 

پرورش ارکیده نیاز به اطلاعات وسیع درباره شرایط رشد و مشکلات پرورشی دارد.

باغ شیشه‌ای
و بوی باغچه را ، باد، روی فرش فراغت نثار حاشیه صاف زندگی می کرد. و مثل بادبزن ، ذهن ، سطح روشن گل را گرفته بود به دست و باد می زد خود را ......
پیشنهاد شاعر...

گوهر هر کس از این لعل توانی دانست.....قدر مجموعه گل مرغ سحر داند و بس

دیدگاه های شما

242 پاسخ به "معرفی کامل گلهای ارکیده"

  1. امیر گفت:

    درود،برگهای ارکیده من بدلیل فکر کنم آبیاری نرم شده و جدا شدن الان هیچ گلی و برگی نداره گیاه از بین رفته آیا یا میشه کاری براش کرد؟

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام گل من خوبی شما 🙂 ؟ باید با کود رشد ارکیده تغذیه کنید اول کمی جون بگیره از خاک درش بیارید ریشه های سیاه رو بکنید و بکارید دوباره و تغذیه کنید تا بتونه گل بده و کمی جون بگیره

  2. آگاه گفت:

    سلام. شرایط نگهداری نشا ارکیده چیه? و بعد چه مدت گل می دهند?

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام عزیزم خوبی شما؟ شرایطش مثه بقیه ارکیده هاست و باید با کود رشد ارکیده تغذیه کنید تا زودتر گل بده و به بلوغ برسه ، کنار پنجره براش جای عالی هست.

  3. آگاه گفت:

    از کود مخصوص بنفشه آفریقایی میتوان به نشا ارکیده داد?

  4. مهدی گفت:

    Attachment

    سلام در عکس ارسالی همانطور که مشخص است گل ارکیده در حال پژمرده شدن است آبیاری دو سه روز پیش بوده البته به اشتباه چند ساعت داخل آب بوده
    دقیقا مثل همین مشکل برای یک ارکیده دیگرم هم افتاده است
    لطفا راهنمایی کنید

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام عزیزم خوبی شما؟ وقتی یه ارکیده رو تازه ممیخرید ، باید سعی کنید همش غنچه دار باشه..گل باز بخرید ، زیاد عمر نمیکنه و میریزه ! به هرحال باید هفته ای یبار بیشتر اب ندید ! اب زیاد گل رو خراب میکنه هفته ای یبار کافیه ، کود هم ندید موقع گلش ! ازین کودهای مخصوص گلدهی بدیدتا عمر گلش زیاد بشه…

  5. Zahra گفت:

    Attachment

    سلام
    برای آبیاری گل ارکیده من داخل این گلدون یه ظرف آب گذاشتم که فاصله کمی تا پایین ریشه ها داره و فضارو مرطوب میکنه. اما ریشه هایی که روی سطح هستن گاهی خشکن. درسته که از بالا هم بهشون آب بدم؟ یا یخ بذاریم بین ریشه ها؟
    کود پیشنهادیتون برای تقویت و گلدهیشون چیه؟

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام عزیزم خوبی شما؟ بهتره سایز گلدون رو یه سایز بزرگتر کنید و با خاکهای خوب ارکیده تعویض خاک کنید. باید نورخوب و تهویه هوای تازه داشته باشه تا ریشه خشک نشه

  6. فاطمه گفت:

    Attachment

    سلام مهندس وقتتون بخیر
    این شرایط گلهای من هست گذاشتمشون پشت شیشه بالکن ولی خیلی نور زیادی نداره
    از کودهای شما بهشون دادم و گل ارکیده رو همونجوری که گفتین قطع کردم
    ولی بنظرم گل ارکیدم اصلا رشدی نداشته و گل انتوریوم گلهاش داره خشک میشه
    چیکار کنم؟

    • خانم صابری گفت:

      سلام گلم.
      کودهی رو ادامه بدید و شرایط آبیاری رو هم رعایت کنید.بهتره صبور باشید:)در ضمن برگ گیاها به شیشه نچسبه!

      • فاطمه گفت:

        با سلام خدمت شما
        گل ارکیده من یکی از برگهاش زرد شد و افتاد و الان دو برگ دیگر دارد بنظر میاد گیاهم از بین رفته باشه. بنظرتون از پشت شیشه بالکن برش دارم و به جای گرمتر ببرم یا خیر؟ امیدی هست که دوباره جون بگیره؟ بعد اینکه برگش ریخت بهش کودی که از شما خریده بودمو دادم

  7. سعید گفت:

    سلام خدمت شما
    من حدودا ۲ ماه پیش یه گل ارکیده خریدم برای منزل ولی اون موقعه هوا انقدر سرد نبود و گلدانشم عوض کردم تا چند وقتی خوب بود و هیچ مشکلی نداشت و هر هفته ابیاری میشه ولی از چند روز پیش غنچه های آن شروع کردن به زرد شدن و افتادن من حدس زدم که هوای راهپله سرد هست برای همین گیاه سردش شده و به داخل خونه منتقلش کردم ولی باز هم غنچه بعدی زرد شد و ۴ عدد غنچه ان کاملا افتادن

    • خانم صابری گفت:

      سلام دوست خوب.
      گیاه ارکیده نیاز به دمای گرم و رطوبت داره.میتونید از کودهای ارکیده موجود گرین در فروشگاه استفاده کنید.
      این تغییرات و جا به جایی ها همیشه عوارضی رو برای گیاهان داره.جای مشخص قرارش بدید و مدام تغییر نداشته باشه.

  8. amir گفت:

    باسلام.لطفا روش تکثیرتوسط بذر ارکیده رو بفرمایید.ممنون

  9. فاطمه گفت:

    Attachment

    با سلام و خسته نباشید
    این عکس گل من هست بنظرتون امیدی بهش هست؟ سه تا برگ داشت که سه تاشم ریخت ساقه گیاه هم خشک شده
    بنظرتون چرا این جوری شد من در جای یه کم خنک گذاشته بودم که متوجه بشه پاییز و زمستون شده و نور غیر مستقیم هم داشت

  10. آرزو گفت:

    با سلام
    سپاس از راهنماییهای خوبتون
    اواسط دی ماه یک ارکیده با گلهای سفید هدیه گرفتم که چندین غنچه داشت
    همونطور که توصیه شده کنار پنجره جنوبی قرارش دادم،نورش کافی هست
    هفته ای یکبار آبیاری شد
    حتی زیر گلدون سنگ گذاشتم و آب جهت تأمین رطوبت و روزی یکبار غبار پاشی کردم
    اما ریشه های هوایی بعد از مدتی خشک میشن و چوبی شکل میشن
    همون دو سه روز اول یکی از برگهای کوچیک زیرین زرد شد که جدا کردم و دیگه تا الان برگی زرد نشده
    و حتی یدونه برگ که به سرعت رشد کرد رویید
    ریشه های داخل گلدان همه سالمند و به سرعت رشد میکنن
    اما مشکل من اینه که چرا هر غنچه ای که باز میشه بعد از ۳ الی ۴ روز پژمرده میشه و میفته یعنی با باز شدن یه غنچه شکوفه قبلی از بین میره
    لازم به ذکره که همون موقع که این عضو کوچیک خانواده اومد به خونمون و بعد از چند روز تمامی گلهاش ریخت،از نوک همون ساقه گلدهنده که جوانه ای نوکش داشت،ساقه شروع به رووییدن دوباره کرد(در امتداد ساقه اولیه) و چندین غنچه و دوباره گل دهی تا به امروز که دو تا غنچه باقی مونده اما من جوونه ای دیگه در انتهاش مثل قبل نمیبینم
    ببخشید از شرح زیاد
    ممنون میشم اگر این چند تا مشکل من رو حل کنید
    ۱.آیا برای خشک نشدن ریشه های هوایی میشه کاری کرد؟
    ۲.آیا ریزش ۳ روزه شکوفه ها طبیعی هست؟(با توجه به اینکه در این سه ماهه ارکیده من مداوم تولید گل کرده)
    ۳.و آیا این آخرین گل دهی امسالش هست؟و باید ساقه گلدهنده رو از انتها ببرم؟و اگر بمونه چه اتفاقی میفته؟نکنه دوباره گلدهی روی این ساقه ادامه دار شه؟اگر ادامه دار شه گل ضعیف میشه یا نه؟
    و از قبل سپاسگزارم که با شکیبایی پاسخ میدید???

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام عزیزم خوبی شما؟ ببینید برای خشک نشدن ریشه های هوایی باید رطوبت و تهویه هوا رو بیشتر کنید تا دیگه خشک نشه مثلا بذارید توی راه پله روشن یا کنار پنچره باز و ریزش گل با ورود به محیط جدید منزل طبیعی هست پس از اتمام گلدهی باید ساقه گلدهنده قطع بشه و با کود رشد گرین تغذیه بشه تا گل بده توی منزل شما و این سری دیگه به زودی گلاش نمیریزه ! ساقه رو از ته بزنید کود بدید دوباره رشد میکنه و گل میده فقط باید ریشه و برگ دوباره تولید بشه تا گیاه انرژی از دست رفته رو بتونه جبران کنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محصولات فروشگاه

تست یکتشت

تست یک

باغ شیشه ای - جامع ترین ژورنال گل و گیاه ایران - سایتی برای با کلاس ها

باغ شیشه ای

برای عضویت دركانال تلگرامی باغ شیشه ای کلیک کنید