منشأ آن جنوب اروپا و حوزه مدیترانه و یکی از رایج ترین گل های فصلی است. نام آن از کلمه Calendae، به معنی اولین روز ماه گرفته شده است چون به تقریب در تمام سال گل می دهد. از جاهای گرم تا مناطق خیلی سرد قابل کشت است. این گیاه به عنوان یک گل یک ساله در برنامه گلکاری قرار می گیرد ولی می تواند به صورت علفی چندساله به زندگی خود ادامه دهد که در این حالت گل ها مرغوبیت سال اول را ندارند. بنابراین کمتر به صورت چندساله کشت و کار می شود. گل ها 3 –10 سانتی متر قطر داشته و به تنهایی در انتهای ساقه گل دهنده قرار دارند، و به رنگ های زرد و نارنجی دیده می شود. امروزه رقم های گل سفید هم از طریق بهنژادی به دست آمده است. دارای انواع کم پر و پر پر است. ارتفاع بوته ها بسته به رقم 30 –60 سانتی متر است. در انواعی از آن که ساقه ها یا دمگل های طویل و قوی و گل های درشت دارند، از گل بریده آن ها استفاده می شود. اغلب به عنوان مرز بین سایر گل ها کاشته می شود، چون رنگ زرد آن باعث می شود رنگ سایر گل ها بهتر نمایان شود. گل آن در شب جمع شده و حالت بسته و نیمه بسته به خود گرفته و در روز باز می شود. در اثر مالش برگ و گل آن بوی خوبی متصاعد می شود. خاصـیت دارویـی داشته و برای درمان بیماری های پوستی به کار می رود.
گلدهی
گل ریزان آن در بهار است و تا اواخر پائیز گلدهی آن ادامه دارد.
نیازها
به سرما مقاوم بوده و در هوای سرد بهترین رشد را دارد. دمای مناسب برای آن 10 درجه ساانتی گراد است. در انواع پاکوتاه گلدانی، دمای 21 درجه در روزو 16 –17 درجه سانتی گراد در شب مناسب است. همیشه بهار گیاه خوبی برای تابستان است ولی باید در سایه کاشته شود تا کیفیت، طول ساقه و اندازه گل افزایش یابد. در زمستان بیشترین شدت نور باید برای آن فراهم شود. از نظر نیاز آبی، خاک باید همیشه مرطوب باشد. اگر گیاهان با خشکی روبرو شوند گدهی کاهش می یابد. گاهی تولیدکنندگان برای تولید گیاهان با ساقه های محکم و نیز افزایش عمر گلدانی، آبیاری را کم می کنند. برای افزایش تعداد شاخه های جانبی و در نتیجه افزایش تعداد گل می توان جوانه انتهایی را حذف کرد. به نوع خاک حساسیتی نداشته و در بیشتر خاک ها می توان به کشت آن اقدام کرد. از آنجا که گلبرگ های پژمرده به طور طبیعی می ریزند نیاز به سرزنی نیست مگر آنکه بخواهیم از ریزش بذر جلوگیری کنیم. اگر شدت نور گلخانه خیلی کم و دما خیلی بالا باشد گـل های ریز و ساقه های ضعیف به وجود می آید.
افزایش
دارای بذر درشت و خشن است که در مهر ماه کشت می شود و در تقاط سردتر می توان در ابتدای بهار نیز به کشت آن اقدام کرد ولی در این حالت گل های کوچک و ضعیف تری تولید می کند. با آنکه به طور مستقیم کاشته می شود انتقال نشاء آن هم میسر است. گاهی برای اینکه از آن بیشتر استفاده شود آن را در دماهای مختلف در چند نوبت کشت می کنند.
Attachment
سلام وقت بخیر …..من فرودین ماه بذر آلیسومو در کنار همیشه بهار، به شکل ترکیبی تو یه گلدون کاشتم؛ از این خاکهای تمییز بسته بندی هم استفاده کردم و تو بالکن جنوبی گذاشتم .تا الان همه چی خوب بود اما امروز متوجه شدم برگهای جوانه های گل الیسوم سوراخ شده!!!!!!!! ضمنا جوانه همیشه بهارمم شته زده و همچین یه حشره سفید رنگ هم روش نشسته ….ممنون میشم راهنمایی کنید چرا الیسوم اینجوری شده و واسه گلام چیکار کنم?
سلام عزیزم خوبی شما؟ البته اصلا خوب نکاشتید و خیلی توهم رفتن ! اینوری رقابت شکل میگیره و سایه رشد میشن… به دنبال اثاری از حلزون بگردید توی خاک اگه نبود از کمبود ویتامین هست که توی این سایز باید تغذیه بشننن
Attachment
با عرض سلام
تعدادی بذر گلهای مختلف از جمله شاپسند اطلسی همیشه بهار شقایق و … داخل گلدان های مختلف کاشته ام اما با توجه به اینکه لب پنجره جنوبی گذاشته ام همانطور که در عکس مشاهده میکنید به نظر می رسد ساقه ها بسیار ضغیف و نازک می باشند و رشد مناسبی ندارند آیا می توانم از کود برای رفع این مشکل استفاده کنم؟ چه کودی؟
سلام خسروی جان خوبی؟ ببین نورشون کمه و اینا سایه رشد میشن ! اگه میتونید نور مصنوعی براشون استفاده کن درفاصله ی نیم متری تا دراز و علفی نشن ! الان برای کددهی زوده فعلا بذار کمی بزرگ بشن الان اینایی که درومدن رو تقسیم کنید بزنید توی گلدونای ۶ جداگونه تا با نور بهتر رشد بهترین داشته بشه
Attachment
سلام.مهندس جان لطفا کمک کنید.یه عفونتی افتاده تو باغچه و داره تک تک گل ها رو ضعیف و نابود میکنه بیشتر هم همیشه بهارها بیمارشدن دو تا از اطلسی ها که در جا گرفتن خشک شدن ولی جعفری ها مقاوم تر هستن و کمتر دچارش شدن…لاله عباسی و گل یخ هم گرفتن…اینطوریه که برگاشون مچاله میشه ولی تو اطلسی گیاه رو در جا خشک میکنه
آیا خاک عفونت داره؟
ممنون میشم راهنماییم کنین
سلام خوبی؟ بیماری قارجی هست و باید با سم قارجکش درمون بشه ! این گل توی بهار قارچ میزنن هم همیشه بهار وهم اطلسی ! سم بنومیل یا کاربندزایم خوبه
ممنون مهندس جان میشه نوبت زمانی و میزان و نحوه سمپاشی رو هم بفرمایید.تشکر
سلام با فاصله ی یک هفته سم بنومیل و یا کاپتان بهشون بزنید
مهندس ببخشید از کود و سم فروش هاش شهرمون بنومیل خواستم ولی گفتن این سم ممنوع و قاچاق هست به خاطر اینکه سرطانزا هست.و سم تیوفانات رو پیشنهاد دادن.نظرتون چیه؟
مهندس عزیز در کامنت قبلیم سوالی پرسیدم ولی جواب ندادید…میخواستم در خصوص سم راهنماییم کنین…فروشگاه های سم و بذر شهرمون گفتن سم بنومیل قاچاق هست و سرطانزا هست گفتن که سم تیوفانات برا عفونت زدایی قارچی و آفت کشی گیاهان خوبه…درباره تیوفانات نظرتون چیه؟
سلام بهنام خوبی؟ درست گفتن قاچاق محسوب میشه و سمیت بالایی داره ! تیوفانات بجاش استقاده کنید عالیه!