آناناس یکی از گیاهان مورد استفاده در تراریوم می باشد که در منزل هم نگهداری بسیار راحتی دارد. در حقیقت پرورش اناناس به منظور تولید میوه ان است و تا کنون 1800 گونه از این گیاه شناخته شده و بعضی از انها زیباترین گیاهان گلدانی را تشکیل میدهند.خانواده ان ((برومیلیاسه)) و زادگاه ان برزیل است.برگهای خاردار و چرم مانند ان پشت سر هم است به طوریکه دروسط برگها حفره ای بوجود می اید که شاخه گل ها دهنده از همان محل ظاهر میشوند،برای میوه دادن 3 -4 سال وقت لازم است و پس از ظهور و رسیدن میوه ان،اندام گیاه مادری بتدریج به تحلیل رفته و خشک میشوند و هماهنگ با این خشک شدن پا جوش ها از کنار پایه مادری شروع به ظهور مینمایند که منبع اصلی تکثیر هستند.به خاطر وضع خاص برگها در شکل و رنگ گیاه بسیار جالبی در کاشت گروهی با گیاهان دیگر است.
نیازها:
نور :اگرچه بهترین نور برای این گیاه نور کامل است ولی در نیم سایه نیم افتاب هم قابل نگهداری است.
دما :بهترین درجه حرارت برای حفظ رنگها ۲۱-۱۸ درجه ی سانتی گراد است.
آبیاری :اجازه دهید سطح خاک گلدان در زمان بین دو ابیاری خشک شود.
رطوبت :گیاه رطوبت دوست است،در تابستان دوبار در هفته و در زمستان یکبار در هفته غبارپاشی نمایید.در روزهای گرم و خشک تابستان غبارپاشی بیشتری توصیه شده.
تغذیه :مواد غذایی مخصوص گیاهان زینتی جهت تغذیه مصنوعی یکبار در هفته در بهار و تابستان بخصوص با ظاهر شدن میوه توصیه گردیده.
خاک مناسب: کمپوست با مواد غذایی قوی بهترین محیط برای رشد ریشه این گیاه است.
تعویض گلدان: تعویض گلدان دوبار لازم است.اولین بار ۳ ماه پس از کاشت پاجوش در گلدان و دومین بار یکسال پس از تعویض اول،گلدان را خیلی بزرگ انتخاب نکنید و توجه نمایید که خاک گلدان باید کاملا سبک باشد.پوشیدن دستکش لاستیکی در زمان تعویض گلدان بهلت تیز بودن تیغ های کنار برگ ها لازم است.
تمیز نمودن برگها :برگها را با پارجه یا اسفنج خیس پاکنید.توجه نمایید که مواد براق کننده ی شیمیایی روزنه ها را مسدود نکند.میتوان با ترکیب آب لیمو صنعتی با آب به طور نصف نصف برگها را براق و تمیز کرد.
تکثیر: جدا کردن پاجوش در بهار،پاجوشها را در خاک سبک در دمای 24 تا 27 درجه سانتی گراد ریشه دار کنید.یا ریشه دار کردن تاج میوه ..
روش ازدیاد :گیاه پس از میوه دادن خشک و به جای ان جوانه های تازه ای به نام پاجوش یا پاگیاه از کنار بوته ظاهر می گردد.با ظهور پاجوش ها و گذشت چند روز از شروع پژمردگی گیاه مادری،گیاه را گلدان خارج نمایید و به ارامی پاجوش را با کارد کاملا تیز از مادر جدا کنید و در گلدان کوچکتری کاشت نموده و ابیاری نمایید.. همینطور میتوان با جدا کردم تاج میوه ، و کاشت آن در خاک یا در آب ، آنرا ریشه دار کرده و سپس کاشت. مثل عکس زیر
عوارض و درمان:
رشد گیاه متوقف است و از گل و میوه خبری نیست :یا هوا سرد است که گلدان را به محل گرمتری منتقل نمایید و یا به تغذیه ی مصنوعی نیاز دارد.طبق دستور عمل کنید.
برگ ها زرد رنگ شده و لکه های قهوه ای در سطح زیرین انها مشاهده میگردد: عامل ان حشره افت است.هفته ای یکبار با سم حشره کش نفوذی طبق دستور گیاه را سمپاشی نمایید تا علائم بر طرف گردند.
نوک برگها قهوه ای شده اند و خشک میشوند :یا هوا خیلی خشک است و یا گیاه کم ابی کشیده است.در صورت لزوم گلدان را ابیاری و غبار پاشی کنید.
برگها رنگ خود را از دست داده اند :نور کافی نیست و یا تغذیه ی مصنوعی مورد احتیاج است.شرایط را بازدید کنید گیاه را به محل روشنتری منقتل کرده و یا طبق دستور تغذیه نمایید.
برگها خشک،چروک و لوله شده است: هوا سرد است و گیاه تشنه است.گیاه را به محل گرمتری منتقل کرده و ابیاری کنید.
برگها چروک خورده و قهوه ای میشوند: هوای محیط خیلی گرم است،گیاه را به محل خنک تری ببرید،غبار پاشی را فراموش ننمایید.
لکه های سوخته در وسط برگ مشاهده می گردد: غبارپاشی در افتاب انجام شده است.گیاه به رطویت احتیاج دارد ولی در افتاب غبارپاشی نکنید.برگهای از بین رفته را با کارد تیزی حذف کنید(پوشیدن دستکش را فراموش نکنید.برگها تیز هستند)
برگها حالت زنگ زدکی پیدا کرده اند: از مواد براق کننده ی شیمیایی استفاده نکنید،پارچه و یا اسفنج مرطوب برای تمیز نگهداشتن برگها مناسب تر است.
میوه ظاهر شده ولی برگها در حال خشک شدن هستند: کاملا طبیعی است،پاجوشها از این به بعد ظاهر شده و رشد خواهند کرد.بعد از اینکه گیاه مادری از بین رفت پاجوشها را جدا نموده و هر کدام را به یک گلدان کوچکتر منتقل کنید.
گیاه از قاعده ی برگها شروع به پوسیده شدن نموده و برگها میریزند :آبیاری زیاده از حد صورت گرفته است.اجازه دهید سطح خاک گلدان در فاصله بین دو ابیاری خشک شود سپس ابیاری کنید.در زمستان هفته ای یکبار و در تابستان هفته ای دو بار ابیاری کافی است.
سلام وقت بخیر واقعا از اینکه سایتتون رو اتفاقی دیدم خوشحالم خلی حس خوبی داره تقریبا سه ساعته میخکوب شدم رو سایتتون و بدون هدف از این گل به اون گل ممنون بابت سایت قشنگتون
سلام سایت خودتونه عزیزم 🙂
سلام : من آناناس رادرپوکه مدنی گذاشتم ریشه زده ودرکنار ش چندتا پاجوش می تونم همینطوری توی خاک بگذارم مشکلی پیش نمیاد باسپاس از راهنمایتون
سلام : ببخشید من دیدگاهها رامی خوندم وهم اونجاپیام فرستادم .بعد یادم آمد برگشتم تو صفحه اول آناناس درپوکه مدنی گذاشتم ریشه کردواز کنارش چندتاپاجوش یا جوانه زده می تونم به همین شکل در خاک بگذارم مشکلی پیش نمی یاد. باسپاس از راهنمایتون
سلام فاطمه جان خوبی؟ به همین راحتی از اب دربیارید و بزنید توی خاک
سلام ممنون از راهنمایتون من تو یک گلدان کوچک کاشتم آیا نیاز به گلدان بزرگ در حال حاظرداره یا نه باتشکر
Attachment
سلام جناب مهندس سجادی
خسته نباشید
در مورد گیاه آناناس می خواستم اگر وقت داشتید راهنمایی بفرمایید
این گیاه را من نزدیک به ۴ سال هست که از طریق تاج میوه آناناس کاشته ام، سال دوم گلدان آن را عوض کردم و سال سوم فقط سطح خاک آن را عوض کردم(چون در زمان تعویض قبلی دیدم آنچنان رشد ریشه ای نداشته بود گیاه)، خاک مورد استفاده هم هم خاک و کود آماده گلدان برند گیلدا بوده، تمام نکات رطوبت و غبار پاشی و آبیاری طبق دستور شما رعایت کردم، در فصل رشد بهار و تابستان هر ۲۰ روز یکبار با ۲۰-۲۰-۲۰ تغذیه کردم گیاه را، نور گیاه نور کامل پنجره جنوبی با ابتکار خودم که گذاشتمش روی یک چهارپایه که نمی دانم کار درستی بوده یا نه!
اما حالا مشکلی که هست بنظرم گیاه طراوت ابتدایی خودش را نداره و رنگ و رو پریده هستش به اضافه لکه های قهوه ای زیر برگ و کم بودن برگها به نسبت تصاویری که از گلدانهای دیگران در اینترنت دیدم، تا بحال هم میوه ای نداده و با این روال ظاهرا همچین قصدی هم نداره!
آیا شما نکته ای یا فوت کوزه گری برای این خانم/آقا ی آناناس ما دارید؟
Attachment
نمایه ای نزدیک تر جهت چکاپ
سلام فرزاد جان توی ایمیل بهت توضیح دادم داداش این قارچ زده پوسیدگی ریشه گرفته باید درش بیاری جراحیش کنین اگه برات ارزش داره ! تهویه هوا یادت نره ازین ببعد براش !!🍀
Attachment
سلام و خسته نباشید
ببخشید این لکه های روی بوته آناناس از چیه؟
گیاه بزرگی هم هست و الان داره برای بار چندم میوه هم میده، ممکنه به خاطر کهولت سن باشه؟
یا یه کاپتان یا کاربندازیم برای اطمینان پاش بریزیم؟
با تشکر
سلام عزیزم خوبی؟ این قارچ داره باید سم قارچکش کاربندزایم یا اکسی کلر مس بزنین بهش.
خیلی ممنون
ببخشید این قسمتهای قارچ زده رو باید جدا کنم؟
این جوری یه حجم زیادی از گیاه از دست میره، و هوا هم گرم شده، میترسم بدتر شوکه بشه
خیلی ممنون
ببخشید این قسمتهای قارچ زده رو باید جدا کنم؟
این جوری یه حجم زیادی از گیاه از دست میره، و هوا هم گرم شده، میترسم بدتر شوکه بشه.