سلام دوستان عزیز با گل زیبای کالانکوئه در خدمتتون هستم میخواستم یک گل محبوب رو بهتون معرفی کنم.این جنس دارای حدود ۱۲۰ گونه مختلف بوده که شامل گیاهان چندساله گلخانه ای است.گونه ای از این گل هرسال درشروع هوای خنک پاییز وارد بازار میشه و به خاطر طول عمر گل و مقاومت به خشکی و سرما ، تنوع گل بسیار محبوب هستش…. و بقیه گونه ها به خاطر ظاهر و مقاومت به خشکی به عنوان گیاهی گوشتی به فروش می رسد.گونه های این جنس به علت سهولت پرورش آنها و برگ های گوشتی و گل های زیبا، مورد توجه می باشد. چند گونه مهم این گیاه به شرح زیر است:
۱- K. tomentosa( کالانکوئه کرک دار): برگ های آن به طور متراکم با کرک های سفید کوتاهی پوشانده شده و کناره های آن نیز دارای لکه های قموه ای رنگ است. گل های این گیاه از نظر زیبایی در مقایسه با برگ ها در درجه دوم اهمیت قرار دارد.
۲- K. blossfeldiana: این همان گونه ی معروف کالانکوئه هستش که هوای خنک وارد بازار میشود ! بومی ماداگاسکار است. ارتفاع و گسترش آن حدود ۳۰ سانتی متر. برگ ها سبز روشن و گوشتی به شکل تخم مرغی پهن که لبه آنها به سمت بالا برگشته است. کاسه گل، ارغوانی مایل به سبز و جام گل ارغوانی است. گل های آن در رنگ های قرمز، نارنجی، صورتی، زرد و سفید وجود دارد. در شرایط روز کوتاه به گل می رود و به طور معمول فصل پیدایش گل از اوایل پاییز تا شروع هوای گرم است.متاسفانه این گونه وقتی وارد منزل بدون نور و بدون تهویه بشه گلهاش زود میریزن وگل نمیده اصلا ، باید توجه کرد این گل برای کنار پنجره باز ، تراس، بالکن و پشت پنجره و فلاور باکس مناسبه …
۳- (K. daigremontiana(syn. Bryophyllum daigremontiana: این گونه زنده زا است و قدیمیا بهش اشک تمساح میگن،و از طریق گیاهچه های کوچک که روی لبه برگ های آن تشکیل می شود افزایش می یابد.
K. pinnataوK. daigaraiاز دیگر گونه های کالانکوئه هستند که زنده زا می باشند. گیاهان زند زا گیاهانی هستند که از طریق غیرجنسی به خودی خود افزایش می یابند. روی هر یک از دندانه های برگ گیاه، عضو کوچکی از گیاه که در حقیقت یک رویان برگساری کوچک است، تشکیل می شود و در اطراف برگ ها این اعضاء به گیاهان شکل خاصی می دهند. رویان ها پس از پراکنده می شوندو در آنجا شروع به رشد و نمو می کنند.
گلدهی:گلدهی کالانکوئه (K. blossfeldiana) از اواسط پاییز تا شروع گرما است و به طور معمول در نخستین روز های پاییز جلب نظر می کند. کالانکوئه یک گیاه روز کوتاه است و برای شروع گل انگیزی، فقط به دو روز کوتاه (شب بلند) نیاز دارد. افزایش تعداد روزهای کوتاه منجر به افزایش تعداد گل آذین می شود.پس از گلدهی، می توان دوباره در منزل آن را به گل نشاند که باید ساقه را از محلی که گل ندارد هرس کرد و گلدان را در هوای خنک و روز کوتاه قرار داد.ولی اکثر ملت چون این قضیه رو بلد نیستن نمیتونن توی خونه به گل بیارن این گل زیبا رو ، و مجبورن دوباره برن بخرن، خوب عزیزم یاد بگیر این چیز ها رو دیگه …..
دما : دمای مناسب برای رشد کالانکوئه ۲۰-۱۸ است. در دماهای کمتر از 16 گلدهی به تأخیر می افتد و در دماهای بالاتر از 22 سرعت رشد در بعضی رقم ها کاهش و در برخی افزایش می یابد. در دمای 27 در همه رقم ها گلدهی به تأخیر می افتد.
آبیاری: بین دو آبیاری باید خاک خشک شود ولی به علت گلدار بودن و بیرون کاشتن متوسط روزانه آبیاری می شود. بهتر است قبل از آبیاری خاک رو چک کنید تا از ریزش گلها به خاطر اب زیاد جلوگیری بشه.
در تحریک گلدهی، از پوشش چادری تیره استفاده می شود. از آنجا که اگر این عمل در بعدازظهر شروع شود در زیر پوشش دما زیاد بالا می رود، بهتر است این عمل از ساعت ۷ بهداز ظهر شروع و در ساعت ۱۰-۹ صبح پوشش برداشته شود. در تابستان باید با پوشاندن سطح گلخانه شدت نور کاسته شود. نوسانات رطوبت خاک برای کالانکوئه باید کم باشد و خاک به طور یکنواخت مرطوب باشد. اگر در محیط کشت لکه هایی خشک باقی بماند رشد غیریکنواخت و گلدهی درهم و نامنظم خواهد بود. خاک باید ۵۰ درصد ماده آلی داشته باشد و از زهکشی خوبی برخوردار باشد، چون ریشه این گیاه افشان است. PHخاک باید 5/6-5/8 باشد. از کاربرد فسفر بیش از حد باید خودداری شود، چون باعث کاهش جذب عنصر روی می شود که مشکلات جدی را به دنبال دارد.
افزایش :افزایش کالانکوئه با قلمه ساقه و بذر به آسانی امکان پذیر است. گیاهان مادری که از آنها قلمه گرفته می شود باید در شرایط طول روز بلند پرورش یابند تا به حال رویشی باقی بمانند. قلمه انتهایی ساقه را که دارای چند جفت برگ بالغ است جهت افزایش بکار می برند. قلمه ها را پس از تهیه، به مدت ۳-۲ روز در گوشه ای قرار می دهند تا در محل بریدگی پینه تشکیل شود. سپس آنها را در محیط کشتی که دارای زه کشی و تهویه خوب باشد کشت می کنند. جهت ریشه دهی استفاده از تنظیم کننده رشد لازم نیست. کمترین رطوبت برای بستر کاشت لازم است و نباید زیاد آب داده شود. دمای مناسب برای بستر ۲۵-۲۱ است. در شرایط مناسب، از زمان کاشت قلمه تا گلدهی ۱۷-۱۳ هفته زمان لازم است. کاشت بذر در مورد برخی رقم ها که تفرقه صفات کمتری از خود نشان می دهند عملی است. بذر ها بسیار ریز هستند و از دی ماه تا تیر ماه کاشته می شود ولی برخی پرورش دهندگان در طول سال به تدریج بذرها را کشت می کنند تا قابلیت تولید در تمام طول سال را داشته باشند. بذر برای تندش نیاز به نور دارد، بنابر این نباید روی بذر پوشانیده شود. گونه های دیگر کالانکوئه از طریق پاگیاه و گیاهکهای اطراف برگ قابل افزایش است.راه بهتر برای برخی گونه ها استفاده از پیازچه هاییه که کنار برگ ها درمیاد و میوفته رو خاک و خودش همونجا سبز میشه.
ناهنجاری های فیزیولوژکی
دوستان عزیز ناتوانی در گلدهی، گلهای بدشکل و یا کاهش تعداد گل در گل آذین، در اثر دماهای خیلی بالا یا پایین ایجاد می شود. نور زیاد باعث ایجاد رنگ غیر عادی در برگ ها می شود و مقدار آنتوسیانین در برگ ها افزایش یافته و برگ ها با رنگ قرمز نامطلوبی ظاهر می شوند. اگر تعداد روز های کوتاه ناکافی باشد، گل آذین غیر عادی خواهد بود و براکته های پوسته ای کوچک، در گل بزرگ شده و مشابه برگ می شوند. این پدیده به نام فیلودی ( برگسانی) معروف است.
Attachment
ببخشید من قراره سوال بارونتون کنم ?
امروز صبح تو مدرسه یه گلدون دیدم که خوشم اومد یه برگ از گلش کندم آوردم تو خاک مرطوب کاشتم البته اطلاعی از نحوه رشدش ندارم چون اسمشم نمیدونم فقط امیدوارم رشد کنه. اگه ممکنه میشه اسمشو بگین و اینکه چطور میتونم یکی بکارم؟
سلام غزل جان مهندس زیاد وقت نمیکنه به سایت سزبزنه من تجربه اشتراک میذارم
عزیز جان اسم این برگ اشک تمساحه با بچه هایی که رویبرگ رشد میکنه میشهازش بچه گرفت وبزرگش کرد البته شایدم بابرگ برگیره گل زیادگوشت تلخی نیست از بچه های گروه کشاورزی شنیده بودم با افتادن هرجایی ازکیاه رو خاک میتونه به ی گیاه جدید تبدیل بشه
منم داشتم ولی نتونستم نگه دارم
میگم خوشبحالت عجب جایی درس میخونی ها ….. ما اونزمونا جرات نداشتیم کنار بوته های رز توحیاط بشینیم چه برسه به اوردن قلمه به خونمون ……..
خیلییی ممنونم ❤
راستش کسی تو مدرسه پیگیر گلدونا نیست کلی گیاه خوب دارن ولی نمیرسن بهشون
ولی مدرسه ما گلدون نداشت همش بوته رز ودرخت توت بود همش میگرفت به گوشه مانتومون وای……
ولی کاراموزی دانشگاه ی اتاق رو تو یه یترم کردم گلخونه اختصاصی یرگ میبردم گلدون میشد همش تو سه ماه ضاهر تاق شد گلخونه
مدرسه مامانم اینا هم پر گلدونه اخرهرسال وقتی ببینم کسی نیست دیگه به دادگلا برسه من میرم همش رو میارم خونمون 🙂
سلام ممنون از مطالب خوبتون
من یه گلدون گلدار خریدم که یخورده کوچیک لازمه گلدون بزرگتری تهیه کنم ؟ و اینکه اگر نور آفتاب در دسترس نبود چطوری میشه از نور مصنوعی استفاده کرد ؟
سلام.ممنون از لطف شما:)
گلدوون باید به نسبت گیاه کوچیک باشه تا رشد و گلدهی اتفاق بیفته.
لامپ کم مصرف رو فاصله ۳۰-۴۰ سانتی گیاه قرار بدید.
یک دنیا ممنون از راهنماییتون ??
Attachment
سلام وقت بخیر
من از این گل دارم اما چندوقته برگهاش ریز شده اند و ساقه های اون پوست میندازن
و ساقه ها نازک شده اند
لطفا راهنمایی کنید
سلام عزیزم خوبی شما؟ عدم تهویه هوا و نور کم باعث نازک و ریزتر شدن برگهامیشه ! همینطور گرمای داخل منزل هم مشکل ساز هست…شرایط رو بررسی کنید
Attachment
تصویر دیگری از این گل
Attachment
سلام.گل کالانکوئه من با وجود این که گلدهی داره ولی برگهاش داره زرد و خشک میشه.تهویه داره پشت پنجره جنوبی هم قرار داره.
چکارش کنم پر برگ بشه و برگهاش طراوت داشته باشن.
ممنون از وقتی که میزارین.
سلام عزیزم خوبی شما؟ ابیاری رو زیاد نکنید یا خیلی کم نباشه ! بین دو اب باید خاک خشک بشه همینطور هوای گرم اتاق باعث زردی برگ میشه و باید این گل رو توی تراس بذارید یا راه پله روشن ! توی اتاق خراب میشه
Attachment
سلام اقای مهندس. من چهار تا سوال ازتون داشتم.۱- به من یه اشک تمساح دادن، بالا بطور مشخص خیلی درباره اشک تمساح توضیح ندادین. گلدونش کوچیک باشه یا بزرگ؟ آب زیاد میخواد یا کم؟ بیرون بذارم یا تو خونه باشه؟ ۲_ برای قلمه زدن پاپیتال همینجوری ساقه رو توی خاک بکارم میگیره؟
Attachment
عکس اشک تمساحم
Attachment
سوال سومم: اسم این گیاه چیه؟ و چطوری باید ازش نگهداری کنم؟. توی آب بوده تازه کاشته شده. خودش خیلی سبز پررنگ و براق بود. طوریکه آدم فکر میکرد گل مصنوعیه.
برگ نعنایی
Attachment
۴- اسم این چیه؟ روش نگهداری شو میفرمایید!. از محبت هاتون هم بی اندازه متشکرم. من به شخصه خیلی چیزا ازتون یاد گرفتم ^__^
نوعی کاکتوس
راکتی / تخت
هرسال که بزرگتر بشه ی کفه به طبقش اضافه میشه هربار بخاین تکثیر کنید ی طبقه می برید میذارید تو ماسه خشک تمیز دوروز اب نمیدید روز سوم بببعد طبق اصولش نهایتا۵روز یبار ابیاری داره
موفق باشید 🙂