سلامی به گرمیه این تابستون با گرمای ۴۰ درجه خدمت همه ی بینندگان و بازدید ککنندگان همیشگی باغ شیشه ای.در خدمتتون هستم با معرفی یک گل خاص و محبوب که مشتریها و خاطر خواههای خاص خودشو داره.
دوستان اگه دنبال یک آلت قتاله،یا یک جور باتوم برای دعوا و یا آدم کشی با کاربرد های تزئینی برای منزل و تصفیه هوا و تولید اکسیژن میگردید من نخل ماداگاسکار روز بهتون معرفی میکنم!تعجب نکنید روی ساقه این گیاه تیغ های وحشتناکی وجود داره که میشه ازون به عنوان آلت قتاله یا تیزی ازش استفاده کرد.این گیاه با نام علمی Pachypodium از خانواده ی Apocynaceae یا همان خرزهره خودمان ،دارای 20 گونه که 15 تای اونا بومی سرزمین همیشه در صحنه ی ماداگاسکار هستش(البته از اسمش میشه فهمید) و بقیه بومی جنوب آفریقا هستند.بله دوستان این گیاه یک نوع ساکولنت به حساب میاد(کاکتوس نه) و در واقع گیاهی به شدت مقاوم در برابر سهل انگاری ها هستش که کشتنش واقعا سخت از نگهداریشه! من یه نخل رو به مدت 1 یکسال تو گلخونه نگهداری کردم به قیمت 300 هزار تومان ولی همکارمون لطف کردن به یک بنده خدایی که بوتیک داشت فروخت یک میلیون و دویست هزار تومان!! وقتی اومدم دیدیم داره واسه مشتری گلدونشو عوض میکنه و به این قیمت بهش انداخته حالم گرفته شد و سریع از گلخونه زدم بیرون!! یادتون باشه دوستان برای خرید گل و گیاه اونم تو این سطح از هر جایی خرید نکنید و حتما با یه آشنا برید خرید.خب بگذریم
این نخل دارای یک تنه ی کلفت که توی خودش آب ذخیره میکنه برای روز مبادا و دور تا دور تنه رو تیغ های چندتایی و خطرناک احاطه کردن اون هم برای روز مبادا 😎
در انتهای ساقه برگها وجود دارند که از بین اونها هم گلهای گیاه ظاهر میشن.
نیازها:
نور: این گیاه چون که بیابونی هستش و خیلی مقاوم میتونه ساعت ها نور مستقیم آفتاب رو تحمل کنه البته به عنوان کسی که تجربه ی کار با این گیاه رو داره عرض میکنم که فقط کسایی که نور زیاد دارن تو خونشون یا تراس یا گلخونه دارند بیان سراغ این گل و گرنه تو خونه ی تاریک یا اتاق تاریک جواب نمیده! و برگهای جدیدش سیاه میشن و میریزن و گیاهتون هم رشد نمیکنه!بزاریدش یه جا با آفتاب مستقیم جلو ی پنجره ی جنوبی توی اتاق پذیرایی یا اتاق خواب و انباری و حموم هم خواهشا نذاریدش.
آبیاری: با این که این گل بسیار مقاوم هستش خصوصا به کم آبی و توی تنه خودش آب ذخیره میکنه ولی بدونید این ذخیره ی آب برای روز مبادا هستش نه اینکه بذارید دائم از خودش مصرف کنه چون دراین صورت گیاه لاغر میشه و برگهاش میپیچند خصوصا توی آفتاب شدید.هفته ای دو بار سیراب بشه کافیه،توجه کنید گفتم سیراب بشه نه اینکه دور لبشو خیس کنید تا هفته ی بعد آب قشنگ از زیر گلدونش بزنه بیرون.حتما ته گلدون رو سوراخ کنید تا آب اضافی ازش بریزه بیرون.وگرنه خدای نکرده میگنده ریشه ها.آبیاری بیش از حد هم باعث زردی و ریزش برگها میشه.در فصل زمستون هم که گیاه خوابه باید آبیاری رو به هفته ای یکبار کاهش داد
رطوبت : به رطوبت و به این طور سوسول بازیا اعتقادی نداره.
دما: این گیاه بیابونی از ۱۰ درجه تا ۴۰ ،۵۰ درجه سانتی گراد میتونه تحمل کنه و دیگه دمای توخونه براش مهم نیست
آفت ها :نسبت به آفت ها مقاوم هستش ولی آفت رایج این گیاه شپشک آردآلود که دیگه سرقفلی برای همه ی گلهاست و کنه هم میتونه مشکل ساز بشه.که هر دوشون با یه سم کونفیدور و آبامکتین با هم از بین میرند.
تغذیه و کود: در فصل رشد بیشتر به آب تنگ ماهی یا آکواریوم نیاز داره یعنی اینها بهتره تا کود و ماده شیمیایی.یا میتونید از کود ورمی کومپوست روی سطح خاک بریزید تا به مرور مواد غذایی آزاد بشن.
گلدهی: فقط گیاهان بالغ و حدود ۱.۵ متر به بالا گل میدن اونم توی فصل بهار تا تابستان که از بذرش باید به نحو احسن استفاده کرد.
نکته : این گیاه در فصل خواب یعنی نیمه دوم سال برگهای خودشو از دست میده و به خواب زمستانی میره و باید تو این مدت آبیاری رو نصف و کودهی رو متوقف کنید و کاهش بدید تا دوباره با شروع بهار و افزایش نور و دما برگ ها سبز میشن و گیاه دوباره شروع به رشد میکنه و اون موقع آبیاری رو افزایش بدید.
خاک : بهترین خاک برای این گل خاک کاکتوس و یا یک خاک سبک هستش که زود آبو رد کنه.ترکیب ماسه و خاک برگ و کود و شلتوک برنج و خاک باغچه ترکیب خوبی میتونه باشه واس این گل.
تکثیر:دوستان تکثیر این گل راحت نیست اولا که معمولا با بذر تکثیر میشه بذر هم که حدو یک ماه طول میکشه تا سبز بشه و تازه با زود کاشته بشه تا قوه نامیه خودشو از دست نده! بذر هارو باید یک روز در آب گرم غوطه ور کنید تا راحت تر سبز بشن ولی بعضی ها به محض سبز شدن تنه جوش روی ساقه سریع از فرصت استفاده کرده و اونو قلمش میزنند باید بزارید یکی دو روز ته قلمه خشک بشه و کالوس ببنده و بعد بکنیدش توی ماسه شسته شده ی خیس در جایی سایه بدون آفتاب و منتظر بمونی تا قلمه بگیره.قلمه ریشه هم در فصل خواب گیاه میشه تهیه کرد و همینطور با پیوند ارقام مختلف روی پایه Pachypodium lamerei هم میشه گیاه رو تکثیر کرد
تعویض گلدان : هر دو یا سه سال یکبار گلدان گیاه رو باید یک سایز بزرگتر تعویض کنید.ریشه های بیرون زده از زیر گلدون هم علامت خوبی برای این تعویض هستش.
Attachment
سلام آقای سجادی ممنون از سایت مفیدتون
این نخل رو من چند روزه که گرفتم هنوز هم آبیاری نکردم .چند تا از برگای پایینی زرد و سیاه شده چیکارش کنم؟؟ کنار پنجره پشت به قبله هستش آفتاب نداره ولی نور و تهویه هوا داره
دو تا نخل کوچیک هم دارم که تو زمستون خزون کردن ولی هنوز هیچ جوونه ای نزدن.این طبیعیه؟؟
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
Attachment
آقای سجادی لطفا کمکم کنید
نخلم برگاش زرد و سیاه شده چیکارش کنم
Attachment
سلام.این نخل رو من یه ماهه خریدم.برگهای پایینش کم کم زرد شدن و ریختن.الان هم از مسافرت اومدم دیدم سر برگهای جدیدش این طوری پژمرده شدن و حالت چسبندگی دارن.دلیلش چیه به نظرتون؟؟؟
آقای سجادی لطفا جواب بدید.سوالم بالاتره
سلام عزیزم خوبی شما؟ افت زده باید یه سم کونفیدور و سم سبزو سفید قارچکش رو با هم بهش بزنید همینطور توی خاکش بزنید تا ریشه نپوسه ! نورش رو کامل زیاد کنید بین دو اب خاکش خشک بشه و تغذیه کنید با کودای کاکتوس تا درست بشه ، به پوسیدگی ریشه خیلی حساسه ! باید نورش و تهویه هواش خوب باشه
گلفروشی بهم سم سوین داد.البته من سوالمو اینجا گفتم شما دیر جواب دادید.این سم چطوره آقای سجادی؟
سلام و تشکر نخل. من هنوز برگ در نیاورده طبیعیه؟؟؟
Attachment
سلام ,,برگای بالایی و پایینی نخلم سالمن ولی وسطیا این شکلی زرد میشن میریزن,شرایط نگهداری هم هفته ای دوبار ابیاری
نورپنجره جنوبی
سلام عزیزم خوبی شما 🙂 یه سم قارچکش بهش بزنید تا از پیشرفت این مشکل جلوگیری بشه تهویه و نور رو حتما زیاد کنید و بین دو اب باید خاک خشک بشه !
سلام خسته نباشین علت رزد شدن برگای ماداگاسکارم چیه
یکی دوتا برگاش ررد شده
درصورتی ک نوش و ابدهیش خوبه
سلام
زرد شدن برگهای پایینی ماداگاسکار به خاطر کم ابی هستش تو این فصل هفته ای دو مرتبه ابیاری کنید
Attachment
سلام
ببخشید من ی نخل ماداگاسکار دارم
خاکش رو عوض کردم گلدونش رو هم عوض کردم جاش ه خوبه نور زیاد داره و آبدهی ش هم خوبه ولی چندماه هرچی برگ میده هم خودش هم بچه ش اینجوری سر برگاشون سیاه میشه و به مرور خشک میشه و میندازه برگهاش رو
گلم کچل شده چیکارش کنم خیلی صبر کردم ولی درست نمیشه رشد داشته ولی برگ هاشو نگه نمیداره
لطفا راهنماییم کنید ممنون میشم
سلام
نخل برگهاش خزان داره و طبیعی ریزش برگهاش ولی دلیل سیاهی برگها ابیاری نامنظم و وجود قارچ هستش هفته ای دو مرتبه بهش اب بدید و با قارچکش کاربندازیم اسپره کنید
سلام خسته نباشید نخل ماداگاسکار من برگهای قدیمیش داره میریزه و برگهای جدیدش سیاه میشه جاش رو به آفتابه و آبیاریش هفته ای دوبار هستش.ممنون میشم راهنماییم کنین
سلام گل من خوبی شما؟ یه سم کاپتان تهیه کنید و توی خاکش بدید و روش اسپری کنید ، ابیاری رو کمتر کنید وقتی زیر خاک خشک شد اب بدید بهش ! ریشه داره میپسه برای همین سیاه میکنه برگ جدید رو !
Attachment
سلام خسته نباشید نخل ماداگاسکار من برگهای قدیمیش داره میریزه و برگهای جدیدش سیاه میشه جاش رو به آفتابه و آبیاریش هفته ای دوبار هستش.
Attachment
سلام……من به نخل ماداگاسکارم کمی سم مانکوزوب زدم ولی هم کم ردم و هم این ک سم رقیق بود خاک ش هم خوبه نورش هم زیاده ولی نمیدونم مشکلش قارچیه یا از سمی ک زدم؟
سلام عزیزم خوبی شما؟ مشکل قارچی بوده کار خوبی کردید سم زدید حالا باید تغذیه کنید و برگای خراب رو بکنید از ته تا بیماری بیشتر نشه ! توی خاکشم کاش سم میزدید !