سلام عرض شد خدمت همه دوستان و بازدیدکننده های محترم باغ شیشه ای. بنده سجادی، کارشناس ارشد گیاهان زینتی و باغ گیاه شناسی ملی ایران هستم در خدممتون این مقاله رو برای دانشجوها نوشتم پس لطفا اگه دانشجوی کشاورزی نیستید نخونیدش ۱۲۸۵۷۸; دوستان بحث شناسایی درخت سرو بحث مهمیه چون تشخیصش دقت و تخصص لازم داره تو این مقاله من قشنگ براتون روشن کردم فرقشون رو تا راحت سرم ها رو بشناسید البته اونایی که توی خیابون و پارک میبینید. ما از اول بهمون یاد دادن که درخت سرو همیشه سبزه و نماد استقامت و صبر و ازین صحبت هاست ولی ما درخت سرو خزان کننده ها هم داریم!! حالا عکسشو بهتون نشون میدم که اتفاقا یکی از زیباترین درخت های خلقت میشه نام داد بهش. این جنس ازخانواده سروها بوده وبومی منطق مدیترانه ای مثل جنوب اروپا و غرب آسیا است دارای برگهای فلس مانندو بسیار پرتراکم و رنگی سبز تیره هستند(یکی از فرق هاش با درخت کاج که سوزن دار هستش).این درختان عادت رشد ستونی مانند دارندونهایتا ارتفاع آنها تا ۳۰وقطر این درخت از۱ متر تجاوز میکندبیشتر برای طراحی ویلاها مناسب نمیباشند و کاربرد آن در فضای سبز تاکیید و نقاط کانونی و یا قاب کردن مناظر است از آنجایی که از نظر بصری نگاه را به سمت بالا میبرند پس کاشت آن جلوی درب ورودی برج ها برای تاکیید بر به اصطلاح عظمت برج توصیه میگردد.همچنین به عنوان بادشکن در اطراف مزارع و باغها میتوان ازآنها بهره جست.البته عنایت بفرمایید که لاوسون و کامیس پاریس جز شبه سروها هستند ونباید با این ها مقایسه بشه.
نیازها:
دما:به سرما مقاوم است و مشکلی ایجاد نمیکند(به غیر از سرو دارتالاب یا تاکزودیوم که خزان کننده هستش)
نور: این گیاه به آفتاب کامل نیازدارد و سایه را تحمل نمیکندولی در صورت کاشت در گلدان باید در سایه آفتاب قرار گیرد
آبیاری:بخاطر ساختارفلس مانند برگها و ریشه های عمیق آن به خشکی مقاوم میباشدو در صورتی که باران خاک را به خوبی خیس نکرده باشد باید آبیاری شود البته نه زیاد چون باعث پوسیدگی ریشه میشود.یکی دوسال اول کاشت نهال آبیاری منظم برای استقرار بهترگیاه توصیه میشود!!!
رطوبت:رطوبت محیط برای ان کافی است
خاک:در هر نوع خاکی با واکنش اسیدی یا قلیایی به شرط زهکشی خوب رشد میکند
گلدهی: این گیاه یکپایه میباشد یعنی گلهای نروماده جدا از هم ولی روی همان گیاه میباشندو گلدهی در ماهای دی ماه تا بهمن ماه میباشد
تکثیر: با قلمه یا خوابانیدن تکثیرمیشود و گاهی هم به عنوان پایه برای پیوند سخت ریشه زاها استفاده میشود
آفات و بیماریها: این گیاه به کنه بسیار حساس است و در خاک های با زهکشی ضعیف دچار پوسیدگی ریشه میشود همچنین بیماری شانکر از بیماریهای خطرناک این درخت است
تغذیه: در صورت کاشته شدن در گلدان با کودهای کامل آنرا تغذیه کنید و در باغچه نیازی به این کار نیست
گونه های مهم در جنس Cupressus :
۱.سروناز یا سرومعمولی C.sempervirens var.Cereiformis:
یکی از رقم های جنس سرو میباشد که مشخصه ی اصلی آن شاخه ها با زاویه ۸۰ الی ۱۰۰ درجه از تنه اصلی قرار میگیرند و تاج به شکل مخروط قرار میگیرد و سر آن روبه بالاست.چوب خیلی باکیفیتی دارد و از ان در نجاری،ساختمان سازی،سقف کوبی،قفسه های چوبی استفاده میشود و معولا در شمال ایران بیشتر کشت و کار میشود.
۲.سرو زربین یا C.sempervirens var.Horizontalis:
ارتفاع آن معمولا ۱۰ الی ۱۵ متر میرسد.تاج سروناز از سرو زربین و از سروشیراز باریک تر است (باغ شیشه ای: سروشیراز شکم دارد و شروع شاخه ها نزدیک به طوقه تنه درخت است!!)و شاخه های ان هم معمولا کوتاه است وشاخه های اصلی آن هم از پایین طوقه تا بالا همه به موازات تنه اصلی میباشد
۳.سروشیراز یا :C.sempervirens var.Fastigiata
درختي است مخروطي شكل و نوك تيز، بلند و باريك، كه تا سطح زمين پوشيده از برگهاي متراكم به رنگ سبز تيره است.داراي تنه باريك به رنگ قهوه اي مايل به خاكستري است . حالت رشد و شاخه هاي بسيار متراكم دارد .
۴: سرو نقره ای یا سرو سیمین Cupressus arizonica:
سرو سيمين يا نقره اي از مقاومترين گونه هاي سوزني برگ جهان است كه دامنه وسيعي از شرايط اكولوژيكي رويشگاهها را تحمل مي كند . زيستگاههاي طبيعي آن كوههاي خشك وصخره اي ايالت آريزوناي آمريكا است .
۵-سرو دارتالاب یا Taxodium disticum:
این درخت سرو آندمیک ایالات متحده بوده و توی دهه ۸۰ وارد ایران میشه و توی باغ گیاه شناسی ملی ایران کاشته میشه ولی هنوز نتونستیم بذرشو توی ایران بکاریم یعنی جوونه نزده.ایشالا روزی بتونیم بومیش کنیم و توی خیابونا فقط دارتالاب بکاریم واقعا سرو قشنگیه توی فصل رشد سبز و توی هوای سرد به رنگ شرابی در میاد و آخر خزون میکنه….
درود بر شما
من متاسفانه شغل و تخصصم از رشته شما فاصله زیادی داره ولی واقعا به محیط زیست علاقمند هستم . من شغلم ساخت و ساز هستش و برای طراحی نقشه پروژه جدیدم به راهنمایی شما احتیاج دارم.
ما داخل حیاط ملک مورد نظر یه درخت کاج داریم میخوام بدونم برای گود برداری اگر از فاصله یک متری درخت اقدام کنم باعث خشک شدن درخت میشم یا نه؟
سلام دوست خوبم
بسته به نوع کاج داره اگه کاج بالای ۵ سال باشه حتما ریشه تا یک متر رسیده
سلام . دو کاج لاوسون دارم در کازرون هستم . نزدیک شیراز است . از پایین دارند زرد و خشک میشند . علت چیه؟
سلام
زردی کاج لاوسون در این فصل از کمبود ابیاری و یا وجود قارچهای پارازیت روی گیاه هست اگه ابیاری مناسب هست از قارچکش سیستمیک برای کاج استفاده کنید.
سلام تفاوت سرو ناز با سرو شیراز چیه
سلام عزیزم خوبی شما؟ ببینید سرو شیراز باریک و کشیده میره بالا و رشد میکنه ولی سرو ناز کمی شکم داره از پایین 🙂
سلام
به کمکتون نیاز دارم
درختان سرو پارک شهر گرگان در حال خشک شدن هستند
پای این درختان چمن کاشته شده و هر روز آبیاری میشه
خاک بسیار سفت شده
آیا این موارد میتونه باعث خشک شدن این درختان بشود
سلام
اگه سرشاخه ها خشک میشه علتش سوسک چوبخوار هستش
سلام وقت بخیر
واسه کاشت سرو شیراز چقد فاصله باید باشه بین هر دو درخت و این ک چقد باید گود بشه چاله ها ؟؟؟
سلام عزیزم خوبی شما؟ ببینید باید دومتر فاصله بذارید و توی دو سمت درخت باید دوتاسورا ۴۰ سانتی دربیاد و توی هرکدوم یک کیلو کود ریخت !
سلام
تو حیاط خونه ما دو تا باغچه ۳*۳ متر قرار داره بینش هم داربست انگور
عمق خاک کمتر از نیم متر هست
زیرش تقریبا سنگیه لطفا راهنمایی کنید دو تا درخت مناسب بکارم
قبلا سیب و زرد آلو هم بوده که به مرور خشک شدن و یه بادام کوهی که هنوز هم هست و میوه نمیده و شته هم داره تابستون
ولی نتونستم از ریشه درش بیارم
نهاوند هستم و تقریبا سردسیره.
عمق بیشتری رو برای درخت باید کند یا درختای کم رشد تری رو بکارم
ممنون.
سلام عزیزم خوبی شما؟ باید عمق یک متری برای درخت بکنید با این عمق فقط گل فصلی و یه گل رز عالی میشه با هوای سرد اونجا ، ولی عمق بیشتر میشه درختان بیشتری هم کاشت.
سلام برای بادشکن در فاصله ۵ متر گلخانه سرو شیراز خوبه یا نقره ای ؟؟میخام زود هم رشد کنه و مقاوم به باد هم باشه
سلام عزیزم خوبی شما؟ سرو شیرایز بهتره چون نقره ای پپیوندی هست و ممکنه بشکنه ! ولی شیراز خوبه.
سلام یه درختچه سی چهل سانتی سرو عیدی جلو در حیاط تو خیابون کاشتم ولی تا الان رشدی نداشته یکم هم برگاش زرد شده البته دورشو پوشونده بودم واسه اینکه نکننش میتونم واسه بزرگتر شدنش از همون کود اهن و هیونیک اسید استفاده کنم؟؟تشکر
چ دورود بر شما.در مورد تاکسیدیوم که میگین دهه ۸۰ وارد شده وهیچ بذری ازش در نیامده باید عرض کنم در اطراف استخر لاهیجان درختان تاکسیدیوم با ارتفاعی بیش از ۱۵متر و قطر ۵۰سانت موجوده و اینکه حداقال بنده در ۱۵سال پیش ۲ نهال خودرو این درختان زیبا رو که به طور طبیعی اطراف ساختمانی در آمده بودند رو جابجا کرده و الان بالای ۶ متر ارتفاع دارند.پس بعید میدونم که این درخت تا حال بومی لاهیجان نشده.اون نهال در اون روز حدود ۱۰سانت ارتفاع داشت.محض اینکه نگین اونو کسی کاشته بوده.و در اطراف یک ساختمان مخروبه اومده بود بالا.
سلام عزیزم خوبی شما؟ درود بر شما راستش میدونستم توی شمال رویش داره ولی اینکه خودرو سبز بشه برام جالب بود :)) ممنون از توضیحتون
سلام
سروهای بزرگ مثل سرو ابر کوه از کدام نوع سرو هستند
ممنون
سلام عزیزم خوبی شما؟ جز سروهای شیراز دسته بندی میشه