درختچه ۱۷۸ دیدگاه
نگارنده: باغ شیشه‌ای در تاریخ: ۳۰ شهریور ۱۳۹۲

معرفی درخت سرو

سرو

نام انگلیسی

cypress

نام علمی

Cupressus

فارسی رایج

سرو

فارسی اصیل

سرو

معیار زیبایی

برگ

رنج قیمت

40000

از خانواده

cupressaceae

خاستگاه

نیم کره شمالی

سلام عرض شد خدمت همه دوستان و بازدیدکننده های محترم باغ شیشه ای. بنده سجادی، کارشناس ارشد گیاهان زینتی و باغ گیاه شناسی ملی ایران هستم در خدممتون این مقاله رو برای دانشجوها نوشتم پس لطفا اگه دانشجوی کشاورزی نیستید نخونیدش &#۱۲۸۵۷۸; دوستان بحث شناسایی درخت سرو بحث مهمیه چون تشخیصش دقت و تخصص لازم داره تو این مقاله من قشنگ براتون روشن کردم فرقشون رو تا راحت سرم ها رو بشناسید البته اونایی که توی خیابون و پارک میبینید. ما از اول بهمون یاد دادن که درخت سرو همیشه سبزه و نماد استقامت و صبر و ازین صحبت هاست ولی ما درخت سرو خزان کننده ها هم داریم!! حالا عکسشو بهتون نشون میدم که اتفاقا یکی از زیباترین درخت های خلقت میشه نام داد بهش. این جنس ازخانواده سروها بوده وبومی منطق مدیترانه ای مثل جنوب اروپا و غرب آسیا است دارای برگهای فلس مانندو بسیار پرتراکم و رنگی سبز تیره هستند(یکی از فرق هاش با درخت کاج که سوزن دار هستش).این درختان عادت رشد ستونی مانند دارندونهایتا ارتفاع آنها تا ۳۰وقطر این درخت از۱ متر تجاوز میکندبیشتر برای طراحی ویلاها مناسب نمیباشند و کاربرد آن در فضای سبز تاکیید و نقاط کانونی و یا قاب کردن مناظر است از آنجایی که از نظر بصری نگاه را به سمت بالا میبرند پس کاشت آن جلوی درب ورودی برج ها برای تاکیید بر به اصطلاح عظمت برج توصیه میگردد.همچنین به عنوان بادشکن در اطراف مزارع و باغها میتوان ازآنها بهره جست.البته عنایت بفرمایید که لاوسون و کامیس پاریس جز شبه سروها هستند ونباید با این ها مقایسه بشه.

نیازها:

دما:به سرما مقاوم است و مشکلی ایجاد نمیکند(به غیر از سرو دارتالاب یا تاکزودیوم که خزان کننده هستش)

نور: این گیاه به آفتاب کامل نیازدارد و سایه را تحمل نمیکندولی در صورت کاشت در گلدان باید در سایه آفتاب قرار گیرد

آبیاری:بخاطر ساختارفلس مانند برگها و ریشه های عمیق آن به خشکی مقاوم میباشدو در صورتی که باران خاک را به خوبی خیس نکرده باشد باید آبیاری شود البته نه زیاد چون باعث پوسیدگی ریشه میشود.یکی دوسال اول کاشت نهال آبیاری منظم برای استقرار بهترگیاه توصیه میشود!!!

رطوبت:رطوبت محیط برای ان کافی است

خاک:در هر نوع خاکی با واکنش اسیدی یا قلیایی  به شرط زهکشی خوب رشد میکند

گلدهی: این گیاه یکپایه میباشد یعنی گلهای نروماده جدا از هم ولی روی همان گیاه میباشندو گلدهی در ماهای دی ماه تا بهمن ماه میباشد

تکثیر: با قلمه یا خوابانیدن تکثیرمیشود و گاهی هم به عنوان پایه برای پیوند سخت ریشه زاها استفاده میشود

آفات و بیماریها: این گیاه به کنه بسیار حساس است و در خاک های با زهکشی ضعیف دچار پوسیدگی ریشه میشود همچنین بیماری شانکر از بیماریهای خطرناک این درخت است

تغذیه: در صورت کاشته شدن در گلدان با کودهای کامل آنرا تغذیه کنید و در باغچه نیازی به این کار نیست

گونه های مهم در جنس Cupressus :

۱.سروناز  یا سرومعمولی  C.sempervirens var.Cereiformis:

یکی از رقم های جنس سرو میباشد که مشخصه ی اصلی آن شاخه ها با زاویه ۸۰ الی ۱۰۰ درجه از تنه اصلی قرار میگیرند و تاج به شکل مخروط قرار میگیرد و سر آن روبه بالاست.چوب خیلی باکیفیتی دارد و از ان در نجاری،ساختمان سازی،سقف کوبی،قفسه های چوبی استفاده میشود و معولا در شمال ایران بیشتر کشت و کار میشود.

زربین

زربین

۲.سرو زربین  یا C.sempervirens var.Horizontalis:

ارتفاع آن معمولا ۱۰ الی ۱۵ متر میرسد.تاج سروناز از سرو زربین و از سروشیراز باریک تر است (باغ شیشه ای: سروشیراز شکم دارد و شروع شاخه ها نزدیک به طوقه تنه درخت است!!)و شاخه های ان هم  معمولا کوتاه است وشاخه های  اصلی آن هم از پایین طوقه تا بالا همه به موازات تنه اصلی میباشد

سرو ناز

سرو ناز

۳.سروشیراز یا :C.sempervirens var.Fastigiata

درختي است مخروطي شكل و نوك تيز، بلند و باريك، كه تا سطح زمين پوشيده از برگهاي متراكم به رنگ سبز تيره است.داراي تنه باريك به رنگ قهوه اي مايل به خاكستري است . حالت رشد و شاخه هاي بسيار متراكم دارد .

سرو شیراز

سرو شیراز

۴: سرو نقره ای یا سرو سیمین Cupressus arizonica:

سرو سيمين يا نقره اي از مقاومترين گونه هاي سوزني برگ جهان است كه دامنه وسيعي از شرايط اكولوژيكي رويشگاهها را تحمل مي كند . زيستگاههاي طبيعي آن كوههاي خشك وصخره اي ايالت آريزوناي آمريكا است .

سرو نقره ای

سرو نقره ای

۵-سرو دارتالاب یا Taxodium disticum:

این درخت سرو آندمیک ایالات متحده بوده و توی دهه ۸۰ وارد ایران میشه و توی باغ گیاه شناسی ملی ایران کاشته میشه ولی هنوز نتونستیم بذرشو توی ایران بکاریم یعنی جوونه نزده.ایشالا روزی بتونیم بومیش کنیم و توی خیابونا فقط دارتالاب بکاریم واقعا سرو قشنگیه توی فصل رشد سبز و توی هوای سرد به رنگ شرابی در میاد و آخر خزون میکنه….

سرو دارتالاب

سرو دارتالاب

باغ شیشه‌ای
و بوی باغچه را ، باد، روی فرش فراغت نثار حاشیه صاف زندگی می کرد. و مثل بادبزن ، ذهن ، سطح روشن گل را گرفته بود به دست و باد می زد خود را ......
پیشنهاد شاعر...

از سواد کعبه چون آهو رمید

ناوک صیاد پهلویش درید

شد پریشان برگ گل چون بوی خویش

ای ز خود رم کرده باز آ سوی خویش

دیدگاه های شما

178 پاسخ به "معرفی درخت سرو"

  1. ستار گفت:

    درود برشما و سپاس فراوان از دانسته‌های سودمندتون که در اختیار همگان قرار میدهید تازگیها در فضای مجازی جنبشی راه افتاده علیه سوزنی برگها به ویژه کاج که میگن اکسید نیترات تولید میکنه، خاک اطراف خودش رو اسیدی میکنه که سبب میشه هیچ گیاه دیگه ای نتونه کنارش رشد کنه، آب رو به اعماق زمین میکشونه و سبب خشکی بیشتر میشه و…….میخواستم از شما خواهش کنم پس از دیدن همه آسیبهایی که در سایتهای گوناگون نوشته شده کاجها به محیط زیست میزنن یک پژوهش انجام بدین و نتیجه رو منتشر کنید تا اگه درست نیست مردم تهران شبانه به نابودی درختان تازه کاشته شده کاج نپردازند همچنین دیدگاهتون در مورد اینکه برای تهران درختان سوزنی برگ بهتر هستند یا پهن برگ مثل چنار بفرمایید.

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام گل من خوبی شما؟ یه ادم احمقی که اسم نمیبرم پای تریبون چرتو پرت گفته که هیچ اشنایی با این درخت نداره ، درخت کاج ریشش به عمق میره به دنبال اب و اب خودش رو به صورت دیمی تامین میکنه ، ( اب رو به عمق چطوری میتونه ببره؟؟ ) درخت گردو ، بلوط و چندتای دیگه هم به خاطر دارا بودن خاصیت آللوپاتیک چیزی پاشون در نمیاد!! ایا باید گردو و بلوط رو هم از ته برید؟! نیترات اکسید از نظر علمی معنی نداره ، کاج ها ۲۵ لپه ای هستند و بسیار دانه های مقوی دارند که پرنده ها ازش میخورن و به حیوانات سود میرسونه ! همینطور گونه ی کاج چلغوز میوه هاش کیلویی ۹۰ هزار تومن قیمت داره !!! این درخت همیشه سبزه و عایق حرارتی و عایق صدا در تهران در فصول مختلف هستش! الان کاجها جز قدیمی ترین گیاهان کره زمین و همینطور گرون قیمت ترین گونه های زینتی توی فضای سبز در دنیا هستند و ارزش غذایی و اکولوژیک بالایی دارند ، همینطور چوب درخت کاج یکی از صادرات های روسیه و اسکاندیناوی هست!!! توی ایران این مسایل حاشیه رو یه سری ادمای داعشی صفت نسبت میدن

  2. - گفت:

    سلام
    یک درخت سرو و یک درخت کاج حدودا ۷۰ ساله داریم. ۳ سال پیش هردو تا نیمه سوختند و الان فقط تنه و شاخه برایشان مانده. میتوان این دو را احیا کرد تا دوباره سبز شوند؟
    ممنون

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام گل من خوبی شما؟ بله میشه کافیه درخت رو تا جای سالم هرس کنید و زخمش رو چسب هرس بمالید و از پایین هم با کود فسفره تغذیه کنید اسیدهیومیک هم بدید تا درست بشه به مرور

  3. الیاس گفت:

    سلام
    برای حیاط خونه ای در روستای کویری در جنوب شرق اصفهان،به نظرتون سرو شیراز جواب می ده.تقریبا هفته ای یک بار آبیاری داریم

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام بله سرو شیراز عالیه ! همینطور پالونیا هم خوبه. انواع جونی پروس ،، تویا ، کامیس و غیره..

  4. علی فیروزی گفت:

    سلام جناب سجادی
    خسته نباشید
    تو برف چند روز پیش تو منطقه کردان سروهای ناز ما بخاطر بارش سنگین خم شدن و زیر برف رفتن البته الان اوردیمشون از زیر برف بیرون اما حالت دفرمگی و یخ زدگی پیدا کردن خواستم ببینم امیدی بهشون هست؟ چون دوساله و کوچیک بودن
    همینطور تعدادی از لاوسون ها از کمر شکسته شدن اینها بازم میتونن عمودی رشد کنن؟
    درختای تویا و سرو الودی ها هم چون روشون برف زیادی بود حالت یخزدگی و دفرمگی پیدا کردن
    بنظرتون اینا امسال کارشون تمومه یا میتونیم بهشون امیدوار باشیم؟
    ممنون از توجهتون

  5. محمد گفت:

    درود بر شما.بسیار خوشحالم که با سایت خوبتون آشنا شدم. پرسشی دارم، ما در یکی از روستاهای نوبران (از شهرهای ساوه) درختکاری نسبتا بزرگی داریم که جنگل نام گرفته از گذشته، بخش بزرگی از این جنگل با درخت چنار تبریزی پوشیده شده و آب خوبی هم داره. می خواستم از شما بپرسم میشه به جای تبریزی درخت سرو شیراز کاشت توی جنگل؟
    سپاسگزارم

  6. یدی گفت:

    سلام و احترام.بنده بر روی گیاهان نگارگری کار می کنم.این همون سرو شیراز هست؟می خواستم بدونم خاستگاه این گیاه کجا هست؟جالبه که این گیاه سرو شیراز نام داره، اما توی نگاره های شیراز این درخت وجود نداره.

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام عزیزم خوبی شما؟ این درخت سرو شیراز بومی مناطق مدیترانه هستش مثل جنوب ایتالیا ، ترکیه و فلسطین و ایران و ما ایرانیا به نام سرو شیراز میشناسیم که روی نگاره های تخت جمشید عکسش هست.

  7. علی گفت:

    سلام..منم یه سرو نقره ای دارم ..میگن خاک خونه را اسیدی میکنه.و هیچ گیاهی زیرش رشد نمیکنه.و هوای حیاط را سمی.و الرزی زا و حسلسیت زاست ایا درسته..ضمنا ایا بریدن این درخت که الان ۱۰ ساله تو خونه منه گناه نداره…ایا میشه طوری منتقل کرد که نخشکه…

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام عزیزم خوبی شما؟ درخت سرو درخت درخت مقدس ما ایرانیاست از زمان تخت جمشید تا الان !! این حرفا همش خرافاته که به تاریخ ایران ضربه بزنن ! درخت رو نبرید بذارید اسفند ماه جابجا کنید ولی ریسکش بالاست..

  8. صحرا گفت:

    سلام
    ما تو آپارتمان زندگی می کنیم. میشه یه درخت معرفی کنید تو باغچه بذاریم که کم کم به طبقه ۷ هم برسند (۲۰ متر مثلا 🙂 )
    ترجیحا سرعت رشدش هم خوب باشه
    منطقه مون هم گرم و خشکه

  9. soheil گفت:

    درود بر شما مهندس و ممنون از سایت خوبتون
    امکان داره بفرمایید سرو شیرازی همون سرونازه یا با هم تفاوت دارند؟ و رقمی که به صورت قلمی و خوش فرم میره بالا کدومشه

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام عزیزم خوبی شما؟ سرو شیراز با سرو ناز فرق داره سر ناز کمی شاخه ها باز ترن ولی خیلی شبیه هم هستند و خیلیا اشتباه میگیرن

  10. تا گفت:

    سلام جناب مهندس، ما یکسری درخت از نوع سرو نقره ای داریم که عمرشون در حدود ۳۵ تا ۴۰ سال است، این درختان قسمت های پایین بدنشون عموما شاخه هاشون برگی نداره و به قول معروف لخت و فقط قسمت های بالایی هستند که برگ دارند به نظر شما این درختان آفت دارند یا نه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محصولات فروشگاه

تست یکتشت

تست یک

باغ شیشه ای - جامع ترین ژورنال گل و گیاه ایران - سایتی برای با کلاس ها

باغ شیشه ای

برای عضویت دركانال تلگرامی باغ شیشه ای کلیک کنید