این گیاه بومی مناطق چین و سیبری میباشد. زردآلو از لحاظ احتیاجات به آب و هوایی شبیه هلو بوده و از درختان مناطق معتدل گرم بشمار میآید و سرماهای شدید زمستان را نمیتواند تحمل کند.
نیاز سرمایی زردآلو، کمتر از هلو بوده و برای خاتمه استراحت جوانهها به 900-300 ساعت دمای زیر 7 درجه سانتیگراد نیاز دارد. زمستانهای نسبتاً سرد و تابستانهای گرم و خشک برای رشد و باروری زردآلو مناسب است. مقاومت زردآلو به سرمای زمستانه در حدود 25- درجه سانتیگراد میباشد. گلهای زردآلو همانند هلو قبل از برگها ظاهر میشوند. اما در مناطقی که زمستانهای گرم دارند، جوانههای زردآلو در معرض ریزش قرار میگیرند. گلهای باز شده زردآلو نسبت به سرمای دیررس بهاره حساس بوده و باید در مناطقی که خطر سرمای دیررس بهاره وجود ندارد، اقدام به کشت این درخت نمود. زیرا زردآلو زودتر از درختان میوه دیگر گلهای خود را باز میکند. گردهافشانی زردآلو توسط حشرات انجام میگیرد. اکثر میوههای زردآلو در جانب سیخکهای دوساله تشکیل میشوند و هر سیخک پس از 3 سال باروری خشک میشود. بنابراین با هرس سبک باید تحریک به تولید شاخههای بارور جدید نمود.
شکل مناسب تربیت برای درختان زردآلو، شلجمی میباشد و نهالهای کشت شده در حدود 5-4 سال بعد شروع به محصولدهی میکنند. اکثر ارقام زردآلو خودبارور بوده و نیاز به رقم گردهزا ندارند. خاکهای سبک لومیشنی با زهکشی کامل برای کشت زردآلو مناسب بوده و ریشههای آن در برابر غرقاب شدن حساس میباشند. برای تکثیر زردآلو از روش پیوند، روی پایههای مختلف استفاده به عمل میآید. پایههای بذری زردآلو در خاکهای عمیق و زهکشی شده، مناسب هستند و فاصله کشت درختان در روی پایههای بذری 7-5 متر در نظر گرفته میشود. در ضمن در خاکهای خشک، آهکی و آلوده به نماتد از پایههای زدآلو استفاده میشود. در زمینهای سنگلاخ و خشک پایههای بادام مناسب است. پایههای هلو برای پاکوتاه کردن زردآلو مورد استفاده قرار میگیرد اما احتمال ناسازگاری و عدم جوش خوردن محل پیوند همچون عدم اتصال بافتهای چوب و پوست و شکستگی در محل پیوند ظاهر میشود.
آلوی میروبالان که توسط قلمه ریشهدار میگردد، به عنوان پایه در زمینهای سنگین و مرطوب برای زردآلو مورد استفاده قرار میگیرد اما این پایه به ورتیسیلیوم حساس میباشد.
معمولاً در برخی مناطق بر روی پایه میروبالان از میان پایه دگزی استفاده میکنند و زردآلوی پیوند شده بر روی این میان پایه، شاخههای تاج آویزان حاصل میکند اما در چند سال بعدی دوباره شاخهها حالت عمودی به خود میگیرند. زردآلو از میوههای هستهدار بشمار میآید و از ارقام مهم زردآلو که در ایران کشت و کار میشود میتوان به زردآلوی شکرپاره و نخجوان اشاره کرد و از ارقام زردآلوی بذری که میوه مناسب ندارند در تهیه برگه (زردآلوی خشک شده) استفاده به عمل میآید.
باسلام-یک درخت زردآلو چندسال عمر میکند؟
دوست من همه درختان عمر زیادی دارن شاید ۴۰ یا ۵۰ سال ولی از نظر باغبانی عمر مفیدشون محدوده یعنی باردههیشون تا یه حداکثر سنی زیاد میشه بعد از اون دیگه درخت پیر شده و بیشتر مصرف کنندست تا تولید کننده
سلام دوست من چجوری میشه با کاشت هسته ی زردآلو صاحب درخت زردآلو شد? اگر میشه پس لطفا به طور کامل راهنماییم کنید
ممنون
سلام حسین جان. شما پوسته ی روی بذر رو بشکون و توی آخر تابستون بذر رو بکار تو خاک تا ایشالا تا سال بعدش جوونه بزنه
سلام.یه درخت زردالو ۳ساله دارم رو تنش خیلی مورچه داره.برای از بین بردنشون چه کاری باید انجام بدم؟ممنون
سلام مهیا جان چطوری یا بهتری؟ببینید این نشونه ی آفت شته هستش که باید با سم کونفیدور یبار سمپاشی کنید درخت رو و دور درخت هم سم دیازینون بریزید روی زمینش تا مورچه نتونن بیان دیگه
سلام
درخت زردالو۴ساله هیچ میوه ای نمیده علتش چیه؟ممنون
سلام خوبی شما؟ مود میدید پاش؟ نور میخوره؟ هرس میکنید؟؟
سلام ممنون اره نورش خوبه اماتابه حال هرس نشده
کوددهی چطوره؟ باید خاکش رو تقویت کنید
سلام جیمیلم خراب شده به این ادرس برام ایمیل کنید ممنون
کود دامی دادم چه کودی باید بدم؟
خانم منظورم کودهای شیمیایی هستش نه دامی کودهای دامی چیزی ندارن به خاک اضافه کنند به جز ازت که اونم زیادش باعث عدم گلدهی میشه شما یا کود شیمیایی بده یا کود ورمیکمپوست بریز روش
ممنونم ازتون خیلی سریع جواب میدین.
برای جلوگیری ازسرمازدگی شکوفه های درخت زردآلو درابتدای بهار چه بکنیم-متشکر
سلام عزیزم خوبی شما؟ ببین برای این کار معمولا از راه حل های فراگیر تر استفاده میکنند.مثل استفاده از درخت های دیر گل…ولی برای مصارف خانگی میتونید از سوزوندن لاستیک یا اسبری آب روی شاخه و برگها هنگام سرما استفاده کنید که راحت جواب میده
سلام
یه درخت زدالوهست که به ظارهرکاملا سالمه!هیچ برگ زردی نداره هرساله گل ها ی زیادی ام بازمیکنه ولی موقع میوه دادن محصولش کمه!سرمازدگی نیست.ایاآب دادن زیادمیتونه مشکلش باشه؟؟؟
سلام خوبی شما ببین هرساله هرس و کوددهی انجام میدی؟؟