گلهای ظریف و کم نظیر صورتی و برگهای کوچک دست به دست هم داده اند تا از تریپتومن شاخه گلی شهیر و مفید بسازند. ساقه های باریک و سست و قوس دار تریپتومن ماهها، از نیمه زمستان تا اواسط بهار، غرق گلهای کوچک است. این، گونه پینک لیس است. درختچه مناسب نیست، مگراینکه بتوان آن را روی پشته ای از خاک پرورش داد.
گیاهی همیشه سبز و دارای برگهای کوچک و گلهای ریز است. نوعی پیوندی به نام پاین هایبرید بیش از همه پرورش داده میشود و بخاطر دوره طولانی گل دهی در طول زمستان و بهار ارجمند است. گلهای صورتی کمرنگ فراوانی روی شاخه های قوس دار آن تولید می شوند و در گلدان روی میز هم خوب دوام می آورند و وسیاً مورد استفاده گل پرورانند. در باغ بهترین جلوه را به صورت منفرد یا مخلوط با دیگر بوته ها دارند. بلندی آن به ۱ تا نزدیک ۲ متر می رسد و ۲ تا ۳ سال طول می کشد تا بالغ شود، اما گل افشانی آن از اوان زندگی آغاز می شود. غالباً پس از۱۰ سال باید بوته نوی را جانشین تریپتومن قدیمی کرد.
نیازها :
اقلیم:یخبندانهای سبک را تحمل می کند.اما در مناطق با تابستانهای گرم و داغ و رطوبت کم بهترین رشد را دارد.
میزان نور و دما:به مکانی با آفتاب کامل اما در پناه از بادهای دید نیاز دارد،اگرچه گردش هوا در اطراف بوته ضروری است.
خاک:به خاکی با زهکشی خوب نیاز دارد،اما لازم نیست که خاک خیلی قوی باشد.خاکهای رسی خیلی سنگین برای این درختچه مناسب نیست،مگر اینکه بتوان آن را روی پشته ای از خاک پرورش داد.
طرز کاشت و پرورش:
تکثیر:قلمه های نیمه خشبی برگرفته در اواخر بهار تا اوایل پاییز قاعدتاً راحت ریشه دار می شوند. استفاده از گرد هورمون ریشه زایی موفقیت در ریشه زنی قلمه ها را بالا خواهد برد.
آبیاری:بوته های نورسته به آبیاری منظم نیاز دارند،اما بوته های جا افتاده دوره های طولانی خشکی را خوب تحمل می کنند.
کوددهی:در اوایل بهار کمی آرد استخوان یا از کودهای دانه ای کند تجزیه به خاک بیفزایید.
مشکلات:
از لحاظ آفت حشره ای و بیماری مشکل خاصی ندارد.
گل دهی:
فصل:دوره طولانی گل دهی از اواسط زمستان تا اواسط بهار است.
هرس:
به طور کلی برای حفظ رشد متراکم بوته،پس از پایان گل دهی،شاخه های آن را هرس کنید.قطع شاخه های گلدار ان در طول دوره گل دهی برای استفاده بصورت دسته گل نیز خود نوعی هرس است.
جناب آقای مهندس سجادی از سایت زیبای شما دیدن کردم
وخیلی چیزها آموختم. موفق باشید. افشار
سلام عزیزم قدمت رو چشم بازم بیا اینطرفا….تنور دلت گرم