گل های بیرونی ۱۳۶ دیدگاه
نگارنده: باغ شیشه‌ای در تاریخ: ۲ شهریور ۱۳۹۲

معرفی گل کوکب

کوکب

نام انگلیسی

Dahlia

نام علمی

Dahlia spp

فارسی رایج

کوکب

فارسی اصیل

ندارد

معیار زیبایی

گل

رنج قیمت

4000-7000

از خانواده

Asteraceae

خاستگاه

مکزیک و آمریکای مرکزی

این گیاه بومی مکزیک، آمریکای مرکزی و کلمبیا بوده و دارای ۳۰ گونه است. حدود ۲۰۰۰۰ رقم دارد که اغلب آنها از D. pinnata و D. coccinea مشتق شده اند. گیاهی دایمی و حساس به سرما با ریشه های ژوخه ای گرد یا دوکی شکل می باشد. برگ ها مرکب، بزرگ و دندانه دار است و گل ها به صورت یک رنگ، دورنگ و چند رنگ شامل سفید، زرد، نارنجی، قرمز و بنفش دیده می شود. گل ها ممکن است کم پر، نیمه پرپر یا پرپر باشند. قطر گل بین گونه ها بسیار متغیر بوده و ممکن است از کمتر از 10 سانتی متر تا بیشتر از 25 سانتی متر برسد. دارای ارقام پاکوتاه و پابلند است (200-30 سانتی متر). این گل به عنوان گل حاشیه ای و گل بریدنی استفاده می شود. از روی جوانه ها می توان رنگ گل را تشخیص داد. اگر جوانه سبز روشن باشد گل سفید یا زرد است و اگر جوانه قرمز باشد گل قرمز یا بنفش است.

طبقه بندی کوکب

انجمن کوکب آمریکا این گیاهان را در ۱۴ گروه کلی طبقه بندی کرده است. از انواع عمده آن که جهت تولید گل بریده استفاده می شود می توان سه رقم تزیینی، کاکتوسی بزرگ و منگوله ای را نام برد. نوعی طبقه بندی کوکب براساس شکل ظاهری به صورت زیر است:

الف) کوکب های کم پر

الف-۱- کم پر ساده: یک یا چند گلچه شعاعی دارند که ممکن است همپوش باشند و در اطراف دیسک مرکزی قرار گیرند. اندازه گل به طور معمول کوچکتر از ۱۰ سانتی متر است.

کوکب

کوکب

الف-۲- کم پر یقه دار: دو ردیف گلچه کناری دارند که یک ردیف اضافی آن حاصل تغییر شکل پرچم ها است. بخش خارجی شامل یک ردیف از گلچه های شعاعی پهن است و بخش داخلی شامل حلقه ای از گلچه های کوچک است که در اطراف دیسک مرکزی قرار دارند. قطر گل به طور معمول 10 تا 15 سانتی متر است.

کوکب یقه دار

کوکب یقه دار

ب) کوکب های پرپر

ب-۱- کوکب های شبیه به نیلوفر آبی: گلچه های شعاعی پهن به نسبت کم هستند که صاف بوده و یا در حاشیه ها کمی به سمت داخل یا خارج خم شده اند و به گل ها ظاهری تخت داده اند. گل ها در اندازه های کوچک یا متوسط دیده می شود.

کوکب آنمون

کوکب آنمون

ب-۲- آنمونیک: هر گل شامل یک یا بیش از یک حلقه از گلچه های پهن و گروه فشرده ای از گلچه های لوله ای و متمرکز به سمت بالا که طویل تر از گلچه های دیسکی نوع کم پر هستند، می باشد. قطر گل به طور معمول ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر است.

کوکب آنمونیک

کوکب آنمونیک

ب-۳- کوکب لانه زنبوری یا منگوله ای: گل کوچک و گلچه ها بسیار فشرده و شبیه لانه زنبور هستند. مشابه انواع توپی ولی کروی تر هستند و گلچه ها در تمام طول به سمت داخل خم شده اند.

کوکب لانه زنبوری

کوکب لانه زنبوری

ب-۴- توپی: گل ها توپی شکل و یا کمی در قسمت بالا پهن هستند. گلچه های شعاعی به صورت مارپیچی قرار داشته اندو از بیش از نصف طول خود به سمت داخل خم شده اند. نوک آنها گرد یا کند است.

کوکب توپی

کوکب توپی

ب-۵- نیم کاکتوس: گلچه های شعاعی تا حدودی در یک نقطه متمرکز و در قاعده پهن تر از نوع کاکتوسی هستند. در نیمه انتهایی به سمت بیرون خم شده اند و نیز راست بوده و یا به سمت مرکز گل خم شده اند.

کوکب نیم کاکتوسی

کوکب نیم کاکتوسی

ب-۶- کوکب های کاکتوسی: گل کاملا پرپر و گلچه های شعاعی که در یک نقطه متمرکز هستند باریک، بلند، نوک تیز، پیچ خورده و نامنظم هستند و گلبرگ ها شب ها کمی به سمت مرکز خم می شوند. اندازه گل از کمتر از 10 سانتی متر تا 25 سانتی متر دیده می شود.

کوکب کاکتوسی

کوکب کاکتوسی

ب-۷- کوکب زینتی: دیسک مرکزی گل قابل دیدن نبوده و گلچه های شعاعی به طور معمول پهن و در حاشیه ها کمی به سمت داخل خم شده اند و گاهی تا حدودی دندانه دار هستند.

کوکب زینتی

کوکب زینتی

ب-۸- انواع متفرقه: انواعی هستند که در گروه های فوق قرار نمی گیرند و شامل انواع ارکیده ای، انواع شبیه گل صدتومانی و انواع ستاره ای هستند.

گلدهی:دوره گلدهی بیشتر ارقام کوکب به نسبت طولانی بوده و از اواخر بهار تا اواخر پاییز گل می دهند. در نواحی کوهستانی جایی که تابستان های خنک تری دارد، کوکب فوق العاده رشد می کند و گل های آن بسیار درشت می شود. رنگ گل ها نیز در این مناطق پررنگ تر و جالب تر است.

نیازها:کوکب به زه کشی خیلی حساس است و در خاک دارای زه کشی نامناسب، به سرعت می پوسد. خاک آن باید حاویموادآلی کافیو نیز دارای زه کشی مناسب باشد. PH مناسب آن 7-6 است. زمینی که درآن کوکب کاشته می شود باید آب کافی دریافت کند تا خاک همیشه مرطوب باشد ولی نباید زیاده از حد آبیاری شود. گهگاهی از خاک پوش به ویژه کاه به ضخامت حدود 5 سانتی متر برای نگهداری رطوبت اطراف گیاه استفاده می شود. محل کاشت باید آفتاب گیر باشد. دامنه دمایی بهینه برای رشد رویشی 25-13 و برای گلدهی 15-10 است. بهترین گل ها در مناطق با شب های خنک به دست می آید. نیتروژن وفسفر مهمترین عناصر مورد نیاز گل کوکب هستند. مقادیر به نسبت کم پتاسیم و کلسیم برای رشد بهینه و نیز برای تولید ریشه های ژوخه ای و حفظ تعداد گل های تولید شده لازم است. در اوایل تابستان مصرف کودهای نیتروژنه به صورت هفتگی و از اواسط تابستان تا پاییز مصرف کودهای پتاسه برای آن مفید است. در مناطقی که کوکب کود کافی دریافت نمی کند، تعداد گل ها کم و اندازه آنها کوچک می شود. ارقام پابلند این گیاه نیاز به قیم دارند. حذف گل های پژمرده به گلدهی آن کمک می کند.

انواع باغچه ای کوکب نیاز به قیم ندارند و باید سر برداری شوند. در انواع پابلند زمانی که به حدود ۴۰ سانتی متر رسیدند باید سر برداری شوند تا تعداد  انشعابات زیاد شود. برای انواع گل درشت 5-3 و برای انواع با گل کوچکتر 10-7 ساقه گلدهنده باید حذف شود. برای بدست آوردن گل با کیفیت بالا دو جفت از جوانه های تشکیل شده در محور برگ در پایین جوانه انتهایی باید حذف شود و برای تولید گل های خیلی درشت باید سه جفت از جوانه ها حذف شوند.

گلدهی و نیز رشد ریشه های ژوخه ای، هر دو تحت تأثیر دما و فتوپریود قرار می گیرد. از نظر فتوپریود، کوکب به عنوان یک گیاه روز کوتاه اختیاری طبقه بندی می شود. اغلب واریته ها در ۱۴-۱۲ ساعت روشنایی گل می دهند. برخی ارقام روز خنثی هستند در حالی که برخی از آنها در دوره نوری کمتر از ۱۶ ساعت گل نمی دهند. روزهای کوتاه باعث جلوگیری از تشکیل گل و یا سبب عدم تکامل گل می شود. در این شرایط ژوخه ها سریع رشد می کنند.

افزایش: کوکب به سه روش بذر، تقسیم (جدا کردن ریشه ژوخه ای) و قلمه افزایش می یابد. از لحاظ تجاری انواع بریدنی کوکب، در درجه اول با قلمه و سپس توسط بذر افزایش می یابد. افزایش از طریق تقسیم ریشه، جنبه تجاری نداشته و فقط توسط علاقه مندان به این کار انجام می شود.

بذر: انواع باغچه ای به طور معمول با بذر افزایش می یابند، گرچه از ژوخه های آن نیز می توان استفاده کرد. کاشت بذر در اسفند در شاسی یا گلخانه نیم گرم انجام شده وقتی گیاهان ۴ برگه شدند (در فروردین ماه) آنها را در گلدان های استکانی نشاء کرده گلدان ها را دوباره درون شاسی سرد قرار داده و پس از رفع خطر سرما، به زمین اصلی منتقل می کنند. ممکن است بذرکاری در اوایل اردیبهشت انجام شود که زمین اصلی کشت شده و نیاز به تنک کردن دارد.

قلمه: جهت تهیه قلمه بدین صورت عمل می شود که ساقه را کمی بالاتر از سطح خاک قطع کرده و قسمت باقی مانده را با خاک میپوشانند. در این حالت به سرعت از نزدیک محل طوقه جوانه ها شروع به رشد می کنند. پس از آنکه جوانه ها کمی رشد کردند دوباره پای بوته را خاک می دهند. سرعت ظهور جوانه ها به دما، رطوبت و نوع رقم بستگی دارد. پس از آنکه چند ریشه بر روی آن ظاهر شد از آنها قلمه گیری می شود. گاهی ریشه های ژوخه ای را در بهمن یا اسفند در گلخانه، در گلدان یا شاسی می کارند و دمای ۲۰-۱۵ برای آن فراهم می کنند تا جوانه های آن رشد کنند. وقتی طول جوانه ها به ۱۰ سانتی متر رسید از آن قلمه گیری می کنند. قلمه ها ممکن است معمولی یا پاشنه دار باشند. قلمه پاشنه دار ۴-۲ میلی متر از طوقه یا ژوخه را نیز به همراه دارد و از نظر رشد مطمئن است ولی تعداد گیاه حاصل از این راه کم است. در قلمه معمولی از جوانه رشد کرده ۴-۳ قلمه تهیه می کنند. باید توجه داشت که قلمه ها در مقابل آفتاب قرار نگیرند، چون رطوبت خود را به سرعت از دست میدهند. قلمه ها را در دمای 18 -15 در شرایط سایه کشت می کنند که 3-2 هفته بعد ریشه دار می شود. قلمه های ریشه دار در اردیبهشت در زمین اصلی کشت می شوند. گاهی در گلدان هم کشت می شود ولی کمتر رایج است. گیاهانی که با قلمه زیاد می شوند پاکوتاه شده و گل های درشتی خواهند داد.

تقسیم ریشه:ریشه های ژوخه ای کوکب به سرما حساس هستند بنابراین  آنها را در پاییز از خاک خارج کرده ودر فروردین می کارند. ژوخه ها فاقد جوانه هستند (چون ریشه متورم شده اند) بنابراین همراه آنها باید بخشی از طوقه وجود داشته باشد. چون مطمئن نیستیم که قطعه جدا شده جوانه دارد یا نه، یکی دو هفته پیش از کشت، دسته ژوخه ها را در ماسه مرطوب با دمای بالای 10 قرار می دهیم تا جوانه ها رشد کرده و ظاهر شوند. زمانی که جوانه ها 2 سانتی متر رشد کردند، ژوخه ها را به چند قسمت تقسیم می کنیم. این ژوخه ها پس از 12-8 هفته گل می دهند. اگر ژوخه بدون جوانه کشت شود، پوسیده و از بین می رود.

نگهداری ریشه ژوخه ای:چون این گیاه به سرما حساس می باشد با شروع اولین سرما بوته ها خشک شده و باید هر چه زودتر ریشه های ژوخه ای از خاک خارج شوند. ریشه های ژوخه ای در دمای ۲- یخ می زنند. ژوخه های خارج شده از خاک چند روز در معرض نور خورشید قرار داده می شوند تا کمی رطوبت خود را از دست بدهند. سپس به آنها قارچ کش زده و درون ماسه با کمی رطوبت نگهداری می شوند. بهترین شرایط انبار کردن ریشه های ژوخه ای، خزه حاوی ۵۰ درصد رطوبت و دمای ۵ تا ۱۰ درجه سانتی گراد می باشد. استفاده از یک پوشش پارافینی نیز در جلوگیری از کاهش وزن و رشد منلسب ژوخه ها پس از کاشت مؤثر است. هر چند وقت یکبار باید ریشه ها را بازدید کرد و بافت عهای آلوده را حذف نمود و دوباره قارچ کش زده شود.

برداشت و نگهداری گل:گل ها را زمانی که به طور کامل باز شدند می چینند. ساقه چیده شده را باید در آب با دمای 50 به مدت 30 ثانیه فرو برد یا ته شاخه را با شعله سوزاند تا قادر به جذب آب شود. گل ها را در دمای 40 به مدت 5-4 روز می توان انبار کرد.

باغ شیشه‌ای
و بوی باغچه را ، باد، روی فرش فراغت نثار حاشیه صاف زندگی می کرد. و مثل بادبزن ، ذهن ، سطح روشن گل را گرفته بود به دست و باد می زد خود را ......
پیشنهاد شاعر...

وصف لب او سخن چو آغاز کند

وان رنگ رخش که بر سمن ناز کند

از غنچه شنو چو غنچه لب بگشاید

وز گل بطلب چو گل دهن باز کند

دیدگاه های شما

136 پاسخ به "معرفی گل کوکب"

  1. لیلا گفت:

    سلام با تشکر از مطلب آموزنده تان لطفابفرمایید از کجا می توان غده انواع کوکب را در تهران تهیه کرد.

  2. گل طلا گفت:

    سلام و خسته نباشید. بذر گل کوکب رو کاشته والان بوته ها ۱۵ سانت هستن. ژوخه های کوکب رو هم کاشتم هم پا بلند وهم پا کوتاه. سبز شدن، بوته پابلند رو که ۴۰ سانت شدن بنابر گفته های شما در مطالب بالا جوانه انتهایی رو کندم. بوته پا کوتاه هم ۱۰ سانتی هستن. در مطالب بالا ذکر شده که کود رو اوایل تابستان باید داد، یعنی تا اونموقع نباید کود داد؟ هم بوته های بذری وهم ژوخه ای رو تو گلدون زدم. آیا به زمین انتقال بدم یا تو گلدون هم به گل میره؟

    • باغ شیشه ای گفت:

      سلام عزیزم الان وقتشه که دیگه به بیرون منتقلشون کنید و ترجیحا پای همشون ورمی کمپوست بریزی. با ورمی کمپوست هرموقع از بهار و تابستون میشه کود دهی کرد.

  3. بهنام جعفریان گفت:

    Attachment

    سلام مهندس !

    این دوتا کوکب رو ۷۰ روز پیش با شرایط کاملن مشابه کاشتم و

    تقریبن ۲هفته ی پیش به گلدون انتقال دادم که البته بزرگتر و

    درشت تر شدن .
    سوالم اینجاس که :

    ۱. چرا با شرایط یکسان کاشت و نگهداری (از نظر مکان و آبیاری)
    یکی بلندتر و باریکتر شده ؟(دقیقن نور یکسان بوده برای هردو)

    ۲. علت پیچ خوردن برگ ها چیه ؟

    ۳. میدونم زمان مناسبی کشت نشده و باید در اسفندماه این کارو میکردم ، با این تفاسیر چه آینده ای دارن این دوتا ؟!

    ۴. درصورتیکه آینده ی روشنی براشون میبینی ، اقدامات لازم رو برای بعدنشون چیه ؟!(چجوری نگهداریشون کنم)

    با تشکـــــــــــــــــــــر

    • باغ شیشه ای گفت:

      سلام گیاه شما موقع کاشت جاش گرم بوده و نو.رش هم کم بوده به هرحال بزار زرد بشه برگها بعد کفبر کن نگهدار تا بهار سال بعد

      • بهنام جعفریان گفت:

        ینی چیزی میشه ؟

        خب برگاش زرد نمیشه که ؟!!

        بعدش که زرد شد از تنه ببرمش ؟؟؟

        • باغ شیشه ای گفت:

          بله بعد ازینکه زرد شد کفبر کنید و بزارید یه جای خنک و تاریک لای روزنامه گلدون رو تا عید جوانه بزنه

          • بهنام جعفریان گفت:

            حالا کی زرد میشه ؟

            من که آآبیاریش میکنم اونم حیوونی داره رشد میکنه !!

            ینی بازم میگین که زرد میشه ؟؟!!

          • بهاره گفت:

            وااای من این پیام رو اشتباه فهمیدم! گلدونمو کشتم. :))) ریشه رو توی گلدون پیچیدم نه خود گلدون رو. این هفته رفتم بکارمشون دوباره دیدم خشک شدن. الان سوتی دادم در حد خداااا. مرحوم کوکب. حیف. چه قدرم مراقبش بودم (همون بهاره کامنت پایینی هستم). الان بخندید. حلاله. البته من با پررویی و امید فراااوان باز هم اونا رو کاشتم. معجزه لازمه. می دونم.

  4. بهنام جعفریان گفت:

    سلام مهندس .

    این کوکبای من قصد زرد شدن ندارن انگار 🙂

    درضمن این کوکبا که از طریق بذر کشت شدن ، ریشه هاشون پیازی میشه مگه ؟!

    • باغ شیشه ای گفت:

      سلام ببینید کوکب های بذری در سال بعد تولید غده میکنند که کیفیت گلهاشون مثه اول نمیشه اگه اف ۱ باشن بزارید هروقت سرما زد برگاش خشک بشه و شما کفبر کنید و در طول زمستان گیاه تولید غده میکنه

  5. بهاره گفت:

    Attachment

    سلام. سایت فوق العاده مفیدی دارید. واقعاً نتیجه وقتی که صرف می کنید ارزشمنده. من حدود یک ماه است که یک کوکب قرمز (گل درشت) خریدم که یک هفته بعد از خرید گلش پژمرد. از اول هم که خریده بودم روی برگهایش این لکهای سفید خاکستری بود. الان برگهای سر گیاه جوانه زده ولی برگهای پایینی رو سرما زد. گلدان را به داخل خانه آوردم. آیا این لکهای سفید خاکستری آفت اند؟ چه کار کنم؟ باز هم گل می دهد؟

    • باغ شیشه ای گفت:

      سلام عزیزم خوبید شما؟ سایت خودتونه…این لکه ها قطعا یا قارچن یا آفت.فقط یه عکس نزدیک تر از یه برگ بده تا دقیقا بهت بگم چیخ

  6. بهاره گفت:

    Attachment

    سلام. ممنون از توجهتان. این هم عکس از یک برگ، یک لایه خیییلی نازک سفید با نقطه های خاکستری تیره است.

    • باغ شیشه ای گفت:

      سلام ببینید این مریضی قارچیه سفید ارد آلود هستش این برگهارو بکنید و یه سم ترکیبی بهش بزنید.

      برای تهیه ترکیبی کلیک کنید.

      • بهاره گفت:

        سلام. ممنون از پاسخ مفیدتان. امروز حتماً از سایت می خرم. احتمالاً یک بذر هم بخرم هنوز تصمیم نگرفتم چه گلی. (از قبل کمی خاک کمپوست دارم).

        یک سوال دیگر هم داشتم. برای تپه های یک شهرک در نزدیکی شهر دماوند به فکر گل و گیاه پوششی هستم. خودم به شقایق (همونی که در واقع از خانواده خشخاش غیراعتیاد آوره) فکر کردم. بذرش هست؟ میشه؟ شما دارید؟ چه گیاه دیگری خوبست؟ الان تپه ها به دلیل چرای بی رویه خالی اند. ما هم زورمان به دامدارها نمی رسد. شرایط محیطی: خاک بنتونیت و معدنی- آب نداریم و کمه (یعنی فقط متکی به باران برای تپه ها می شویم)-دمای تابستان معتدل حدود ۲۰ درجه در زمستان بیشتر مواقع حدود صفر- گاهی به مدت کم به منفی پانزده درجه می رسد. لطفاً پیشنهاد خاصی دارید؟

        • باغ شیشه ای گفت:

          سلام ببینید برای بهتره از چمن های ۷ تخم یا فستوکا استفاده کنید البته همشون در برابر چرای گوسفند بی دفاع هستند ولی در برابر سرما مقاوم هستند همینطور فستوکا رو من توصیه میکنم به شما که در زمستان قرمز میشه و خیلی تپه رو زیبا میکنه مثل یه فرش مخملی قرمز…

          • بهاره گفت:

            سلام. مرسی از پیشنهادتان حتماً به پدرم اطلاع می دهم این گیاه های پوششی را.
            من امروز سفارش دادم قارچ کش را به همراه خاک ژله ای و بذر گل افتابی. سفارش من پرداخت شده؟ من هم ارور گرفتم و هم تایید پرداخت سفارش! از خود کارت بانکی ام SMS پرداخت هم گرفته ام. سفارش کامله؟ شماره پیگیری پرداخت ملت ۹۴۹۳۶۸ ساعت ۱۲:۴۱ دقیقه.

            یک نکته دیگر اینکه انتخاب اسم شهر خیلی سخت بود. نشان نمی داد شهرها را بعد چند بار رفرش کردن موفق شدم لیست شهرها را باز کنم.

  7. بهاره گفت:

    خیلی ممنون. بسته خریدم و سم قارچ کش دریافت شد. حال گلدونم الان بهتره. زندگی تون سرسبز

  8. حسن رضائی گفت:

    جناب مهندس سجادی عزیز سلام و روز بخیر
    خدمت شما عرض شود که اسفندماه چند تا ریشه کوکب توی باغچه زیر پای درخت آلبالو کاشتم . الان هم چند سانتی بالا اومدن و ۲-۳ جفت برگ دارن. سئوال اینجاست بفرمائید که آیا میشه به کوکب ها کود کریستالون داد یا بخاطر درخت آلبالو که میوه میده نمیشه استفاده کرد ؟
    دوما ترتیب و زمان کوددهی به گیاهان گلدار چطور هست یعنی اینکه مثلا قبل از ظهور غنچه ها باید از کود ۲۰-۲۰-۲۰ استفاده کرد و بعد از غنچه دادن از کود پتاس بالا استفاده کرد یا میشه قبل از غنچه دادن هم از کود پتاس بالا برای تحریک گلدهی استفاده کرد؟
    سوما آیا چیدن نوک ساقه های کوکب لازم هست یا خیر ؟
    ممنونم از راهنمائی هاتون.

    • باغ شیشه ای گفت:

      سلام خوبی شما؟سعی کنید از کودهای سه ۲۰ بهشون بدید برای رشدشون عالیه. کوکب به فسفر و پتاس خیلی نیاز داره سعی کنید استخون یا پودر استخون پاش زیاد چال کنید، ای کاش زیر درخت نمیبود تا نور بیشتری میگرفت.میتونید نوک ساقه رو بکنید تا گلتون گرد تر بشه

  9. mohsen گفت:

    سلام. پیاز کوکب رو در گلدانی کاشتم که یک سنبل نزدیکش هست و حالا از سمت سنبل جوانه زده. آیا اسیدی بودن سنبل کوکب رو خراب میکنه؟

  10. حسن رضایی گفت:

    سلام و وقت بخیر جناب مهندس سجادی عزیز . آرزوی سلامتی براتون دارم.
    سوال من اینه که من چندین بار کوکب کاشتم. هم توی گلدون و هم باغچه ولی همشون قد میکشن بعد به گل میرن البته از نظر نوری خوبن یعنی همیشه نور مستقیم و کامل داشتن و آبیاری منظم و کودهی هم داشته در حالی که کوکب های بازار هم پاکوتاه و پر غنچه هستن . من تمام شرایط نگه داری و خاک و غیره رو رعایت میکنم ولی همیشه پر برگ و قد بلند میشن حتی یکبار از یه گلخونه که خودش هم از همون ریشه ها کاشته بود گرفتم ولی بازم مثل همیشه میشن . به نظر شما اشکال کار کجاست؟

    • باغ شیشه ای گفت:

      سلام عزیزم خوبی شما؟ ببینید کوکب های پیازی بابذری فرق دارن. اونی که میارن بازار براش فروش و قد کوتاهی داره بذری هستش و با تکنیک ابیاری اینطوری کوتاه نگهش میدارن ولی یه سری هستش که پیازیه و کلا قد میشکه که اونم باید هرس بشه دستی تا اینطوری دراز نشه، اون بذریا سالهای بعد پیاز تولید میکنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محصولات فروشگاه

تست یکتشت

تست یک

باغ شیشه ای - جامع ترین ژورنال گل و گیاه ایران - سایتی برای با کلاس ها

باغ شیشه ای

برای عضویت دركانال تلگرامی باغ شیشه ای کلیک کنید