گل های آپارتمانی, گلهای گلدار آپارتمانی ۸۲۸ دیدگاه
نگارنده: باغ شیشه‌ای در تاریخ: ۱ مرداد ۱۳۹۲

معرفی گل کالانکوئه

کالانکوئه

نام انگلیسی

Kalanchoe

نام علمی

Kalanchoe spp

فارسی رایج

کالانکوئه

فارسی اصیل

ندارد

معیار زیبایی

گل

رنج قیمت

15000

از خانواده

Crassulaceae

خاستگاه

ماداگاسکار

 

سلام دوستان عزیز با گل زیبای کالانکوئه در خدمتتون هستم میخواستم یک گل محبوب رو بهتون معرفی کنم.این جنس دارای حدود ۱۲۰ گونه مختلف بوده که شامل گیاهان چندساله گلخانه ای است.گونه ای از این گل هرسال درشروع هوای خنک پاییز وارد بازار میشه و به خاطر طول عمر گل و مقاومت به خشکی و سرما ، تنوع گل بسیار محبوب  هستش…. و بقیه گونه ها به خاطر ظاهر و مقاومت به خشکی به عنوان گیاهی گوشتی به فروش می رسد.گونه های این جنس به علت سهولت پرورش آنها و برگ های گوشتی و گل های زیبا، مورد توجه می باشد. چند گونه مهم این گیاه به شرح زیر است:

۱-   K. tomentosa( کالانکوئه کرک دار): برگ های آن به طور متراکم با کرک های سفید کوتاهی پوشانده شده و کناره های آن نیز دارای لکه های قموه ای رنگ است. گل های این گیاه از نظر زیبایی در مقایسه با برگ ها در درجه دوم اهمیت قرار دارد.

کالانکوئه کرکدار

کالانکوئه کرکدار

۲-   K. blossfeldiana: این همان گونه ی معروف کالانکوئه هستش که هوای خنک وارد بازار میشود ! بومی ماداگاسکار است. ارتفاع و گسترش آن حدود ۳۰ سانتی متر. برگ ها سبز روشن و گوشتی به شکل تخم مرغی پهن که لبه آنها به سمت بالا برگشته است. کاسه گل، ارغوانی مایل به سبز و جام گل ارغوانی است. گل های آن در رنگ های قرمز، نارنجی، صورتی، زرد و سفید وجود دارد. در شرایط روز کوتاه به گل می رود و به طور معمول فصل پیدایش گل از اوایل پاییز تا شروع هوای گرم است.متاسفانه  این گونه وقتی وارد منزل بدون نور و بدون تهویه بشه گلهاش زود میریزن وگل نمیده اصلا ، باید توجه کرد این گل برای کنار پنجره باز ، تراس، بالکن و پشت پنجره و فلاور باکس مناسبه …

کلانکوئه

کلانکوئه

۳-   (K. daigremontiana(syn. Bryophyllum daigremontiana: این گونه زنده زا است و قدیمیا بهش اشک تمساح میگن،و از طریق گیاهچه های کوچک که روی لبه برگ های آن تشکیل می شود افزایش می یابد.

گل اشک تمساح

گل اشک تمساح

K. pinnataوK. daigaraiاز دیگر گونه های کالانکوئه هستند که زنده زا می باشند. گیاهان زند زا گیاهانی هستند که از طریق غیرجنسی به خودی خود افزایش می یابند. روی هر یک از دندانه های برگ گیاه، عضو کوچکی از گیاه که در حقیقت یک رویان برگساری کوچک است، تشکیل می شود و در اطراف برگ ها این اعضاء به گیاهان شکل خاصی می دهند. رویان ها پس از پراکنده می شوندو در آنجا شروع به رشد و نمو می کنند.

 

گلدهی:گلدهی کالانکوئه (K. blossfeldiana) از اواسط پاییز تا شروع گرما است و به طور معمول در نخستین روز های پاییز جلب نظر می کند. کالانکوئه یک گیاه روز کوتاه است و برای شروع گل انگیزی، فقط به دو روز کوتاه (شب بلند) نیاز دارد. افزایش تعداد روزهای کوتاه منجر به افزایش تعداد گل آذین می شود.پس از گلدهی، می توان دوباره در منزل آن را به گل نشاند که باید ساقه را از محلی که گل ندارد هرس کرد و گلدان را در هوای خنک و روز کوتاه قرار داد.ولی اکثر ملت چون این قضیه رو بلد نیستن نمیتونن توی خونه به گل بیارن این گل زیبا رو ، و مجبورن دوباره برن بخرن، خوب عزیزم یاد بگیر این چیز ها رو دیگه …..

 

دما : دمای مناسب برای رشد کالانکوئه ۲۰-۱۸ است. در دماهای کمتر از 16 گلدهی به تأخیر می افتد و در دماهای بالاتر از 22 سرعت رشد در بعضی رقم ها کاهش و در برخی افزایش می یابد. در دمای 27 در همه رقم ها گلدهی به تأخیر می افتد.

آبیاری: بین دو آبیاری باید خاک خشک شود ولی به علت گلدار بودن و بیرون کاشتن متوسط روزانه آبیاری می شود. بهتر است قبل از آبیاری خاک رو چک کنید تا از ریزش گلها به خاطر اب زیاد جلوگیری بشه.

در تحریک گلدهی، از پوشش چادری تیره استفاده می شود. از آنجا که اگر این عمل در بعدازظهر شروع شود در زیر پوشش دما زیاد بالا می رود، بهتر است این عمل از ساعت ۷ بهداز ظهر شروع و در ساعت ۱۰-۹ صبح پوشش برداشته شود. در تابستان باید با پوشاندن سطح گلخانه شدت نور کاسته شود. نوسانات رطوبت خاک برای کالانکوئه باید کم باشد و خاک به طور یکنواخت مرطوب باشد. اگر در محیط کشت لکه هایی خشک باقی بماند رشد غیریکنواخت و گلدهی درهم و نامنظم خواهد بود. خاک باید ۵۰ درصد ماده آلی داشته باشد و از زهکشی خوبی برخوردار باشد، چون ریشه این گیاه افشان است. PHخاک باید 5/6-5/8 باشد. از کاربرد فسفر بیش از حد باید خودداری شود، چون باعث کاهش جذب عنصر روی می شود که مشکلات جدی را به دنبال دارد.

افزایش :افزایش کالانکوئه با قلمه ساقه و بذر به آسانی امکان پذیر است. گیاهان مادری که از آنها قلمه گرفته می شود باید در شرایط طول روز بلند پرورش یابند تا به حال رویشی باقی بمانند. قلمه انتهایی ساقه را که دارای چند جفت برگ بالغ است جهت افزایش بکار می برند. قلمه ها را پس از تهیه، به مدت ۳-۲ روز در گوشه ای قرار می دهند تا در محل بریدگی پینه تشکیل شود. سپس آنها را در محیط کشتی که دارای زه کشی و تهویه خوب باشد کشت می کنند. جهت ریشه دهی استفاده از تنظیم کننده رشد لازم نیست. کمترین رطوبت برای بستر کاشت لازم است و نباید زیاد آب داده شود. دمای مناسب برای بستر ۲۵-۲۱ است. در شرایط مناسب، از زمان کاشت قلمه تا گلدهی ۱۷-۱۳ هفته زمان لازم است. کاشت بذر در مورد برخی رقم ها که تفرقه صفات کمتری از خود نشان می دهند عملی است. بذر ها بسیار ریز هستند و از دی ماه تا تیر ماه کاشته می شود ولی برخی پرورش دهندگان در طول سال به تدریج بذرها را کشت می کنند تا قابلیت تولید در تمام طول سال را داشته باشند. بذر برای تندش نیاز به نور دارد، بنابر این نباید روی بذر پوشانیده شود. گونه های دیگر کالانکوئه از طریق پاگیاه و گیاهکهای اطراف برگ قابل افزایش است.راه بهتر برای برخی گونه ها استفاده از پیازچه هاییه که کنار برگ ها درمیاد و میوفته رو خاک و خودش همونجا سبز میشه.

قلمه کالانکوئه

قلمه کالانکوئه

جوانه زنی پیازچه ها

جوانه زنی پیازچه ها

پیازچه های کالانکوئه

پیازچه های کالانکوئه

 

ناهنجاری های فیزیولوژکی

 

دوستان عزیز ناتوانی در گلدهی، گلهای بدشکل و یا کاهش تعداد گل در گل آذین، در اثر دماهای خیلی بالا یا پایین ایجاد می شود. نور زیاد باعث ایجاد رنگ غیر عادی در برگ ها می شود و مقدار آنتوسیانین در برگ ها افزایش یافته و برگ ها با رنگ قرمز نامطلوبی ظاهر می شوند. اگر تعداد روز های کوتاه ناکافی باشد، گل آذین غیر عادی خواهد بود و براکته های پوسته ای کوچک، در گل بزرگ شده و مشابه برگ می شوند. این پدیده به نام فیلودی ( برگسانی) معروف است.

کالانکوئه

کالانکوئه

باغ شیشه‌ای
و بوی باغچه را ، باد، روی فرش فراغت نثار حاشیه صاف زندگی می کرد. و مثل بادبزن ، ذهن ، سطح روشن گل را گرفته بود به دست و باد می زد خود را ......
پیشنهاد شاعر...

صبر بر جور رقیبت چه کنم گر نکنم

همه دانند که در صحبت گل خاری هست

نه من خام طمع عشق تو می‌ورزم و بس

که چو من سوخته در خیل تو بسیاری هست...

دیدگاه های شما

828 پاسخ به "معرفی گل کالانکوئه"

  1. sadat گفت:

    چشم،خیلی لطف کردین، ممنونم

  2. عرفانه گفت:

    Attachment

    سلام .وقت بخیر.یه تعداد گل کالانکوئههم دارم که چند ماه پیش مثلن! خودم تکثیرشون کردم …اما اصلن رشد خاصی ندارن .برگاشون بیحال هستن .عکسشون رو میزارم اینجا ببینید امیدی بهشون هست ؟!
    اونایی که تکثیری بودن رو، توی اتاق با نور غیر مستقیم، گذاشته بودم
    اونایی هم که توی حیاط نگه میداشتم ، از شدت گرما برگاش سوختن و باز هم رشد خاصی ندارن .آبیاریشون هم هر وقت خاک خشک میشد آب میدادم …

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام عزیزم خوبی شما؟ اینا خاک هاشو افتضاحه و گلدونشونم بهشون بزرگه ! خاک و گلدون رو عوض کنید.

  3. sadat گفت:

    Attachment

    این خاک مناسب هست بخرم؟

  4. sadat گفت:

    بله،چشم
    ممنون از توجه شما

  5. امید گفت:

    سلام
    کالانکویه من تو بالکونه
    چند وقته برگاش حالت ابدار و گوشتیشو از دست داده و خیلی نازک و بیحال شده
    مشکل کجاست مهندس؟

  6. مینا گفت:

    Attachment

    سلام
    بابت سایت عالی و پر ارزشی که دارین بهتون تبریک و خسته نباشید میگم
    مدتیه کالانکوئه من ساقه های اصلیش خشک میشد و ساقه های فرعی میفتاد
    الان فهمیدم کرم گرفته
    میخوام بدونم خاکشو عوض کنم یا سم استفاده کنم؟

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام گل من خوبی شما؟ این قارچ زده و پوسیده باید خاکش رو کلا عوض کنید و توی خاک جدید قارچکش کاپتان بزنید تا دچار پوسیدگی ریشه نشه.تهویه رو همیشه براش ایجاد کنید مثلا بذارید ببرید توی تراس یا بالکن تا هوای تازه بخوره و اینطوری نشه !

  7. fly high گفت:

    Attachment

    سلام و وقت بخیر
    گیاه کالانکوای من ی چن وقتی برگاش زرد و بی حال شدن. چند جای خوندم بخاطر آب دهی زیاد. البته من هر وقت که خاکش خشک میشه بهش آب میدم. راستی قبلا پشت پنجره میزاشتمش یکم لبه های برگش قرمز میشد ولی زرد نبود خیلیم خوب رشد میکرد اما ی چن وقتی میشه اورمش توی اتاق که البته نورش خوبه.یکیم اینکه نمیدونم چرا کچله برگاش خیلی کمه میشه براش کاری کرد؟

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام ببینید باید براش گردش هوا ایجاد کنید و هوای خنک بهش بدید در کل توی تابستون هیمنطوره و حالش یکم بد میخوره ، ولی هوای خنک دوباره سرحال میشه ! بین دو ابیاری خاکش خشک بشه و تهویه ایجاد کنید

  8. N گفت:

    Attachment

    سلام،خداقوت
    ببخشین من از این گل دارم چن وقت گذاشتمش تو بالکن روی برگاش سفید شد،به خاطر آفتاب زیاد بوده؟ درست نمیشن دیگه، ممنون میشم راهنماییم کنید.
    بعد ببخشین گل هاشم خشک شدن ولی باز گل میده
    اینکه گلاش خشک میشن دلیل داره یا طبیعیه
    بازم ممنون از راهنماییاتون وسایت بسیار خوبتون???

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام گل من خوبی شما؟ افتاب مستقیم میسوزونه . نباید یهو ببرید زیر برق افتاب باید به مرور باشه تا سازگار بشه درککل باید اشعه ی غیر مستقیم داشته باشه بهش بخوره.

  9. nstrn گفت:

    Attachment

    سلام، خسته نباشید آقای سجادی.
    من چند گلدون کالانکوا از اسفند دارم، که نزدیک پنجره جنوبی بدون آفتاب مستقیم و دوبار آبیاری در هفته نگهداری میشن. الان مدتیه برگهای قدیمی زرد و خشک میشن، برگهای جدید هم خیلی ریز با ساقه های دراز درمیان. چه کاری میشه براشون انجام داد؟

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام گل من خوبی شما؟ ببرید بیرون جایی با گردش هوا و هروقت خاکش خشک شد اب بدید.بهش اهن بدید و تا نصف هرسس کنید تا درست بشه

  10. ندا گفت:

    سلام خسته نباشید،گل کالانکوا دارم اما مدتی هست که ساقه های گل سیاه شده و برگ ها بیحال شدن و می افته راهی برای بهتر شدن حالش هست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محصولات فروشگاه

تست یکتشت

تست یک

باغ شیشه ای - جامع ترین ژورنال گل و گیاه ایران - سایتی برای با کلاس ها

باغ شیشه ای

برای عضویت دركانال تلگرامی باغ شیشه ای کلیک کنید