مطالب جالب ۶۲۲ دیدگاه
نگارنده: باغ شیشه‌ای در تاریخ: ۵ فروردین ۱۳۹۵

ساخت انواع بونسای

طرح خانه درختی

 

 

سلام عرض میکنم خدمت همه دوستان عزیز.مقاله ی بونسای پیش رو یک خلاصه از علم و هنر ساخت بونسای هستش که مطمئنا نمیشه این هنر زیبا رو در یه مقاله جا کرد. علم خیلی پیچیده ای هستش باید به اصول اولیه باغبانی آشنایی داشت و کمی صبر و حوصله هم باید چاشنی کار باشه.در طبیعت بیان ژن‌ها در یک شرایط محیطی خاص، فتوتیپ خاصی را در موجودات زنده باعث می‌شود. پس از بیان کامل پتانسیل ژنتیکی، برای ایجاد فتوتیپ، فراهم کردن شرایط محیطی بهینه لازم است. به عبارت دیگر با تغییر محیطی که موجود در آن نمو می‌یابد می‌توان فتوتیپ را تا حدودی تغییر داد. در فضای سبز تمایل بر این است که گیاهان سریع مستقر شده و با رشد زیاد خود در کوتاه مدت به اندازه نهایی برسند اما زمانی که گیاهان درون خانه پرورش داده می‌شوند، مطلوب است که تغذیه گیاهان به گونه‌ای باشد که تا حد امکان رشد و نمو کندی داشته باشند. یک نمونه رایج در استفاده از این جنبه گیاهان کند رشد، در هنر ژاپنی‌ها وجود دارد که بنسای نامیده می‌شود.

بنسای از دو کلمه Bon به معنی سینی و Sai به معنی درخت مشتق شده است و بنسای عبارت از هنر پرورش و تربیت گیاهان(درختان، درختچه‌ها و پیچ‌ها) به صورت مینیاتور به گونه‌ای است که شکل طبیعی خود را در این اندازه حفظ نماید. در حقیقت بنسای یک روش پرورش گیاهان پاکوتاه است. پاکوتاهی با هرس و پرورش گیاهان در ظرف‌های کم‌عمق حاصل می‌شود.

 

اصول پرورش بنسای

 

برای موفقیت در تولید گیاه بنسای، چهار اصل کلی شامل انتخاب گیاه، طراحی، هرس و تربیت و نیز مدیریت باید درک و در نظر گرفته شود.

 

  1. انتخاب گیاه

 

مخروطیان

مخروطیان گیاهانی مقاوم و متحمل به هرس و دیگر دست‌کاری‌های رایج برای ایجاد بنسای هستند و یک فرد تازه کار بهتر است از این گیاهان برای ایجاد بونسای استفاده کند. مخروطیان در طی مدت کوتاهی(به طور معمول چند سال) آماده می‌شوند. ویژگی مطلوب دیگر آن‌ها این است که اغلب همیشه‌ سبز بوده و بنابراین در تمام طول سال جذاب هستند. برخی انواع مخروطیان که برای ایجاد بونسای هستند در جدول آمده است.

 

بونسای کاج

بونسای کاج

 

مخروطیان گزینش شده برای بنسای
گیاهنام علمی
CedarCedrus spp.
Silver firAlbies alba
Japanese cedarCryptomeria japonica
Chinese huniperJuniperus chinensis
Japanese white pinePinus parviflora
Japanese black pinePinus thubergii
SprucePicea spp.
YewTaxus baccata
LarchLarix spp.
False cypressChamaecyparis spp.

 

درختان خزان‌دار

 

گیاهان خزان‌دار برگ‌های خود را در فصل پاییز پس از نمایش رنگ پاییزه برگساره، از دست می‌دهند. در طول دوره خفتگی، زمانی که تمام برگ‌ها ریختند، فرصت خوبی برای هرس و شکل‌دهی دوباره آن‌ها فراهم می‌شود و رشد قوی در بهار دوباره شروع می‌شود. از این رو بنسای خزان‌دار نیاز به هرس منظم برای کوچک نگه‌داشتن برگ‌ها دارد. گونه‌های با منشاء شرقی به علت اینکه اندازه برگ آن‌ها به طور طبیعی کوچک است مناسب می‌باشند. جدول زیر تعدادی از درختان خزان‌دار سازگار با پرورش بنسای را نشان می‌دهند.

 

بونسای افرا

بونسای افرا

 

تعدادی از درختان خزان‌دار سازگار با پرورش بنسای
گیاهنام علمی
Trident mapleAcer trifidum
Japanese mapleAcer palmatum
Chinese elmUlmus pervifolia
HornbeamCarpinus laxiflora
Crab appleMallus floribundo
Black birchBetula nigra
BeechFagus crenata
Gray-Bark elmZdkova serrato

 

درختچه‌های زینتی

 

اغلب از مخروطیان برای ایجاد بنسای استفاده می‌شود اما درختچه‌های زینتی که میوه‌ها و گل‌های کوچک می‌دهند نیز می‌توانند بنسای خوبی ایجاد کنند. ظاهر زیبای گل‌ها و میوه‌های آن‌ها از مواردی است که باید در نظر گرفته شود. برخی درختچه‌های زینتی که برای استفاده در ایجاد بنسای مناسب هستند، در جدول زیر آمده است.

 

آزالیا

آزالیا

به ژاپنی

به ژاپنی

 

درختچه‌های زینتی مناسب برای ایجاد بنسای
گیاهنام علمی
AzaleaAzalea spp.
RhododendronRhododendron spp.
Rock cotoneasterCotoneaster horizontalis
Crab appleMallus spp.
Japanese apricotPrunus mume
AlmondPrunus amygdalus
Apanese cherryPrunus serrulata
VisteriaWisteria spp.
Vinter jasmineJasminum nudiflorum
Japanese camelliaCamellia japonica

 

  1. طراحی

 

از آنجا که بنسای یک فرم هنری است، جذابیت در محصول نهایی در اولویت قرار دارد. طول عمر نیز یکی از جنبه‌های مهم بنسای است. بنابراین طرح باید به گونه‌ای باشد که گیاهانی که با ظاهر مسن، خشن و هوازده ایجاد کند.

بنابراین برخی طرح‌ها همانند طرح Fukinagashi و طرح تنه دو شاخه Nejikan، در مقابل فشار نیروهای طبیعی همانند باد، گیاهان را حفظ می‌کنند. طرح‌ها ممکن است شامل یک درخت با یک تنه منفرد، یک درخت با چند تنه یا گروهی از درختان باشند. طرح‌های گروهی شرایط را برای ایجاد یک فضای سبز مینیاتور فراهم می‌کنند. برخی طرح‌ها، با شاخه‌های واژگون که از لبه ظرف آویزان شده‌اند بسیار جذاب هستند.

 

طرح فوکیناگاشی

طرح فوکیناگاشی

ساقه S یا نجیکان

ساقه S یا نجیکان

بونسای آبشاری

بونسای آبشاری

بونسای جنگلی ممرز

بونسای جنگلی ممرز

طرح خانه درختی

طرح خانه درختی

 

  1. تربیت و هرس

هرس در کنترل اندازه گیاه در پرورش بنسای اهمیت دارد. ریشه‌ها و شاخساره‌ها به طور شدید هرس می‌شوند تا شکل و اندازه مورد نظر بدست آید و نیز سرعت نمو گیاه کنترل نمود. اغلب در زمان تربیت برای اینکه گیاه را وادار کنیم به شکل طراحی شده درآید، لازم است از سیم و مفتول استفاده کنیم.

هرس ساقه

هرس ساقه

هرس ریشه

هرس ریشه

 

  1. مدیریت

 

پس از استقرار بنسای، برای نگهداری ریشه‌ها و حفظ شکل بنسای، هرس باید به صورت دوره‌ای انجام شود. گیاه باید آبیاری و کوددهی شده و در تمام مدت در شرایط محیطی مناسب قرار گیرد.

 

ایجاد بنسای

 

  1. وسایل مورد نیاز

 

انواع مختلف وسایل هرس و برش در پرورش بنسای استفاده می‌شود. بخش برنده این وسایل باید به حد کافی کوچک باشد تا امکان برش‌های کوچک در گیاهان مینیاتور وجود داشته باشد. یک قیچی برای قطع ریشه، پوست‌کن برای پوست‌برداری ساقه‌ها و قیچی باغبانی برای شکل‌دهی به اندام هوایی درخت بکار می‌روند. علاوه بر ابزارهای برش، سیم‌های مسی در ابعاد مختلف(10 تا 20) برای ایجاد بنسای استفاده می‌شود. سیم‌ها برای بستن شاخه‌ها و وادار کردن آن‌ها به رشد مطابق طرح مورد نظر لازم هستند.

 

ابزار های ساخت بونسای

ابزار های ساخت بونسای

 

  1. ظرف کاشت

گیاه انتخاب شده می‌تواند در ظرف اولیه آن برای انجام مراحل اولیه پرورش(تربیت و هرس ابتدایی) نگه‌داشته شود و پس از تکمیل مراحل اولیه کار، باید به ظرف بنسای که به طور ویژه بسیار کم‌عمق است، منتقل شود. ظرف بنسای به طور معمول گرد است اما ممکن است به شکل بیضی با چهارگوش برای طرح‌های کاشت ویژه که بیش از یک گیاه را شامل می‌شود، باشد. رنگ ظرف نباید روشن باشد و رنگ‌های قهوه‌ای و سبز ترجیح داده می‌شود. گلدان‌های سفالی که در سمت داخل فاقد لعاب باشند بهتر هستند. سوراخ‌های زهکش باید در ته ظرف پیش‌بینی شود.

 

گلدان های بونسای

گلدان های بونسای

 

  1. انتخاب گیاه

 

همانطور که پیش‌تر اشاره شد، هر دو گیاهان همیشه سبز و خزان‌دار تهیه شده از یک خزانه محلی، می‌توانند برای ایجاد بنسای بکار روند. گونه‌هایی مانند کاج، اورس و پیراکانتا، گیاهانی عالی برای ساخت بنسای هستند. در انتخاب گیاه، بهتر است گیاهانی جستجو شود که از قبل ظاهری مناسب مطابق طرح مورد نظر داشته باشند. همانطور که اشاره شد گونه‌های خزان‌دار برگ‌های خود را در برخی نقاط از دست می‌دهند. اگر برگ‌های سبز در تمام طول سال مورد نظر باشد، باید از مخروطیان استفاده کرد. علاوه بر این مخروطیان مراقبت به نسبت کمی نیاز دارند.

 

  1. تربیت بنسای

 

گیاهان برای ایجاد بنسای ممکن است که از طبیعت تهیه و یا اینکه از طریق کاشت بذر یا روش‌های رویش بدست آیند.

شرایط محیطی که می‌توان تحت آن شرایط گیاهان بنسای را جمع‌آوری کرد نواحی با تغذیه ضعیف یا متوسط، خاک کم‌عمق، دمای نامناسب و شرایط بادخیز است. گیاهان در چنین شرایطی به طور عادی رشد نکرده و ممکن است متوقف شده و به احتمال از شکل عادی خارج شوند. وقتی چنین گیاهان یافت شد، باید آن را در مرحله خفتگی از خاک خارج و منتقل کرد. اهمیت دارد که تمام ریشه گیاه همراه با خاک اطراف آن از خاک خارج شود. پیش از انتقال ممکن است نیاز باشد که بخشی از ریشه و شاخساره هرس شود.

شروع کار با بذر فرآیندی کند است که نیازمند چنین سال زمان برای دستیابی به گیاه با اندازه مناسب برای تربیت می‌باشد. بذرها ممکن است از طبیعت جمع‌آوری و یا از خزانه‌کاری‌ها تهیه شود. بذرها برای سبز شدن بسته به گیاه نیاز به تیمارهای ویژه دارند. می‌توان گیاه لازم برای ساخت بنسای را به هر یک از روش‌های افزایش رویشی تولید کرد.

 

بونسای طبیعی

بونسای طبیعی

 

شکل گیاه و هرس اولیه

 

گیاه انتخاب شده باید برای جنبه‌های مطلوب طبیعی مانند خمیدگی‌ها و دو شاخه شدن طبیعی ساقه بررسی شود. طراح باید بهترین زاویه دید را در محصول نهایی تعیین کرده و برای بهبود آن کار کند. شاخه‌های اصلی را مشخص کرده و کار را از شاخه‌های پایینی شروع کند. تمام شاخه‌های پایین‌تر از شاخه‌های مطلوب باید از تنه حذف شوند. گاهی شاخه‌های خشکیده زیر پایین‌ترین شاخه انتخاب شده ممکن است حفظ شده و در تکمیل طرح بکار روند. بالاترین ارتفاع بونسای باید در مرحله بعد تعیین شود و سپس گیاه تا آن ارتفاع هرس گردد. شاخه‌های بین بالاترین و پایین‌ترین شاخه به شدت هرس می‌شوند به گونه‌ای که در طول ساقه به صورت متناوب قرار گرفته و شاخه‌های قسمت بالای گیاه کوتاه‌تر از شاخه‌های پایینی باشند. در طول انجام هرس اولیه، یک یا دو تا از پایین‌ترین شاخه‌ها ممکن است سربرداری شوند به گونه‌ای که 5 تا 10 سانتی‌متر از بازو که پوست آن برداشته شده است باقی بماند. این عمل باعث ایجاد چوب مرده(مسن شدن) می‌شود، که طرح را بهبود می‌بخشد. ریشه اصلی باید برای تشویق رشد ریشه‌های جانبی درجه دو حذف شود. وقتی کار از کاشت بذر شروع می‌شود، هرس زمانی که دان‌نهال جوان است آغاز می‌شود. ریشه و ساقه اصلی هرس می‌شود تا انشعابات جانبی افزایش یابند.

از اهداف تربیت در ایجاد بونسای محدود کردن رشد ریشه اصلی است. گیاهان بنسای دارای یک سیستم ریشه اصلی هستند و هرس ریشه باعث کند شدن رشد گیاه می‌شود.

 

هرس دوم (هرس نگهداری)

 

هرس دوم به طور مکرر و برای حفظ شکل گیاه، حذف رشد ناخاسته و کنترل رشد انجام می‌شود. برگ‌ها قطع شده و گاهی در گونه‌های خزان‌دار به طور کامل حذف می‌شوند. افزون بر این، گونه‌های خزان‌دار، براساس یک برنامه منظم جوانه‌برداری می‌شوند که در تولید برگ‌های کوچکتر مؤثر است.

هرس شاخساره: برگ‌های روی بنسای به منظور کنترل رشد باید در زمان‌های معین هرس شوند.

 

سیم‌پیچ کردن

 

ساقه مرکزی ممکن است عمودی باشد یا نباشد. ساقه‌های عمودی در زمان ایجاد یک جنگل مینیاتور، که در آن تعداد زیادی گیاه ب,نسای در یک ظرف پرورش داده می‌شود، مطلوب هستند. شاخه یا شاخه‌ها ممکن است با پیچاندن یک سیم مسی به دور بازو و خم کردن آن در یک جهت یا به یک شکل جدید، به ایجاد یک شکل غیرطبیعی وادار شود. سیم‌پیچی از قسمت پایین‌تر ساقه یا شاخه شروع شده و به سمت بالا ادامه می‌یابد. سیم‌های نازک‌تر برای بازوهای نازک‌تر به کار می‌رود. شاخه‌هایی که نزدیک هم هستند می‌توانند ابتدا با سیم‌پیچی و سپس با خم کردن از هم دور شوند. این کارها باید خیلی با دقت انجام شود تا از زخمی شدن پوست یا شکستن بازو در اثر کشش بیش از حد ناشی خم کردن یا پیچاندن محکم سیم به دور آن جلوگیری شود. انتهای سیم‌ها باید دور از زاویه دید نگه‌داشته شود. مخروطیان در انتهای دوره خواب در اواخر زمستان و گیاهان خزان‌دار در بهار سیم‌پیچی می‌شوند. سیم‌ها باید پس از ایجاد شکل (حدود 6 تا 12 ماه) حذف شوند. اگر به مدت طولانی باقی بمانند، ممکن است به داخل پوست درخت فرو بروند. پایین تنه ممکن است با احتیاط طوری سیم‌پیچی شود تا به ضخیم شدن تحریک شود. پس از سیم‌پیچی، خم کردن و ایجاد شکل نهایی، هرس دوم ممکن است برای ایجاد محصول نهایی لازم باشد.

سیم‌پیچی، یک عمل اصلی در ایجاد ب,نسای است که برای وادار کردن شاخه‌ها به رشد مطابق الگوی طراحی شده در شکل بنسای انجام می‌شود. سیم‌پیچی همیشه باید از پایین ساقه یا شاخه شروع شود.

ایجاد یک ساقه با برآمدگی در پایین روشی برای افزایش جذابیت در بنسای می‌باشد.

 

سیم پیچی بونسای

سیم پیچی بونسای

سیم پیچی

سیم پیچی

 

مسن کردن

 

برای این کار، اگرچه یک چاقوی مخصوص لازم است، اما می‌توان از یک چاقوی ساده پیوند استفاده کرد. پس از پوست‌برداری، سطح لخت شده باید با یک سنباده نرم تمیز شود. پس از این کار، روی محل محلول اسید سیتریک رقیق یا یک محلول پاک‌کننده مالیده می‌شود تا سطح آن سفید شود. این کار ظاهری مسن به گیاه می‌دهد.

مسن کردن از جنبه‌های مهم در طراحی بنسای می‌باشد. مسن کردن مصنوعی می‌تواند از طریق کاربرد ترکیبی از تیمارهای مکانیکی و شیمیایی انجام شود.

 

تعویض گلدان بنسای

 

آماده سازی ظرف

 

در زمان تعویض ظرف ب,نسای، قطعه‌ای سیم از سوراخ ته ظرف عبور داده می‌شود تا گیاه را نگه دارد. یک تور سیمی نرم روی سوراخ زهکشی ظرف قرار داده می‌شود و لایه‌ای از سنگ‌ریزه یا محیط کشت(ترکیبی گندزدایی شده از مقادیر مساوی شن درشت، خاک و خزه اسفاگنوم) به عمق حدود 2/5 سانتی‌‌متر در ظرف ریخته می‌شود.

تعویض ظرف کاشت گیاهان ب,نسای به صورت دوره‌ای و به عنوان یک عمل نگهداری انجام ‌می‌شود. ظرف باید با یک ماده با زهکشی مطلوب و سپس با محیط کشت پر شود.

 

هرس ریشه

 

گیاه از ظرف اولیه خارج شده و پس از حذف بیشتر خاک، ریشه‌ها بررسی می‌شوند. ریشه اصلی سربرداری شده و قسمت کوچکی از آن حفظ می‌شود و ریشه‌های فرعی به گونه‌ای که توده‌ای از ریشه به اندازه ظرف باقی بماند هرس می‌شوند.

 

مهار گیاه

 

با کاهش توده ریشه، در اغلب موارد اندام هوایی گیاه سنگین بوده و لازم است در ظرف کم‌عمق از طریق عبور دادن سیم نگهدارند از سوراخ زهکش بسته شود. سپس محیط کشت بیشتری اضافه می‌شود به طوری که ریشه‌ها پوشانده شده و مقداری نیز در اطراف ساقه ریخته می‌شود.

 

آبیاری و کوددهی

 

آبیاری و کوددهی از فعالیت‌های مهمی است که در موفقیت ایجاد بونسای تأثیر دارد. همانطور که پیشتر اشاره شد، ایجاد گیاه مینیاتور بستگی به توان فرد در کنترل کند کردن رشد و نمو گیاه دارد. کنترل رشد بستگی زیادی به مدیریت آبیاری و کوددهی دارد. چون ظرف بنسای کم‌عمق است، گیاه باید بویژه در تابستان مرتب آبیاری شود. از مصرف آب سخت و آلوده باید خودداری شود. آب باران اغلب پیشنهاد می‌شود اما ممکن است همیشه در دسترس نباشد. وجود کلر در منبع آب به گیاهان آسیب می‌رساند. اگر از آب آشامیدنی استفاده می‌شود، ظرف آب باید باز نگه‌داشته شود تا کلر تبخیر شود. آب باید با یک سرآب‌پاش ظریف که آب را به خوبی پودر کند به گیاه داده شود.

برای کوددهی استفاده از کودهای کندرها توصیه می‌شود. کود مخصوص بنسای را نیز ارائه شده است. همچنین می‌توان از قرص‌های کود آلی حاوی نیتروژن، فسفر و پتاسیم در نسبت‌های 20-30-50 که از موادی مانند پودر استخوان و پودر ماهی تهیه شده استفاده کرد. بنسای در طول دوره رشد فعال کوددهی می‌شود. کوددهی گیاهان بنسای گل و میوه‌دهنده باید تا پس از گلدهی به تأخیر افتد.

 

مراقبت‌های پس از استقرار

 

هرس و تعویض ظرف

 

یک گیاه بونسای نیاز دارد که به صورت دوره‌ای هرس شود تا شکل آن حفظ و رشد آن کنترل شود. بسته به گونه، ریشه‌ها هر سه تا پنج سال باید هرس شوند، چون به سرعت در فضای محدود ظرف بنسای گلدان پیچ می‌شوند. گیاهی که هرس شده است را از ظرف خارج کرده و ریشه‌ها تا زیر سطح خاک چیده می‌شوند. در هرس همچنین باید فضای لازم برای رشد جدید در 3 تا 5 سال آینده را فراهم کرد. در هر صورت باید پیش از افزودن محیط کشت جدید با سیم بسته شده و آبیاری شود.

 

بهداشت

 

تمیز نگه‌داشتن محیط اطراف و کاهش حمله آفات و بیماری‌ها از کارهای ضروری است. به علت اندازه کوچک گیاهان بنسای، حمله هر نوع آفت یا بیماری می‌تواند گیاه را از بین ببرد. نظافت معمول شامل شتسشو و برس زدن خزه رشد کرده روی تنه و حذف جگرواش‌ها و دیگر علف‌ها از خاک است.

 

کنترل آفات

 

آفات بونسای شامل شته‌ها (یا پروانه سبز)، صد پایان، کنه تار عنکبوتی و مورچه است. شته‌ها و کنه‌ها می‌توانند از طریق سمپاشی با حشره‌کش‌ها کنترل شوند. مورچه‌ها ممکن است به گیاه حمله کرده و ریشه‌ها را از بین ببرند که باید کنترل شوند. صد پایان به راحتی با دست قابل حذف و کنترل هستند.

 

کنترل بیماری‌ها

 

سفیدک پودری از مشکلاتی است که در شرایط مرطوب شایع است. زنگ و لکه سیاه نیز ممکن است اتفاق افتد. پوسیدگی سیاه می‌تواند با کاربرد گوگرد کنترل شود. پوسیدگی ریشه در صورت شرایط ماندابی یا در صورت کاربرد کودهای آلی که به طور ناقص پوسیده‌اند شایع می‌شود. گیاه بنسای باید از خاک خارج شده و خاک آلوده تعویض شود. شانکر (آتشک) با قطع قسمت‌های آلوده گیاه به طور مؤثر کنترل می‌شود.

 

مراقبت‌های فصلی

 

زمستان

 

زمانی که دمای زمستان به شدت کاهش می‌یابد (زیر دمای یخبندان)، گیاهان بونسای بیرون منزل باید محافظت شوند، که می‌توان آن‌ها را به داخل خانه منتقل و در دمای کمتر از 5 درجه سانتی‌گراد نگهداری کرد. کوددهی باید در دوره خفتگی متوقف شود. آب باید وقتی لازم است و به مقدار کم استفاده شود. گیاهان خزان‌دار بهتر است در زمستان، زمانی که تمام برگ‌های خود را از دست داده‌اند، هرس شوند. همچنین باید گیاهان در این فصل تمیز شوند.

 

 

بهار

 

گیاهان بونسای بیرون خانه باید پس از رفع خطر سرما دوباره به بیرون منتقل شوند. گیاهان با فعال شدن دوباره شروع به رشد می‌کنند. آبیاری باید با دقت افزایش یابد. با پیشرفت فصل بهار، سرعت رشد افزایش یافته و ممکن است به مقداری هرس برای جلوگیری از رشد اضافی نیاز باشد. اگر قرار است گیاه گل بدهد، باید پیش از ظهور جوانه‌های جدید هرس شوند. گل‌ها ممکن است بسته به گیاه روی چوب سال قبل ظاهر شده و هر گونه تأخیر در هرس مانع گلدهی در سال بعد می‌شود. می‌توان تعویض ظرف بنسای مخروطیان را در بهار انجام داد.

 

تابستان

 

رشد برگساره در اوایل تابستان زیاد است. بنابراین جوانه‌برداری و هرس برای کنترل رشد لازم است. آبیاری در اواخر تابستان، زمانی که هوا خیلی گرم است، اهمیت دارد اما شرایط گرم و مرطوب گیاه را در معرض بیماری‌های قارچی قرار می‌دهد.

 

پاییز

 

یک عمل کلیدی در پاییز آماده‌سازی گیاهان برای زمستان از طریق تنظیم تغذیه آن‌ها با کودها می‌باشد. گونه‌های خزان‌دار بیشترین رنگ خود را در اواسط پاییز نشان می‌دهند. پس از ریزش برگ‌ها، می‌توان گیاه را هرس کرد. آماده‌سازی باید انجام شده و گیاهان بنسای که مخصوص فضای آزاد هستند از یخبندان ناخواسته محافظت شوند.

باغ شیشه‌ای
و بوی باغچه را ، باد، روی فرش فراغت نثار حاشیه صاف زندگی می کرد. و مثل بادبزن ، ذهن ، سطح روشن گل را گرفته بود به دست و باد می زد خود را ......
دیدگاه های شما

622 پاسخ به "ساخت انواع بونسای"

  1. سیما جوانبخت گفت:

    سلام.من گیاه بن سای دارم.طراوتشم خوبه.از گلفروشی کود قطره ای گرفتم.می خواستم طرز استفاده این کود و بدونم.ایا هر وقت که بنسای ابیاری میکنم از این کود استفاده کنم.یا ماهی یک با یا سالی یک با؟ متشکرم از راهنمای

    • باغ شیشه ای گفت:

      سلام عزیزم خوبی شما؟ ببینید باید هفته ای یکبار با ابیاری نصف غلظت توصیه شده بهش بدید تا همیشه رشد کنه ، یه جزیره هم زیرش درست کنید تا محیطش رو مرطوب نگهداره

  2. حسین گفت:

    Attachment

    سلام خوبین ، مرسی از سایت خوبتون ، امروز یک بونسای گرفتم اما فروشنده نمیدونست که اسمش چیه و شرایط نگه داریش چجوریه .

    ممنون میشم اسمش و نژادش و طریقه نگهداری رو بگید مرسییی

    • باغ شیشه ای گفت:

      سلام عزیزم خوبی شما؟ این فیکوس هستش و باید زیرش جزیره درست کنید و نور زیاد و بین دو ابیاری هم خاکش خشک بشه!

      • حسین گفت:

        چجوری باید جزیره درست کنم?

        مرسی از راهنماییت

        • باغ شیشه ای گفت:

          سلام یه ظرف آب بزارید زیرش و توش رو پر کنید از قلوه سنگ مثلا و گلدون رو بذارید روش، مراقب باشید اینطوری از تهش آب نکشه بالا ! اینطوری رطوبت مورد نیاز گلتون تامین میشه

      • حسین گفت:

        سلام مرسی از جوابت ،
        این چیزی که من متوجه شدم اینه که
        ۱ – هر شب برگاشو آب اسپری کنم
        ۲ – پشت پنجره باشه برای نور گیری
        ۳ – هر وقت خاک خشک شد بهش آب بدم
        ۴ – جزیره (نمیدونم چجوری درست کنم ) ممنون میشم راهنمایی کنید مرسی

        • باغ شیشه‌ای گفت:

          سلام من نگفتم هر روز روی برگاش اب اسپری بشه ! بقیه موارد درسته ، جزیره هم یعنی زیر گلدون یه سینی پر از آب بزارید و توش چند تا سنگ باشه و گلدون رو روی سنگها بزارید تا تهش به اب نرسه اینطوری رطوبتش تامین میشه

  3. معصومه گفت:

    Attachment

    سلام روزتون خوش.
    من این بنسای رو یکساله خریدمش.
    حالش خوب بود تا اینکه الان تقریبا سه هفتس برگهای قدیمیش همینجور که سبزه می افته و میریزه ولی روی شاخه هاش جوونه جدید زیاد زده و شاخه های کوچیک داره تشکیل میده.تقریبا ۹۰ درصد برگهای بزرگ و اولیه اش ریخته و اینا که هست برگهای جدیده.این جدید ها هم گاهی میریزه .مشکلش چیه؟
    کود تا حالا براش استفاده نکردم.جاش روهم عوض نکردم.اسپری اب در هفته دوبار.آب هم ۱۰ روز یکبار.معمولا وقتی خاکش خشک میشه.
    مشکل ریزش برگش چیه و چیکار کنم.اگر کود معرفی میکنید زمان مصرفشم بگید بی زحمت.

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام عزیزم خوبی شما؟ گلتون در اثر شوک اینطوری شده ، عدم تغذیه مصنوعی با کود باعث همین شوک شده ! اسپری آب دیگه نکنید بجاش زیرش یه سینی اب بذارید غیرمستقیم ،تهش به اب نخوره ! آبیاری هم کم باشه باعث ریزش برگ ها میشه ، ازین ببعد تا خاکش خشک شد ابیاری کنید تا اینطوری شوکه نشه ! نورش رو زیادتر کنید تا گلتون کار کنه ! کود گرین بونسای از فروشگاه ما تهیه کنید و بهش بدید

  4. ebi bahrami گفت:

    سلام ممنون از راهنمایی شما- من یه فیکوس دو ساله دارم که خداراشکر سرحاله. کود گیرین دو هفته یکبار و تقریبا اسپری روزانه
    سوال: گاهی مدتی نوک برگ ها کم رنگ میشه. مخصوصا برگای بزرگتر چرا؟ چکار کنم؟
    چون برگها را هم اسپری کردم لکه های سفید سختی اب مونده که به راحتی پاک نمیشه؟ اصلا باید برگها را هم اسپری کرد یا فقط تنه و ظرف آب کنارش کافیه؟ لکه ها را چجوری پاک کنم؟
    در مورد بن سای نارون هم توضیح بدهید میخوام برای بهار یکی بخرم
    ز ما تورا درود / زما تورا سپاس

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام عزیزم خوبی شما؟ روی برگ اب نریزید موجب سفیدک میشه بهتره از جزیره زیر گلدان استفاده کنید یه سینی اب غیر مستقیم زیرش بزارید.همون براش بسه ،

  5. محمد گفت:

    سلام
    من تا حالا با بونسای کار نکردم ولی میخواستم شروع کنم بسازم یکی ولی نمیخوام بخرم میخوام از مرحه اولشو خودم برم
    حالا میخواستم بپرستم حالا که از هر درختی میشه بونسای درست کرد چطور و کجای یه دخت و ببرم و بعدش چیکار کنم؟
    مثلا کاج . چون خونمون کنار جنگله
    ممنون

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام عزیزم خوبی شما؟ شما باید اول دوره هاش رو برید و بعدکه یاد گرفتید از یه نهال هر درختی شروع کنید ، همینطور میتونید از بذرش شروع کنید به کاشتن ولی درخت بالغ و بزرگ رو نمیشه انکارو کرد

  6. shiva گفت:

    سلام
    من یه بنسای جنسینگ دارم اوایل اصلا برگ باز نمیکرد،جاش رو تغییر دادم و نور بیشتری بهش می خوره و الان کلی برگ تازه باز کرده، ایا بنسای نیاز به هرس داره؟ و اینکه جدیدا لکه های خیلی ریز سفید روی برگ هاش دیده میشه میدونین علتش چیه و راه حلش؟

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام عزیزم خوبی شما؟ ببینید به هرس نیاز داره درصورت نامرتب شدن و بدفرم شدن اون لکه های سفید هم باید عکس بدید ممکنه قارچ باشه !!!

  7. محسن گفت:

    Attachment

    با سلام، من اوایل زمستون یه بونسای نارنگی خریدم که اویلش پر برگ بود و حتی میوه هم داشت ولی بعد از جابجایی دیگه میوه نداد و الان بعد از حدود ۳ماه همه برگهاش ریخته، البته من شرایط نگهداریش رو درست رعایت نکردم چون یه بونسای فیکوس هم دارم حدود یک ساله که زیاد بهش رسیدگی نکردم ولی کامل سر حال و پربرگه، خیلی هم جابجاش کردم نمیدونم چیکار کنم که نارنگی دوباره جوانه بزنه البته گیاه فک کنم هنوز زنده است چون شاخه های بالاییش هنوز سبزه و اخرین برگهاش حدود یه هفته پیش ریخت،بنظرتون راهی داره دوباره برگهاش رشد کنه؟

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام عزیزم خوبی شما؟ این بونسای باید بره توی حیاط یا بالکن و مناسب داخل اتاق نیست واسه همین ریخته همش! ببرید بیرون از اتاق یه قیچی به سرشاخه ها بزنید تا دوباره جوانه بزنه ، یکم کود هم بهش بدید

      • محسن گفت:

        سلام مرسی که جواب دادید،حدود ده روز هم بیرون بود موقعی که برگهاش شروع به ریختن کرده بود هوا هم نسبتا گرم و افتابی بود تو اون ده ذوز ولی وضعش بهتر نشد، سه روز پیش یه گل فروشی رفتم گفت از خاک درش بیار ببین ریشه هاش سفیده یا سیاه و سسته، درش اوردم نصف ریشه هاش سفید بود یه طرف دیگه سیاه شده بود، الان خاکش رو عوض کردم کود هم بهش دادم، من فک میکردم باید جاش مرطوب باشه بخاطر همین یه جزیره براش درست کردم یه مشما هم کشیدم روش سه روزه ولی جوانه نزده، الان میزارمش بیرون همینطور که شما گفتید،بنظرتون چند روز طول میکشه جوانه بزنه؟

  8. محسن گفت:

    Attachment

    این هم عکس زمانی که تازه خریدمش و میوه داشت، فیکوس هم کنارشه

  9. محمدم گفت:

    Attachment

    سلام ببخشید من یه بونسای افزا گرفتم ولی خیلی کوچیکه کلا ۲۰ سانته!!!و کل ساقه و شاخه هاش هنوز چوبی نشده!!!بنظرتون خودش به مرور زمان چوبی میشه یا من باید هرس خاصی انجام بدم براش؟؟؟

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام عزیزم خوبی شما؟ برای اینکه بعدا توی ذوقت نخوره ، باید ببرید توی هوای ازاد جای سایه افتاب بذارید این درخت ازاد هستش ونباید بره توی اتاق هوای تازه نیاز داره زیاد….

  10. حسین گفت:

    سلام
    شما در پاسخهاتون گفتید که برای شروع بونسای برید دوره ببینید و بعد شروع کنید می خواستم ببینم کجا می تونم دوره را ببینم البته من اصفهان هستم.
    ممنون

    • باغ شیشه‌ای گفت:

      سلام عزیزم بله باید سرچ کنید ببینید کی تو اصفهون این کارست یا اینکه اقای کامران افراشته رو سرچ کنید خیلی معروف هستند ایشون و دوره هاشون رو شرکت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محصولات فروشگاه

تست یکتشت

تست یک

باغ شیشه ای - جامع ترین ژورنال گل و گیاه ایران - سایتی برای با کلاس ها

باغ شیشه ای

برای عضویت دركانال تلگرامی باغ شیشه ای کلیک کنید